Monday, January 19, 2009

Short Vacation


Hari Sabtu tetiba Zaf ajak gi PD.. tak plan pun.. takde nak wat phone/ online booking, just walk-in je.. Ingatkan byk la room available.. tapi sangkaan kitaorg meleset sama skali... mostly semua hotel n resort fully booked.. Aduhai.. faveret hotel Guoman kitaorg pun penuh gak... tensen tul.. habis semua tempat cari..last2 jumpa la itu pun tinggal 4 bilik je wokeh..sabar je la.. itu la dia Corus Paradise Resort.





Our room at Level 2, Jr. Suite.


View at Level 2
View Corus at night

Zara nak mandi laut... yeayy... tapi kejap je.. dia suka lagi pool dari laut..

Ready nak gi dinner.

Zara skang ada wat style baru.. suka nak lentok kanan kiri..
mana belajar pun tak tau..
Kalau gi PD, gi try makan kat Restoran Chinese Muslim tau..
makanan dia sedap2 sangat. Sedap dan murah.. best2x..
Mlm tu makan Garoupa with Nyonya taste, Chilli Crab, Butterprawn (basah nye).



14 comments:

nurulzia said...

wah..bestnye!!!tapi kat sana chinese restaurant mmg murah..u,zara makin chomel la..geram tau..so skang dah tak stress lagi kan???hehehe

mamazana said...

hehehe... jd gak g cuti ekk... Syg Zaf kat Yat.

Zana kalau g PD, mmg suke booking Guoman. x tahu nape. Anyway, makin montel siZara. Bagi skit kat Arissa leh tak?

partimejob said...

yeayy..dapat g cuti2 mesia yerk walaupun sekejap jadik la kan..bleh release stress sket kan?

Zuhaini said...

wah.. so sweet!

anyway, jemput join contest di blog saya!

www.my-alia.com

::Umi Sufira:: said...

Wow tang tengok makanan tuh, terliur!!isk isk..=D

Liza said...

short vacation memang best...can be very refreshing...

CuTeMiUt78 said...

wah.. best la kan.. tapi tu ler.. klu g tanpa perancangan ni.. kadang2 tu.. tmpt semuanya fully booked..

aLeenA Adli said...

akak,naper somel sgt si zara 2??
hehehhehe..
geramnyer...

Annaster said...

Yati,
makin lapar tgk makanann tuh..
nak gie gak la..
ala tomey nya zara posing..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ala tomeinya zara lentok2 gitewh..mak dier pun terlentok jugak sekali :D
syoknya gi jenjalan..x penah sampai PD..sheann sungguh!

NUR ZIHAN NASZERI said...

hehe..

last year i pon stay kat sini ngn bwk skali 2 2 family.
yg tak best here was xboleh feeling mandi tepi pantai
banana boat tu semua adela..tapi time tu pregnant..dok tgkjela..

Nurhayati said...

nurul: mmg murah la kan seafood sini..jom kita hangout makan seafood, rasa tak puas plak hihi stress dah kurang.. tapi kalau dapat holiday lagi lama mesti lagi best..

mamazana: guoman full tensen tul.. baru je xcited nak overnight sana.. tu pun nasib la kan ada gak kosong..kalau tak patah balik kl le hehe.. Zara makin montel lak rasanye.. ingatkan kurang.. Arissa amik le..byk pun takpe..

kaktie: tue la walaupun kejap dapat release ape yang patut.. jadila kan..hihi

zuhaini: thanks dear..

umi safira: memang terliur pun.. tak sabar nak makan. :)

liza: sis, u also should go for holiday.. go go go.. :p

cutemiut78: tue la main redah je tu.. slalunye kalau plan tak jadi.. ha amik ko.. risky kan wat camni nasib ada kosong dan dekat.. kalau jauh jenuh la nak patah balik.

fara: tengok la mummy dia sbb tu la Zara comel sangat..hahaha

annaster: pegi2 try makan sana.. slagi leh makan kita makan..(ajak sama2 gemok bole hihi) Zara mmg suka posing.. pantang nampak camera huhu

elissmie: mana dia blanjar lentok pun tak tau.. mak dia bukannye nak lentok.. padahal berat bila Zara wat camtu..tu yang senget sama..hihihi

zihan: eh.. i dulu time pregnant pun terjun laut gak tau.. time tu 6mos dah.. terjun gak sbb taknak kempunan.. hihihi

AYU said...

menariknye...especially yg butterprawn...nyum..nyumm...

Nurhayati said...

ayu: mmg menarik pun hihihi... butterprawn sangattttttt sedap... rasa nak pegi sana makan lagi huhu