Saturday, May 2, 2009

Scott's Emulsion

Memandangkan Zahra dah setahun, weols bagi Zahra makan minyak ikan kod ni.
Bukan Zahra je makan, Mummy & Daddy pun makan jua.
Amik perasa oren, original tak leh masuk..yarrkkk tak sedap langsung huhu Elok sebab:
1. Menolong membina ketahanan terhadap jangkitan
2. Menolong pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat.

Duta baru Scott's Emulsion.
Kawan2 Zahra meh la join sama yer!!
Kawan Mummy jua tau!!

18 comments:

~mama danish~ said...

yati, mama pun bg danish makan scott's emulsion n sejak mkn nih so far danish x penah demam lg... mmg bagus!! I like....

Farah said...

ooo after 1 year baru leh bg ek??

dulu mase pregnant ade minum jugak yg scott emulsion original...ade la 3 kali je kot minum hahaha mmg tak lalu tekak..

Zuhaini said...

hehe.. mmg bagus untuk babies! :) alia pun duk makan hari2.. so far mmg payah kena selsema la.. :) amiin.

~Eila @ Along~ said...

wah..SE ni dah lama kan..eila kecik2 dulu pun minum ni..tu yg kecik2 bulat..hehe

mrsharis said...

memang elok,hannan makan scotts ni susah nk dapat selsema..

Liza said...

Tringat masa kecik2, kena makan scotts, masa tu takde flavour lain just the original, seksa nak telan

mummYaeesh said...

samalah cam liza..ms kecik2 kena paksa makan..adoyaii bercinta rasanye...klu tak silap dulu botol putih kot..ntah lah
anyway...terima kasih byk2 yerk zara..abg yaeesh mmg refused giler benda ni...gula2 pun dia tolak ni kan pulak scott emulsion!
mula2 beli oren..dia taknak so try la yg original lagi la taknak ..ujung2 bagi kat kwn2...woohoo

[-suziey-] said...

oo elok eh utk anak dh umur stahun..nk kasi aQeel la..aQeel dh la xnk mkn lagsung..harap susu jek..

♥ LeeN ♥ said...

mmg.. rasa original tak lalu tekak. heeeee...

Mrs LVoe said...

dulu xde perisa oren.. susah tul nk telan.. eeeee rasa nk muntah ms kici

mummy_adam said...

yeahooo... xlama lg adam pun boleh makan scott's emulsion nie.. :P

honeylanz said...

ac suka minum..tp ery amat payah..kn ckp eeejenn (vitagen)..br dia mau bukak mulut ;)

pic zara tu lain dr pic2 dia yg sblm ni..tp still zara yg comel..x de hairband @ hair ckip kut..

mummysyafie said...

abang n wawan pun amik ni. tapi yang original lagi kaw khasiat nye kan..cuma budak² x lalu je

nurulzia said...

nurul pun suke mkn scott ni..hehehe..skang dah ade yg mcm pastel tu..lagi suke ngunyah..hehehe

Mama 4H said...

elok kan makan nih..anak2 kak tie mcam2 alasan bagi..memula jerk nak makan..hu3...

a.k.a lollipop said...

wah..emmil pun makan and memang baguslah scott's nih sebab i could see that after makan nih emmil punya selera makan bertambah..so thumbs up scott's =)

neezareef said...

mcm bosa botol ha dr zara..ekekkee

Nurhayati said...

mama danish: wah danish pun makan jua yer.. elok la kan sbb danish tak demam lg.. i like it too.. =)

farah: under 1year pun bole tapi kena advice from doc dulu. original mmg wat tak lalukan.. beli tablet plak. senang nak telan ;)

zuhaini: tu penting tu tak de kena selsema.. bukan ape sian kat dorang ni kan kalau sakit.. sbb kita pun akan sakit sama hehehe

eila: tue la kecik2 dulu minum gak..oo rahsia kejayaan bulat yer hihi

mrsharis: bagus la kan, elak dari senang kena penyakit. nak plak Hannan tu byk terdedah ngan budak2 kat kinder kan.

liza: tue la sama jua..kena paksa makan.. eeyarrkkk

mummyaeesh: ada kaler putih kat umah ni.. nak tak.. heheh bagi yaeesh yang tablet nye.. kot la nakkan.

suziey: mana yang elok kita bagi.. hihi nanti bagi kat Aqeel gak..

leen: tue la pasal.. yang tak sedap tu la lagi elokkan

mrslvoe: haah kan.. dulu takde plak nak wat rasa oren ni.. kemain seksa lagi nak makan huhu

mummy adam: nanti bagi Adam makan lak yeahoo too

honeylanz: oo ery suka vitagen ek.. sama la ngan Zara.. dia pun mengendeng bila yati minum vitagen.. lain ek pic Zara.. mungkin dah besar kot kan.. hihi

mummysyafie: tue la original tu, jgn katakan budak..mak budak pun tak suka..yarkk

nurulzia: haah skang dah ada tablet senang kan..takde la seksa nak telan..hihi

mama4h: takat ni Zara ok je.. tu pun ikut mood kakTie, kalau tak ok mood dia sudu kecik je dia telan huhu


lollipop: good boy la Emmil.. habis ar pasni Zara makin selera makan.. tak tau la camne rupa nanti huhuh

neezareef: mmg besar dari Zara pun hihihi