Friday, September 9, 2022

Minum Petang dengan Anak-anak


Ai suka bawa anak-anak keluar minum. Kadang-kadang duduk rumah bukannya bercakap sangat sebab masing-masing sibuk main game dengan kawan-kawan. Bila keluar masa inilah ai dapat berborak dengan anak-anak. Di rumah ada juga berborak tapi tak serancak bila kami diluar hehe.. Sebenarnya diriku ini memang suka melepak. Sejak bujang lagi kalau kawan ajak keluar minum memang laju je ai "on". Bila kahwin dapat suami pun suka melepak lagi menjadila. Sampai lah sekarang ini, anak-anak pun dah faham sebab dah biasa begitu kan.Masa ini kami minum petang di Starbucks, Strand Mall. enZaf ada je sebenarnya tapi dia tak join kami. Dia hantar ai dan anak-anak dan order makan minum lepas tu terus ke kedai gunting rambut di tingkat bawah. Seperti biasa ai akan ambil gambar anak-anak.akak Zahra ni kalau ke Starbucks benda wajib dia order ialah kek Red Velvet. Mana-mana pun lah kalau makan kek pasti Red Velvet. Kegemaran dia sangat.Aliah pula dia bab makan kurang tapi air dia laju. Aliah suka Iced Tea atau pun Green Tea kalau minum di Starbucks tapi paling dia suka sangat air Tea Live. Pantang di offer mesti nak, tak pernah lagi lah dia tolak. Tinggal Mummy rajin tak rajin je nak beli kan :pAriq pula air manis atau apa yang berperisa dia kurang sikit, dia minum air kosong saja. Kalau di Starbucks dia suka makan Croissant, eh mana-mana kedai roti pun dia pilih Croissant hehe.. Ada kisah muka dia masam mencuka dalam gambar di atas tu. Daddy dia ada belikan Qaireen lolipop, tak tahu pula dia pun ada minta juga tapi makanan lain lah. Mungkin Daddy dia tak dengar agaknya.

Ai pun suruh la akak Zahra pergi teman Ariq belikan apa yang dia nak. Gerai tu dekat saja berhadapan dengan Starbucks. Macam-macam lah anak bujang tu, bila datang sensitif dia tu haish jenuh Mummy nak pujuk :)Qaireen kalau nampak lolipop memang itu lah dia minta, tapi lolipop dia makan tu bukan pernah habis pun. Makan suku sahaja dari saiz lolipop. Ada bagus juga tak habis, lagi dia kurang makan lagi ai suka. Sama lah dengan lolipop Chupa Chaps tu, makan sekadar cukup syarat je ya nak hehe..Ambil gambar dari jarak jauh masa akak Zahra dan Aliah nak ke toilet. Dari jauh nampak lebih kurang sama besar sudah dua-dua ni. Dua orang remaja yang mana mereka dalam fasa meneroka benda baru yang lebih advanced. Jadi Mummy sekarang berusaha untuk menjadi "kawan" mereka. Bukan senangkan nak mendidik anak tapi tak apa kita cuba dan usaha. Chayok!!

Oh ya! sebelum kami singgah minum ni kami ke Shah Alam. Masa nak masuk highway ternampak banyak sangat burung Bangau terbang mengelilingi kawasan tol. Sebelah tol tu ada tasik, kemungkinan burung-burung Bangau tu tinggal di sana. Pergh, pandai-pandai je buat andaian :pNo comments: