Thursday, May 7, 2009

Tag: Hobby

Tagged from Connie. Berjanggut yer nak buat.
Banyak hobi tapi pilih satu je la.

The Rule:

1) A title of your hobby.
Brooch

2) A brief story.
Of course suka sejak pakai tudung. Nampak cantik beli.

3) Photos to support.
4) Tag others which you think might have an interesting hobby to share.
Could be juz one person. Enuff.
MrsHaris
HoneyLanz
Ct Noramiza
Mama Zana
Ayu
MrsLVoe

34 comments:

mummYaeesh said...

cantiknye yg butterfly ada 3 ketul tu..woohoo
yg dragonfly tu pun cute!bling2

LoVEaQshA said...

Samela hobby kita,suka kmpl brooch..
Tantek2 arr brooch akak!!!

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

beli juga tp yg murah2 jerk la ehehehe

Zuhaini said...

wah.. banyaknya brooch.. saya punya brooch slalu hilang.. x dan nak kumpul.. haha :)

[-suziey-] said...

waaa tantek collection....me too suke beli brooch tp xkumpul sbb slalu ilang..ekeke:D

Farah said...

waah saya gila brooch jugak..tp takdela sebanyak yati..cantik2 plak tu..

linahilmin said...

percaya tak? i ada 3 je brooch... tu pun pki yg satu tu je... :(

ps- dear, still x leh vote u kt page tu lah? apsal ye?...

mEiZ AraNda said...

LoVe da BuTTerfLy..;p
HeaPy MOthER's DAy sis...;)

honeylanz said...

semua cantik2 la yati. suka yg bulat n dragonfly tu.

tag tu nnt has siapkan. soooon

Nurhayati said...

mummyaessh: suka gak 3 butterflies tu.. klau org tgk mesti tanye hihi.. dragonfly pun sama. hehe

loveaqsha:pe kata share ngan akak brooch zura lak.. mesti cantik jua kan.

anna: ala, i pun beli murah jua.. rm10/3 ketul hihi


zuhaini: sama la byk gak yang ilang.. dah ilang beli lagi hehe

suziey: itu pun yang tinggal, sbb byk gak ilang.. tapi tak serik nak beli haha

farah: share la ngan yati brooch farah lak ek.

linahilmin: mesti 3-3 brooch tu feveretkan.. sbb tak beli yang lain. yati pun sama, dlm byk2 ada 1 feveret yg tu je la pun nak pakai.

eh pasal vote tu tak tau le.. ada gak org tanye nape tak leh vote, tak bg menang kot hihi.. its ok dear, dah masuk top 10 pun kira bagus sangat.

meiz aranda: me too suka butterfly. thank you...

Nurhayati said...

has: maceh.. tapi has dan orang lain nya brooch mesti lagi cantik jua kan..

neezareef said...

byk brooch yati..elok je simpan..sy kan pkai tdg jugak..tp dh lama x bli brooch baru..ehhehe

Mama 4H said...

bleh tak hobby buat anak?hahahahhaha

MeL said...

wah santek2 lah..klu i pakai tudung maybe i pn collect brooch hehe ;)

~~ciklinn~~ said...

byk nyer koleksiii linn ada ciputtt ja brooch... sukalah tgok dragonfly tu..comell sgt

reena said...

Cantiknya! Esp yg butterfly & dragon tu (tu yg nmpk clear :p).

Akak, kita tak pandai nak jaga brooch.Asyik hilang je.Tak sempat nak buat collection.Haha.

CuTeMiUt78 said...

wow. nice la.. byk gak koleksi brooch ya..

atty's said...

cantek2 brooch yatie..

Dee said...

cantiknyer brooch..sy yg ada satu je..kihkihkih..

Nurhayati said...

neezareef: pasni sopink brooch baru yer..hihi

mama4h: kak tie mmg itu hobinye kan.. kalau tak takkan la dapat 4 hero dlm masa 3 tahun hihihi
saya tak leh ikut hobi akak tu..takutttt hehe

mel: hihi tue la nasib blom pakai tudung lagi.. kalau tak leh joint venture.. kongsi la ape collection u plak.. k

ciklinn: yati pun suka kat dragonfly, tue la pasal dulu penah patah.. sbb pakai tu jer.. suka bangat.. hehe

reena: i pun tak pandai gak jaga.. asik ilang tak pun drop stone sbb slalu wat jatuh.. pastu buang je la kejenya.. beli buang beli buang.. huhu

cutemiut: byk ke??!! lom penuh lagi tu, masih ada ruang hihi

atty: thanks kakty!

dee: maceh.. ada satu je ek..mesti tu brooch kesayangankan.. sbb tak beli yg lain..

norainiammran said...

hamboi.. byk nye brooch..
ain ada beberapa saja.. warna hitam dan silver sebab senang nak match dengan sume baju dan tudung..

zailamohamad said...

wah cantiknya koleksi brooch u..

Sidratul Muntaha said...

ooo
suke brooch rupnyer..
bejanggut gak nk reply bookmark dr yatie dulu..
hhehe..
xper2
kat uia ni byk kisok brooch yg sgt cantik2 belaka
boleh juling mata!!!!
hmm...
ayu kat tag yatie ni ayu ke or ayu yg lain?

Nurhayati said...

noraini: banyak ke??!! ingatkan yati la paling sket. haah kan warna itam n silver senang nak matching..

zaila: thanks yer =)

ayu: byk menda suka, tapi amik brooch la senang sket nak tunjuk..hihihi wah kat uia banyak ek..bestnyer.. kalau dah juling mata tu kena la beli.. hihi
ha ayu tu adalah sidaratul muntaha hihihi.. sila la buat yer.. maceh!

Sidratul Muntaha said...

hahaha
terkena ayu
ok2..
ayu buat
hehehe
mmg byk
nk buat loket nama utk zara pun boleh
santek - santek tau!

Nurhayati said...

ayu: wah yeke!! bestnye.. ni yang nak buatkan tuk Zara ni.. pekata belikan.. nanti bgtau yati bape regenye ek.. i transfer hihihi.. over plak dah, padahal orang tak offer pun tapi gedik suruh :p

atie said...

Salam kenal yatie...em minat kumpul brooch yer...kaktie dah follow yatie yer...bolehkan????

Nurhayati said...

atie: salam kaktie, haah minat kumpul brooch.. nampak cantik je mesti nak beli. pakai nye tak tau bila hihih.. eh kak bole aje ape yang tak bole plak, saya pun follow akak sudah hihihi

mamazana said...

mummy: wah... byknya collection brooch!! mama punya asyik hilang aja. bila beli baru, papanya komplen. hihihi...

kena tag ek? alamak, nak tunjuk apa ye kat Jakarta ni??? pasal makan ok tak??? hahahaha....

Nurhayati said...

mamazana: banyak ek rasa cam sikit.. haha tamak bole. takde la biasa je.. mesti mama pun banyak jua kan. ala sama la ngan zaf, dia pun komplen gak tak habis2 beli brooch, ayarkk sama je lakikan..

ha kena tag, ala jgn la tunjuk pasal makan, tu mmg dah slalu tunjuk..jeles tau, asik makan sedap je huhuh..

CT NORAMIZA said...

nurhayati, canteklah brooch awak, saya pun suka butterfly gak, yg butterfly n dragonfly tu beli kat mana ek? susah nak carik yg comel camtu, selalunya bentuk2 biasa je kan :) nnt leh x buat tag ni :)

Nurhayati said...

ct noramiza: cantik ye.. maceh.. butterfly & dragonfly tu dari denni-kenji.. i mmg suka beli brooch brand ni, sbb mesti la design cantik.. pastu ada warranty.
eh silala buat tag ni.. lagi pun mmg i tag nama u tuk buat.. hihi

Mrs LVoe said...

aduhhhh tag yg lama pun sha lum buat.. maluuuuu

Sidratul Muntaha said...

hehhe
tag sudah buat
heheh
betul nk bangle utk zara ni?
ape wording n coloring nak?
nnti leh transfer duit trus
hihiihh