Friday, January 16, 2009

Nyaris nyaris....

** Updated
Thanks for all ur advice and moral support. Alhamdulillah both of us selamat. I'm a little bit trauma je skang ni.. takut nak drive.. huhu

Pagi ni betul2 aku terkejut, sbb nyaris2 nak xcident. Cam biasa pagi2 nak pegi keje, nak hantar Zahra dulu to my parent house. Tak tau nak describe camne, mampu lukis je..




Ni kat simpang 3. Dari jauh nampak satu kete dari jauh speeding cam ape.

Aku bawak ngan slow je sbb nak masuk simpang kan.. ingatkan kete X tu benti tapi jalan gak.
Speeding dia tetap maintain takde slow langsung. Aku dah gelabah tak tau nak tekan minyak ke break.
Mengucap panjang..ingat habis la aku kali ni, tapi pada masa sama, peluk Zahra kuat2..
biarla aku yang kena jgn anak aku..

Kete tu plak bole hon aku cam gilerrr.. Kete yang benti tu pun hon2 gak..
tapi tak tau la hon kat aku ke kat kete tu.



Aku terkezut ya amat... kaki tangan menggigil tak tau nak wat ape..
Lama gak aku benti kat tengah2 simpang tu.

Kete X tue kete kancil... ada tempek sticker P. tapi tak sempat tengok no plat dia.

Salah aku ke???!!!


10 comments:

Mrs LVoe said...

if tgk ur pic nie, urs dh green lite. nape kancil still jalan if traffic lite dia merah.. if ade kes emergency pun psang la hazard lite.. at least kita leh tahu.

alhamdulillah u n zara slamat dear.

idajer said...

ya allah, sikit je lg tu. nasib baik takde papa2. ooh...takpe2, tak yah pk sape salah, yg penting both of u selamat!! btw, kete 'P' selalu mcm tu. kwn i kt opis nih, 2x kete dia kena langgar bulan lepas ngan kete 'P' jugak.

Dania's mummy said...

x salah.. x salah.. keta tu yg salah, sbb u at the green light...

MeL said...

i got it! i pnh nmpk the same situation camni dkt ngan simpang nk masuk umah i..dr jauh da nmpk keta dr arah sana laju, mmg da bleh agk dia takkan breknyer..i think nk kjr lmpu kuning kot. sib baek keta dpn i tu bwk slow lps lampu tukar ijau. dia sempat elak, keta yg laju tu da gila babos brek sib baik xkena. if kena mmg parah kot! ish2 kena aware sentiasa kn beb, if kita hati2 pun, kdg2 org still nk langgar kt ;(
alhamdulillah u n zara selamat ;)

CuTeMiUt78 said...

ish..ish.. drive 'p' tu.. buta ke apa.. takkan ler tak tau undang2 dah sah2 lampu dah merah... still laju giler bawak.. alhamdulilah yati ngan zara selamat.. dan tak berlaku kemalangan.. dah memang sah yati tak salah.. drive 'p' tu yg slah.. klu ikutkan undang2.. kena gantung lesen dia tau..

::Umi Sufira:: said...

ALhamdulillah nasib baik tak accident...BTW, cutenya lukisan gambar tuh..kekeke...

YANI said...

first, cutenya lukisan..bagus idea ni ek..sennag faham. em rasa u tak salah..sbb u dah hijau kan...X tula yg bengong...dahla laju mcm bagus je..nila susha drive kat mesia ni..kita hati2 tp, org lain mcm *ial..susah jugak. anyway, luckily u ok n zara ok..

nydia-mama akif said...

Hi Yati...salam kenalan...
Ngerinye tgk... Ni mesti kes konon sempat nak lepas walaupun lampu dah merah....Mesti dia pecut giler mase tu...i penah tgk 2 accident disebabkan kes konon2 sempat pecut mase traffic light dah merah...yg kesian yg kene langgar si moto..terpelanting laaa....kan biase kalo kat traffic light moto kat depan...sian sgt...so berhati2 la...ngerinye...

Izzlorna said...

sibaik takde pape..sian akak trauma sekejep..huhu...sio**# jerkk driver P tuh...eee, geram tull..

yg ptg akak & zara selamat..syukur sgt2!! :) akak lukis tuh cute jer tgk ;p hehe...

Nurhayati said...

sha: tue la kalau pasang hazard lite takde la kita jalan.. nampak dia emergency kan..

ida: bukan la nak salah kan org yang bawak P ni 100% tapi kebanyakkan nye cam tu la..huhuh

Mummy dania: thanks beb

Mel: tue la rasanye dah betul aku jalan..

Cutemiut78: sis, kalau langgar la tu saya tak tau la jadi ape. Alhamdullilah selamat kan.

umi sufira: alhamdullillah.. cincai pun cute ke..hihi

yani: lukisan cam budak tadika la tu..tue la alhamdulillah both of us selamat.

nydia: salam kenalan jua. i sendiri lagi scary in that situation. siannya si moto tu.. tak pasal2 kena langgar sbb kecuaian org lain kan..

lorna: mmg trauma + stress lagi.. mmg takde mood sgt... lukisan budak sekolah lagi cantik..hahaha