Monday, April 20, 2020

Dengan BFF Sebelum PKP


Masa pkp ni, bukan sahaja rindu pada keluarga. Diriku rindu jua pada sahabat-sahabat. Terutamanya kawan baik kita. Masa cuti sekolah bulan 3 yang lepas, sempat juga kami jumpa walaupun sekejap. Perjumpaan yang tak dirancang. Tanya siapa free ajak jumpa. Semua reply kecuali Anis.

Dalam pada tu, punya la masing-masing pilih nak jumpa kat mana. Macam-macam la cadangan keluar. Ada yang tak makan ni. Ada yang nak makan itu. Bila dah decide kedai, sampai-sampai tutup plak kedainya hahaha Akhirnya kami pilih kat Secret Recipe aje.Makanan petang anak-anak. Yang ni Shinjuku Nutella Bake dan lagi satu ai order mac & cheese. Yang ni ai tak ambil gambar makanan. Yang pasti dua kali order mac & cheese. Tak cukup plak. Kemain laju makan masing-masing.Untuk ai Shinjuku Caramel Bake. Share dengan yang lain. Tak boleh habiskan sorang-sorang.Ada lagi gambar-gambar tapi semua dekat phone Nowwa. Dia dah send kat whatsapp cuma ai je tak save lagi. Save satu je dulu yang ramai-ramai ni sebelum balik. Pecah pula gambarnya.Masa kami semua nak balik, sempat lagi berborak. Konon dah bye bye tapi balik tak juga. Ada je benda nak bercerita. Tetiba ada seorang lelaki cina ni approach kami offer nak ambilkan gambar kami ramai-ramai. Wah terharu ok. Memang ai ada plan nak bergambar ramai-ramai, tapinya tengok keadaan yang agak huru hara sebab anak-anak bertempiaran ke sana sini, punya payah panggil sorang-sorang. Maka kubur je lah hasrat tu. Tak sangka bila ada orang offer tu rezeki sangat. Alhamdulillah. Nak bergambar ni pun adalah dekat 10 minit nak panggil semua datang berdiri diam-diam pandang kamera hahaha Huru hara kecoh riuh kami kat depan kedai. Buat malu orang je :p

Apa pun diriku sangat bahagia bersama dengan orang tersayang. Moga cepat kita bebas dari virus Covid-19. Dan boleh la ai berjumpa dengan mereka.

No comments: