Monday, August 21, 2023

GA Beep Beep Sports Day 2023


Pertama kali Qaireen menyertai sukan sekolahnya. Entah dia faham ke tidak sukan tu hehehe.. Dia pergi sekolahnya pun dah macam sukan juga, ada saja aktiviti dilakukan :p Tahun ini Genius Aulad (GA) menganjurkan sukan bersama dengan cawangan lain juga. Antara cawangan Genius Aulad yang turut bersama ialah Banting, Hillpark dan Saujana Utama. Masa akak Zahra dahulu pun pernah bergabung bersama cawangan lain juga. Sukan kali ini diadakan di Kompleks Sukan Panasonic, Shah Alam.

Sebelum sukan bermula, teacher bagi anak-anak ini makan dan minum dahulu. Jenuh ai panggil Qaireen tapi dia tak dengar. Nak jerit kuat-kuat nanti apa pula parents lain kata :p Berpuluh kali juga la panggil nama dia hahaha... Lagi pun dia bukan tahu ai ada dibelakang sebab masa dia masuk dalam dewan pun teacher yang bawa.Maskot dan tema bagi keempat-empat GA. Banting bermaskot Starfish, Saujana Utama pula bertemakan Crab manakala Hillpark bertemakan Jellyfish dan Kota Damansara maskotnya Shark. Comel-comel semuanya dan masing-masing sangat kreatif dalam menyumbangkan idea dan rekaan.

Tak banyak gambar diambil sewaktu sukaneka berlangsung, terlalu jauh dan bila ai zoom pun gambar tak berapa cantik dan pecah. Ada lah rakam beberapa video itu pun macam nampak tak nampak sangat hihihi.. Gambar di bawah ini contoh dari kamera phone enZaf, jauh dan blur :p

Kalau kami duduk di sebelah sana mungkin nampak dekat dan lebih baik lagi tetapi tempat duduk di sana pun sudah tiada ruang nak menyelit. Pasrah dan redha sajalah tengok dari jauh huhuhu.. Bila tak ambil gambar Qaireen, ai ambil gambar kaki hahaha..Gambar di bawah ini sudah selesai sukaneka, Aliah bawa Qaireen naik atas sekejap dan bergambar. Lepas itu terus ke bawah semula untuk ambil hadiah.

Beratur menanti giliran untuk mengambil hadiah.

Dalam sukan ini tiada siapa yang kalah, semua adalah pemenang. Dan semua dapat medal dan hadiah hehehe.. Anak-anak pun semua pulang dengan gembira. Banyak gambar Qaireen ai masukkan dalam entry ini ;)Sanggup kami menunggu orang balik sebab nak bergambar di photo booth. Kesian kat abang Ariq sebab haritu dia tak berapa sihat sangat tapi sanggup bertahan.Ambil gambar Qaireen lagi sebelum balik. Kenangan depan Kompleks Sukan Negara hihi..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Tahniah buat semua teacher kerana berusaha gigih tanpa penat lelah dalam menjayakan sukan ini. Tabik spring melayan karenah anak-anak, struggle mereka nak handle. Kita yang jaga anak kecil sorang je pun tak menang tangan apa entah lagi yang ramai macam ini. Gambar-gambar di bawah ini pula dari teacher dan masukkan dalam blog sebagai simpanan. Oh! ada satu video yang sempat dirakam oleh class teacher Qaireen. Dia gayat tak boleh nak jalan atas titi, kena pimpin baru bergerak hahaha..No comments: