Thursday, May 14, 2009

Tag: Pasangan anda

Gigih membuat tag ni. hehe

Tag dari Mama Zana.. thanks mama, uols memang sweet masa zaman cintan cintun.

Baru prasan selama bercinta, wah ada ke bercinta, tak byk gambar kami.
Ada la jumpe satu keping ni. Masa ni gi Genting ngan kawan2 opis dulu tahun 2005.
Jadi la kan.Layannnn



Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
Camne nak kata ye. Sbb bercinta pun tak de official, cam paham2 sendiri.
First time nampak Zaf ni masa mula2 masuk opis tuk lapor diri.
Time tu pandang2 cam tu, takde rasa chemistry pun haha

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Zaf ni pendiam sebenarnya. Pemalu ngan perempuan.
Boys school la katakan, ngan pompuan cam tak bape sangat.
Dah kenal ha baru la tau camne.. ;)


Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
Takde tempat dating.

Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
Takde sesi meluahkan perasaan. Paham2 sendiri..
tapi bila pikir balik, bila masa lak wat2 paham pun taktau hehe


Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Start kenal tahun 2002, nak kata brapa lama serious takde pun.
Sbb sepanjang kawan ngan dia, aku kawan ngan orang lain gak


Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
almost 3 years. Alhamdulillah.
Orang kata dari 1-5tahun adalah tahun cabaran dlm rumahtangga.
Harapanku semoga perkahwinan kami berkekalan hingga akhir hayat.


Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
Disebabkan dia ni tak romantic, jadi takde terpikir dia nak wat surprise.
Kejutan pertama dia buat masa 1st wed anniversary, hantar bunga kat opis. Hihi
Kejutan yang lain jeng jeng jeng


Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Semestila setiap pasangan nak hidup dlm keadaan aman, bahagia, senang
dan berkekalan sepanjang akhir hayat.
Details2 nya biarla kami je tau..rahsia bole.

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Takat ni baru sorang anak, blom anak2 lagi hihi..
Alhamdulillah Zaf tau tanggungjawab dia sebagai seorang ayah.

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Baik. Menantu pertama, mesti la ape dia buat semuanya ok.
Yang tak ok aku ni ha yang kena. huhuhu


Taknak tag sesapa, tapi kalau ada nak buat dipersilakan.

20 comments:

honeylanz said...

wah..konsep paham2 sendiri.. ada telepathy between yati n zaff ni.. x yah ckp trs paham2..bestnye dpt bunga!!! sepjg nk msuk 7 thn sekali je has dpt bunga..tu pun lps di ckpkan..x nak hadiah tp nk bunga..boleh??

mrsharis said...

aik??!! masa tgh kwn ngan zaf blh kwn ngan orang lain?? hahaha..

Sidratul Muntaha said...

samalh tak romantik
tpi 1st anniversary..
sam belikn kek potong
hihihhhi(tgh kering n struggle sbb mmg ade financial problem since berkwn lagi.so,kwin pun just nikah n kenduri bese2 jer.xde sanding2,xder hantaran.just mas kwin jer..)
tpi la ni
xder pun surprise2
just truskn perkhwinan tu cam org lain
n bile jtuh cinta tu pu sendiri2 jer..
hehehheh
nak buek camno
kwin dgn bestfren sendirik!
wakakakakaka..

mummYaeesh said...

takde tmpt dating?? dating dlm tepon jek ek??woohoo atau dating kat opis..smbil keje smbil dating..ahaks!

Zuhaini said...

wah.. sweetnya..

x da tempat dating..? bagus! :)

www.my-alia.com

Nurhayati said...

honeylanz: tue la ada instinct agaknye.. tetiba pepaham sendiri kuikuikui.. tue la bila dapat bunga dari org tak romantik rasa seronok tu lain macam sket.. haha

mrsharis: abis tu tak declare pun nak couple ke ape.. harus la kawan ngan semua orang.. hihi

sidratul: okey la tu kan.. ada gak bagi kek dari takde langsung. takpela macamane nak celebrate ke tak pun, yg penting masing2 tau hati budi.. dari celebrate bagai artis nak rak kecoh, last tak kekal pun susah jugakkan.. bestnye kawin ngan bestfriend sendiri.. tentu dah tau sangat perangai masing2kan.. hihi

mummyaeesh: upss.. phone2 takde.. bukan jenis gayut2 20 jam or sms berjela2.. takde dating dlm fon gak.. camne nak kata ek.. sbb kitaorg kawan je.. so nak kata tempat dating tu, takde spesifik.. semua pegi. takde la nak kena dating kat taman bunga memanjang hahah.. mmg tak pernah pun. dating kat tmpat keje pun takde.. sbb tak semua tau kitaorg berkawan.. rahsia baik punye.. sampai 1 tahun baru org tau.. bagus tul kan.

mamazana said...

betul la mummy, u all ni ada instinct. that why x yah nak declare. paham2 sendiri je.. mcm mana la agaknya zaf ajak mummy kawin ye??? hihihi..

anyway, thanks jwb tag..

[-suziey-] said...

ler yatie..story la pnajang sket..ekek:D ouh satu opis jgk..heheh...samela hubby kita ni pemalu kan..hahah:p
seb bek paham..kalu buat2 xpaham..bile mau kawen:p

Mrs LVoe said...

yg skali tu sama mcm sha. asyik kita je yg kena kan.. maklum menantu ksayangan ;-)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

:D

atty's said...

kat mana ler yatie dating nie..

Farah said...

ooo satu opis rupenye...hehe kalau dah jodoh..tak kisahla tak luahkan pon..paham sendiri2 yer....

Nurhayati said...

mamazana: sori la mama yer lambat jawab. camne pun mummy still buat cuma lambat cepat je. zaf ajak kawin camne yer??!! dia kata duit dah cukup bulan 12 family i datang merisik heheh tak tanye pun tuan badan ni ok ke tak..haha

suziey: malu ar nak stori mori panjang2.. lagi pun tak yah la nak citer semua. biarla kami je yg tahu.. hihi

mrslvoe: tue la menantu kesayangan ape mau buat.. iye kan aje la.. =)

yanadzul: =)

atty: tue la takde tempat dating yang spesifik hihi

farah: haah jodoh satu opis.. opis dulu tu leh dikatakan agensi mencari jodoh, ramai gak yang jodoh mereka dari situ dan dah berkawin beranak pinak.. kiranye mentor protege semua kat sana hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pelik jugak main faham2 sendirik ni..kalo aku mati tak faham..hahahahaha

Sidratul Muntaha said...

maunyer tak best yati oii!best jer
dh ler birthday memasing selang sehari tpi sama bulan!(dgr cam best jer kan?!)
sam = 2 jun 1981
ayu = 3 jun 1982
mmg phm sgt perangai dia
nak2 time dia buat hal klu rindu dgn arwah mok (mak mertua ayu)
apepun sbnrnyer
mmg best klu dpt jodoh dr tmpat yg baik cam..
kat tmpat belajo or smbung belajo
kat tmpat kerja
sbb berkat kot?!
(terdgr sorg ustaz ckp masa kuliah subuh time nyewa zmn ank2 dara dulu you!)
hihihihhihih...
apapun..
semoga marrige yati,ayu and others member blogger kekal hingga ke hujung nyawa
insyaa Allah!

Mama 4H said...

chop...kak tie ada banyak gambo yati ngan zaf masa kat genting tu...hu3....terkenang semasa dulu....hehehhe

nur said...

auww..
jiwang sehh pompuan nih..

Nurhayati said...

Mama $H: gambar kami bedua??!!! ada ke..yati belek2 kalau ramai2 yag byk ada le.. huhu giler kan takde gambar kenangan sblom kawin hihi

nur: ala hasbi ngok ngek.. kalau jiwangkan.. yang jenis bergayut kat tepon berejam2x, sms setiap masa, dedicated lagu, dating + berkepit 24jam, bagi bunga, bear or gift bagai..bercinta camtu kalau kawin takpe gak..kalau tak, ha nasib ko la kan..hihihi..

nur said...

hehehe
xpe
kite tunggu cerita kak siti jiwang plak ;)

Nurhayati said...

kakti mesti la jiwang..kalau tak takkan dah 4 heroes.. hihi