Tuesday, January 6, 2009

Boleh ilang ke?


2 months old

Now - coming 9mos =)

"Eh!! tengok tangan baby ni ketul-ketul la"
or
"Eh!! tengok tangan baby ni lipat-lipat la"

ha tu la orang akan kata kalau nampak Zahra ku ini..
pastu pas dah cakap cam tu mesti orang akan tanye soalan cam ni plak.
"Akak bagi dia makan apa yer??!!"
tak pun
"Awak bagi dia minum susu apa??"

Tiap kali jalan mesti ada soalan2 cam ni dorang tanye.
Rasa cam nak wat tape recording,
asal tanye je terus play tak yah byk kali cakap kan..
Leh ulang byk kali lak tu hihihi

Zahra start "berlipat2" ni since she 2 months old.
It means I'm still in confinement..
Wah..Im successfully BF Zahra sampai naik ketulan2 itu..hihihi
Now shes drink milk from Mamex Gold
plus porridge blend with carrots and potatoes
(only lunch time ya, for dinner taking fruits only, diet hahaha)
Diet pun still tak ilang2 gak huhuhu
Camni leh jadi Duta Michelin kan =)

Rasanya kan, leh ilang tak ketulan dan lipatan dia tu.
Ke sampai ke besar huhuhu
camne nak wat ilang ar...

21 comments:

juelee said...

takpe lah..
cumellll sangat ape..
nnt dah besar kurus lah tuh..

mrsharis said...

Nanti dia dh pandai berjalan & dah lasak kurang la tu..jgn risau :p

Kazen aku 5 bulan 9kg..besar & berat cam budak setahun lebih..hehe

Dania's mummy said...

yati x yah risau... comel aper mcm ni... klu besar mcm ni, sok2 da jln boleh hilang mcm mrs haris ckp... tp klu terlalu gemuk2 sgt tu, ha tu kena risau, sebab boleh membawa ke besar.. tp klu saiz mcm ni, x de la kot... ni dikira sedang2 elok ajer...

a-as said...

Hi yati..
Dun worry dear..that's cute! Baru 9 months kan..tengok lah bila dia start menapak sok! ;)

YANI said...

Yati..cute la ketul2..alanipun lepas tukar susu baru la naik sikit badan..kalau kurus, tak comel la...zara cute je..hehe

ayien78 said...

samala ngan anak kembar ayien.... yg perempuan tu pun berlipat2 di tgn, peha, pipi.....sedangkan adik dia tk pun.... minum susu sama jek.....tak de beza pun....maybe dah genetik dia...hik hik hik...nway i like coz geram bila tgk dia camtu kan????

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kak rose rasa tie tak yah risaulah, boleh ilang tu, nanti budak makin besar kan kulit dia makin menarik, pasti boleh ilang ni, cam parut gak, masak kecik banyak parut bila besau mesti x der coz kulit akan tarik sikit demi sikit

nana said...

he3 cm knal je kn ayt tu kak...
x sah klo org x tnye kt zara cmtu...
xpe kak jgn bg dia diet sgt nnt da krus x comei plak...
lgpun dia baby lg...nnt da bsr pndai la diet sndri...

Mrs LVoe said...

ishhhh zara dh ckup cute nie.. biar la dia camtu. sha suka tgokkkkk

mamazana said...

darling, xyah la risau Br 9 mths kan. Kalau besar mcm anak dara mamazana si Batrisyia tu lain la.. hehehe

azie(mama auni& erin) said...

comel okeh...klu kurus nnt org kata xcukup minum susu plak...heheheh ada2 aje kan

Liza said...

don't worry, as they grow, those ketul2 will not be visible anymore, my cuties pun like that before, unlike the mom yg beketul sini sana tak hilang2

kak tie said...

dia dah lasak esok akan hilang gak sket2 nanti...he3...jgn risau la...comel aper zara macam ni..

Farah_W said...

hi dear..my first time here....comel sgt ur baby!!!! cute!!!!geram i tgk....kiss kiss for baby zara...

erlyda said...

ketul2 pun tetaapp comel!

atty's said...

nanti bila lasak..ilang semua tuh..

tp kalo baby comey ade ketui2..

Jiey^Mien said...

Salam berbalas singgah.. Comel apa.. Gerammm.. Kalau tgk paha lg best tuh.. :P

adex-aieda said...

salamz...
thanks coz drop by...
cumel apa?
anak adex pon lebeh kuranglah gak kat tgn ketul2 tuh...
baru nak masuk 7 bulan 12 jan nih..

minum mamex gak eik?
yg kaler pink?
adex sajer tukar kaler biru...
6 bln ke atas... murah skit.. hehe

nanti kita tukau link eik...

dayah said...

cumel sgt lah baby zara neh!!!geram nengok~
*cubit pipi*

majeeda said...

comel jew anak akak :)

nur said...

ala kak
bia je la ketol2 tu
kiut
serios..