Tuesday, March 31, 2009

Wish List: Handbag

Keperluan atau kehendak??!!
membuak2 dah ni.. huhuhu
Masuk boutique dah.. tapi...huhuhu
Tahun ni tak beli handbag lagi hehehe
ok tak alasan hahaha

Nasi Padang

Cawangan Restoran Sari Ratu kat Kota Damansara baru buka 7 Mac yang lepas.
Punye la ramai orang kat sana huhuhu. Jumpe Wardina n family, anak2 dia comel giler.. ;)


Tak sempat nak amik gambar sbb dah lapar bangat..hehe



Layankan gambar orang.

Gambar makanan credit to masak-masak[dot]blogspot[dot]com


ayam kampung pop


dendeng



ice teler





Sunday, March 29, 2009

Zahra: My First Sandal

Belikan Zahra sandal sbb dia dah banyak tapak jalan.

Walaupun jatuh bangun banyak kali.. seronok tgk terkedek2 nak jalan. :)


Kali ni tak beli kaler pink.. asik2 pink je kan.. tukar jadi brazilian lak.
Suka Zahra ngan sandal barunya, siap suh tolong pakaikan. =)

Friday, March 27, 2009

Tie Rack Scarf

Ni antara collection TR yang ada. Tahun ni tak beli TR lagi. Berkenan design kat bawah ni tapi tak jumpe lagi huhuh


Water Park at KLCC

Updated**
Di atas nasihat2 yang telah diberikan,
maka dengan ini aku membatalkan niat
tuk bawak Zahra pegi mandi kat situ...
terima kasih kawan2 ku..
jasamu dikenang =)


Esok plan nak bawak Zahra
pegi mandi kat sana.
Jom la join Zahra sama...
jom jom!!
tapi best tak??!!
ada sape pernah gi sana??!!

Picture of Water Park @ KLCC
credit to Bayaer's Photostream

Thursday, March 26, 2009

SPA Q 2

Updated**
Ending yang tidak seperti ku jangkakan huhuhu


Harini last episode of SpaQ 2...
bestnye tak sabar nak tgk ending camne..

SpaQ sblom ni tak tgk last episode, sedihnye huhuhu.. kali ni mmg kena tgk.


Picture taken from TV3 website



Habis Spa Q 2 sambung Spa Q 3 plak. =)

* Bos hari ni saya balik sharp 5.30pm yer hehehe (ceh macam balik lambat hari2)

Wednesday, March 25, 2009

Award

Received award from Nurul.. thank you!!!




Nak bagi award ni kat semua kawan2, sila lah amik dengan rasa bangga hehe
tuk kawan2 yang dapat gift dari Mummy, wajib amik award ni ok.
(walau pun dah dapat, amik lagi, paksaan haha)

Tuesday, March 24, 2009

Birthday Party


Buat makan2 secara kecil2an je kat umah. Apesal ntah Zahra buat muka hari tu.. ingat comel kot.. huhu ape2 aje la kan.


Kek disponsor oleh MakTok nye.. yeayyy maceh..
Tengah nyanyi Birthday Song. Tepuk tangan sama.. =)

Antara kawan-kawan Zahra yang datang. Seronok dia.

Terima kasih pada yang datang. Sori la kalau layanan tak seberapa.. ;)

Friday, March 20, 2009

Gayat

Nak main tapi gayat.. sblom nak turun bising je.. =)
tak tau camne nak bagi tegakkan video ni huhu

video

Tag: 5 things

Utang tag yang teramat lama dari Fara Aleena dan Nurul. Sori le lambat buat =(

5 things found in my wallet
1. IC
2. Kad nikah
3. Kad ATM (byk kad tapi satu kad je yang active hihi)
4. Point card (sangat2 byk sampai tak muat nak sumbat semua huhu)
5. $$ (sket je.. tak berani nak simpan cash banyak sangat)

5 favourite things in my room
1. Bed (zzzzzz)
2. Dressing Table (sgt besar, bole letak macam2 sampai tak nampak barang haha)
3. Wedding pictures
4. Teddy Bear n toys (Zara punye la nih..)
5. My Lappy (owh tak leh dipisahkan hehe)

5 things I’ve always wanted to do
1. Hangout with friends
2. Belajar kelas agama (tuntutan ilmu penting)
3. Diet (nafsu makan lebih kuat huhuhu)
4. Massage & Spa
5. Travel around the world

5 things I’m currently into
1. Blogging
2. Dating with Zaf
3. Raised my little princess
4. Working (kena drive jauh dari umah, begitu malas skali tiap kali nak pegi keje.)

5. Keep waiting and waiting my new car (biler ntah huhu)

5 person yang nak tag
1. Ms LVoe
2. Linahilmin
3. Haizales
4. Nydia - Mama Akif
5. Mr. & Mrs. Mizan


Thursday, March 19, 2009

Sepetang di..

Kalau petang ada kat OU mesti singgah makan kat Charms Cafe..



Pekena rojak dia.. sedapppp

ada ke kat mana2 rojak buah yang sedap, nak try tempat lain plak
Haruslah tuan empunya blog enterframe dulu.

Nasib Zara tido.. bole makan ngan aman hihihi

Wednesday, March 18, 2009

Transformasi

Bukan AF7 je nak transformasi.
Zahra juga telah ditransformasikan oleh Mummynye

Dari headband


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ke

Hair Clip


(Muka Bday Girl hehe, Happy Bday Zahra!!)

Dah setahun kita tukar style lak ok.
Nampak gaya, Mummy kena lah beli hair clip dia banyak2..
Sayang nye headband dia tak pakai dah..banyak giler..huhuh


Tuesday, March 17, 2009

Zahra Turns ONE!!

** Updated
Terima kasih pada semua yang wish Zahra bday, semoga doa2 uolss semua dimakbulkan..hehehe
Happy Birthday Qasrina Zahra!!!
Alhamdulillah harini Zahra genaplah 12 bulan.
Tak sangka cepat betul masa berlalu.
.
.
.
.
Doa yang selaluku amalkan lepas solat 5 waktu.

“Tuhan kami, Anugerahkanlah kami isteri-isteri dan keturunan kami yang menyenangkan hati, dan jadikan kami imam bagi orang yang bertakwa”
-doa dari surah al-Furqan ayat 74

“ Wahai tuhanku, Jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang yang menegakkan solat. Wahai Tuhanku! Kabulkanlah doa kami.”
- doa dari surah Ibrahim ayat 40

Monday, March 16, 2009

Tag: 6

Telah ditag oleh Nurul, Has dan MamaZana. Ampun ye lambat buat.
byk sangat utang tag game ni.. tak terbuat huhuh

Rules:
1. GO to your photos folder in your computer
2. GO to the 6th Folder of your photos
3. GO to the 6th photos in that folder
4. Put the picture on your blog & description of it.
5. Invite 6 friends to join the challenge
6. Link them in your blog & let them know they have been challenged.

Gambar yang bertuah adalah:
Kucing kesayanganku.. MelC.. tapi skang dah bertuan baru.
Habis curtainku ko carik2 kan.. huhuh
MelC, I miss you!!!!!

6 orang yang wajib ditag adalah (kalau tak buat lagi sila lah ek):
1. MummYaeesh
2. CikLinn
3. Linahilmin
4. Haizales
5. Mummysyafie
6. Dee


Sunday, March 15, 2009

Oral B

Zahra dah ada gigi 4 batang, haruslah belikan berus dan ubat gigi.
Sangat sesuai la nak ajarkan dia skang ni kan.
Takut gigi rongak =)




Blom sempat nak tukar baju dah rampas berus tu
Konon nak berus gigi la kan tapi nak gigit huhuhu
Esok bole ar jadi model iklan Oral B...
memang bole tapi bole blah!! haha

Thursday, March 12, 2009

Dating

Setiap hari Rabu adalah "Hari Dating Sedunia" buat kami bedua
Aktiviti yang slalu buat karaoke, tgk movie, dinner.. ape2 je la ;)
Bukannye satu hari pun tapi tuk 5 jam je (max hour)..
slalu pas keje la.

Macam mana sibuk pun kita ngan anak, laki pun kena bg perhatian gak.
Tak gitu MummYaeesh hihihi (nak buat pepatah Finland tak tau hahah)




Harus pekena massage dulu sblom tgk movie



owh suka Marilyn Monroe.. nak seksi cam dia..hehe

Wednesday, March 11, 2009

Moody

Nie la rupa si kenit ni bila tak de mood.
Tambah plak baru bangun tido.

Ajak main pun taknak buat dunno je.. huhuhu
Serba tak kena dibuatnya.
Zahra ni jarang moody, bila dia moody ni la elok sgt amik gambar.

Slalunya nampak camera nak pose comel je..
hehe kali ni pose tak comel lak.





p/s: kasut baru dah sampai yeayyyyy..

Tuesday, March 10, 2009

Aeisy Birthday

Dapat jemputan dari Has
tuk bday hero sulongnye..
yang ke 6 tahun Aeisy Iskandar.

Sangat2 meriah birthday party nye..
suka sangat sbb banyak sangat belon gantung2..

Zahra sket2 tunjuk kat belon..
tunjuk je la bila bagi taknak pegang, takut.. huhuhu



Zahra asyik main ngan goodies bag...
suka la dier byk kaler..



Kalau ajak bergambar..
macam2 style la Zahra ni..
nganga luas2 ape saje.



Bday boy malu2 nak amik gambar..

Tak sangka dapat jumpe Has sekeluarga..
cantik umah korang.. kaler ijau.. =)
Selalu borak kat email je kan..
skang kita dah move step forward in friend relationship..
dari alam maya ke alam nyata.. hihihi

Thanks ye sudi jemput kami..
kalau wat makan jgn lupa jemput lagi.. hehehe

more pic of Birthday Party Aeisy

Monday, March 9, 2009

Happy Birthday Fatin!!

Pegi Muar ada kenduri doa selamat dan Fatin 1st Birthday Party (bestfriend Zahra).
Kendurinya malam. Bertolak kul 6.30ptg sampai sana kul 9.30mlm.
Lambat sampai sbb jam giler sblom tol Seremban. Ada xcident 7 bijik kete huhuhu Fatin (Birthday Girl).. lahir sama bulan, beza 2 minggu je.
Zahra still blur sbb byk sgt tido dlm kete. Tapi bole pose lagi.
Sebelom balik tapau Mee Bandung dulu.. nak makan sana dah lambat sgt.. Zahra dah tido.
Sedapppppp meleleh air luir ;)



Saturday, March 7, 2009

Breakfast

Updated**
Disebabkan ada yang tanye Zara masuk class ape??!!
Sorry la yer kalau ada yang konpius Zara sekolah heheh
Info pasal class Zara ada kat entry sini dan sini


Breakfast kat O'Briens sebelum Zara masuk class.





First time naik horse, suka dia, walaupun tak gerak hihihi

Thursday, March 5, 2009

Huhuhu



Aduhai ganasnye Zahra ni... patah sudah bangle tu dibuatnya.
Bangle ni turun temurun dari nyang, tok, mak ke kami adik beradik.
Dan skang dah turun ke Zahra.. sampai kat dia leh plak patah..

Pada boifren yang rasa nak ngorat Zahra hati2 la ye..
nanti dia wat slumdunk plak.. naya sungguh huhuhu
.
.
.
.
.
.
.
.

p/s: ada FREE coupon from Wendy's, kalau nak gi makan jgn lupa print okey..
click pic tu dulu bagi besar..



Tuesday, March 3, 2009

Another scarf

Yup, my 2nd Coach scarf just arrives... yeayy..
tak sabar nak pakai..
Zaf tak tau ni...sshhhhhh



rasanya yang first lagi cantik huhu.
Pic pakai tudung first ada kat entry ni

Peace Yo

Zahra baru blajar wat peace, tapi peace dia jadi tak jadi. hihihi
Mana ntah dia blajar ni. Kalau nampak camera tau plak nak posing tu ;)
Owhhh bear dia tak bole dipisahkan, tapi skang dia ada toy baru.."mooo"
nanti Mummy kenalkan "mooo" dia tuh..


Monday, March 2, 2009

Cupcakes

** Kawan-kawannnn, mekaceh bagi Mummy cuppy links.
Jasamu dikenang. Mulai harini Mummy akan menyervey (ada ke ayat ni) tuk order... Tocheeee
skarang ni byk sangat org buat bisnes cupcakes.. tapi tak tau mana satu best.


need recommendation from uollsss.. nak order for Zahra bday=)

kalau order skang masih terima lagi ke tuk bulan ni gak huhuhuhu

Tag: Marriage

Tag from HoneyLanz

For all you married people out there! Tag your married friends that you want to know about.
(Don’t forget to tag the person that tagged you)

1. When was your engagement? —>
January 2006
2. When is your marriage anniversary? —> June 2006
3. How long have you known your spouse? —> coming 6 years
4. How long did you date before you got engaged? —> 2 years
5. Where did you meet your spouse? —> previous company
6. What is your spouse’s full name? —> Zafaris b Shamsuddin
7. Do you have any children? —> Yes
8. How many? —> 1 girl
9. Do you have any pets? —> No (before this 2 kitty: Oyen & MelC huargghh miss them)
10. Do you own or rent? —> own
11. Do you live in the country, city/town? —> city
12. What is your favorite activity you do together? —> Karaoke
13. Do you have a favorite vacation spot? —> beach
14. How many siblings do you have including in-laws? —> 9
15. What mosque / church do you attend? —> Masjid At Taqwa, Taman Tun Dr.Ismail
16. Is this the mosque / church you got marrried in? —>No
17. What town is your current address? —> Kota Damansara
18. Do you work or stay home? —> Working
19. Where did you go for your honeymoon? —>Cherating, Batu Ferringhi, Langkawi & Bali
20. Leave a piece of marriage advice: —> Flexible, Tolerance, Give and Take and Sincere.

sape tak buat lagi silalah buat yer..

iklan:


Gambar ni takde kena mengena ngan tag.
Zara tak minum susu Anmum. Dari terbuang baik bagi sape nak.
Kalau ada yang nak bgtau yer.

Sunday, March 1, 2009

Burger and Float

Ni 2nd time makan kat Wendy's. (Giant Kota Damansara)



Order Shrimp Burger and Float.


Sedap giler burger ni, dan paling best skali ada udang lagi dlm tu.
ada la dalam 3-4 ekor..


Silalah try okey..
Tak silap ada branch kat Berjaya Times Square,
Sunway Pyramid, IOI Mall..