Tuesday, June 21, 2022

Makan Steamboat Sempena Birthday Ariq dan Father's Day


Alhamdulillah tahun ini dapat sambut birthday Ariq di luar. Sebelum ni buat di rumah je [link]. Cuma tahun ini sambut birthday Ariq awal sehari. Tarikh harijadinya jatuh pada hari Isnin, Isnin pula hari sekolah sebab itu diawalkan buat hari Ahad dan kebetulan Ahad itu juga merupakan Father's Day. Memang eloklah buat sekali. Buat makan-makan untuk Bapa-bapa juga la :)Selain dari keluarga sebelah ai, sebelah enZaf hanya Bapak, Mak dan Zepul saja yang join. Keluarga akak Ina dan Abangnya ada urusan lain. Belah ai pun hanya adik bongsu je tak ada. Dia kerja hari Ahad. Kami semua makan di Pak John Steamboat & BBQ di Tropicana Gardens Mall. Sejak ada mall ni, anak-anak suka sangat pergi sini. Entah kenapa yang suka sangat pun tak pasti. Untuk ai tak berapa best sebab tak ada butik baju Zara hahaha.. Banyak kedai makan juga la kat mall ni, itu agaknya dorang suka hihihi...

Baby Fahrel semestinyalah Mak Long dukung, berat dah dia. Banyak minum susu sampai setiap kali keluar mesti membuang hahah.. jenuh Mummy dia asyik nak ke Baby Room saja.
Banyak betul ai makan, enZaf ambil macam-macam lepas tu bagi kat ai suruh habiskan huhuhu... Boleh tahan sedap juga makan kat sini. Pertama kali kami makan di Pak John. Selalunya bab steamboat ni makan di Johnny's. Perbezaan di antara Johnny's dan Pak John ni cara hidangan, Pak John buffet style. Selesai makan-makan baru kami keluarkan kek Ariq.Tak sempat nak tempah kek dia.. beli saja di Secret Recipe. Itu pun nasib baik tinggal satu je kek dan ianya Rainbow Cake kesukaan Ariq. Kebanyakkan kedai kek habis dek penangan Father's Day. Suka tengok tulisan atas kek tu. Dia tulis double dengan warna biru dan kuning, nampak cantik sangat. Dah keluarkan kek semestinyalah ambil gambar birthday boy.10 tahun dah dia, Happy Birthday Abang Ariq!!! Mummy sentiasa doakan yang terbaik buat Ariq, insyaAllah. Berkilat nampak kulit muka, gelap sudah. Paginya dia ada game bola. Oh ya, gambar keluarga wajiblah ada tapi sayang tak cukup corum, akak Zahra di asrama. Rasa macam tak ramai pula hihihi..Gambar beramai-ramai sebelum pulang, terima kasih pada staf Pak John tolong ambilkan gambar.Satu kali lagi, berwefie pula. Selamat Hari Bapa buat dirimu enZaf, Abah, Bapak dan Fahmi!!! Semoga kalian menjadi bapa yang terbaik buat keluarga dan sentiasa dalam rahmat Allah S.W.T :)Ada video nyanyi lagu untuk Ariq tapi tak boleh upload dalam blog sebab saiz fail besar sangat huhu.. Kemudian lah ai masukkan, kena kecilkan dulu saiz video tu.

*Updated: Okay dah masukkan video nyanyi-nyanyi hihi..No comments: