Wednesday, August 16, 2023

Makan Juga di Five Guys


Sekarang ini enZaf rajin pula bawa kami berjalan ke KL. Katanya dia dah bosan masuk shopping mall dekat dengan rumah. Ai ni jenis tak kisah sangat sebab dia yang bawa kereta, kita ikutkan saja ke mana pun :) Masa dalam kereta, ai nampak Menara Merdeka cantik sangat ditutupi dengan awan. Eh! awan ke kabus tak pasti haha.. Siap ambil video tu, ambil gambar macam tak cantik sangat :p

Kami berjalan di Pavilion KL. Bila pergi Pavilion mesti kami lalu depan kedai Five Guys. Dan setiap kali lalu pasti ramai dan penuh. Kebetulan hari kami datang ini ada meja kosong, teruslah enZaf ajak makan. Padahal sebelum sampai Pavilion ini kami sudah pun makan tetapi disebabkan sebelum ini susah nak dapat tempat kita makan lagi sekali hehehe.. Taip ini pun dah keluar perkataan makan banyak kali :pAi tak tengok apa menu pun Five Guys ni ada, semuanya enZaf yang orderkan. Kebanyakkan orang kalau ke Five Guys ini mesti beli air Milkshakenya. Jadi haruslah kita mencuba juga. Biasa je rasa air Milkshake ini, tiadalah sedap sangat seperti orang kata. Tak tahulah tekak masing-masingkan.Burger ni enZaf order untuk ai, katanya ini yang kecil. Kecilnya tak berapa kecil, boleh kongsi dua orang makan.Anak-anak makan sama juga, burger. Daddy dorang je makan lain iaitu Hotdog.Harga makanan dan minuman di Five Guys ini tak berapa murah ya, bila dah makan dalam Pavilion tahu-tahu sajalah. Jangan nak bandingkan dengan tempat lain huhuhu.. enZaf kata sekurang-kurangnya dah merasa, sekali pun jadilah hahaha.. Lepas makan kami sambung berjalan-jalan lagi, tup tup sampai ke Fahrenheit perginya :) Nampak Bath & Body Works (BBW) terus masuk sebab nak beli shower gel. Kebetulan BBW ada keluaran baru dan tengah buat promosi, jadi kita cuba bau lain pula.Depan BBW ini ada diletakkan satu biji kereta, rupanya ia adalah Kereta Merdeka. Ambil gambar satu sebagai kenangan.Maklumat berkenaan Kereta Merdeka boleh baca dalam gambar di bawah.Keluar dari Fahrenheit kami berjalan di sepanjang Bintang Walk pula. Pergh memang betul berjalan, ke sana sini. Dekat Bintang Walk ini ada orang viralkan pasal makanan Arab tapi ai tak ada rasa berminat nak makan. Tengok sajalah dari jauh ramai orang beratur. Di Malaysia ini pantang menda viralkan, laju saja. Jalan dan jalan lagi sampai lah Lot 10 Bukit Bintang. Masuk sekejap dalam mall tu. Ambil gambar Qaireen dengan Lottie berhadapan dengan pintu masuk Lot 10.

Lepas bergambar terus patah balik ke Pavilion, masa ini ai dah tak larat nak berjalan. Bila pergi bukan main laju je kaki tu, bila nak balik semula penat dah hahaha.. seret je kaki sampai Pavilion. Berehat sekejap makan aiskrim untuk hilangkan lelah ;)Sebelah kedai aiskrim Cold Stone ini ada kedai Bask Bear Coffee. enZaf beli satu kopi untuk dicuba. Ai tak ingat pula kopi apa tapi biasa-biasa saja rasanya. Dia cakap lagi sekurang-kurangnya dah cuba rasa macam kita makan di Five Guys tu :pBalik rumah semua kepenatan sebab banyak berjalan, kaki ai pun dah rasa sengal-sengal hihihi..

No comments: