Saturday, May 16, 2009

Waroeng Penyet

Akhirnya, setelah sekian lama tiap2 wiken kat Curve, baru ni gi makan kat Waroeng Penyet.
Habis je school Zara terus ke sana.
Order tak banyak, 2 lauk je, konon kami nak diet hahaha


Jus Alpukat for me and Soda Gembira for Zaf


Sup Buntut, Kerupuk and Ayam Penyet


Rasa biasa2 je.. tak la sesedap Restoran Sari Ratu
Tapi pada sape yg blom try lagi, bole la pegi cuba try test =)


hmm malam ni final AF7 sape la agaknye juara yer..jeng jeng jeng

26 comments:

~mama danish~ said...

mummy zara, ayam penyet yang sedap ada kat taman dagang ampang!! mummy g la try sedap n ada ummpphhh!!!

Farah said...

hahaha btul ke nama sup tu sup buntut?? eh my friends pon byk rekemen kedai ni..leh cuba jugak nnt..

saya dah try makan restoran sari ratu tu...hohohoh mmg takleh lawan la kot waroeng ayam penyet ni :D

gEe said...

ayam penyet wong solo nama kedai kat tmn dagang tu..memang jauh lebih sedap dari woroeng penyet ni..jauhhhhhhhhh sesangat..

mrsharis said...

Beb..blh buat makan2 kt sini nanti..hehehe

Apa lagi..atur la plan.. :P

4 Kay-E said...

Macam2 nama restoren & menu2 ye..
heheee..

Mrs LVoe said...

nk pegi kt tmn dagang aduuhhhhh jem yea.. ermm. sha tgok jela pic & telan airliur

honeylanz said...

sedapnye sup tu...yatie, x sabar nk g b/fast. now 7.00 am dah. nk makan nasik ahh. sunday is free diet zone ;)lg lama la nk dpt trevi tu nampak nye

mummYaeesh said...

hmanggaiii nama2 mknan and drinks dia sume catchy la..

katne waroeng penyet ni?? kenape penyet??

weols tahu sape menang...hafizzz, no 2 mesti aril, rasa2nye no 3 akim kot pastu sure isma last, yazid no 4!
betul tak??
walhal komen lps tgk konsert..ahaks!

[-suziey-] said...

hohoho..kt situ rupenye ayam penyet tu ek..hahaha:p emm sari ratu mmg sedap..nasi padang indon kan..

azzah husna said...

yati, jemputlah ke tempat saya yg tak seberapa tuh.. http://pikachubiru77.wordpress.com/

Zuhaini said...

sodapnya... :)
mahal tak..?


www.my-alia.com

CuTeMiUt78 said...

ooohhh... mesti bestkan rasanya

azzah husna said...

setiap kali saya pergi nape ayam penyet nih penuh?? sampai skrg dok terliur2 dengar orang citer je... sodih..

CT NORAMIZA said...

sedap je nampak ayam penyet itu :) ari tu blk kuching, bukan main lg in laws asyik promote ayam penyet ni

nurulzia said...

sup buntut tu sup ekor..hehehehee..xsedap ke dear?i xpi try lagi..tapi yg paling sedap sup buntut i try kat jakarta la..kat senayan..sodap..hehehehe

ikiqzana said...

salam sis.. zana dah wat tag. sila la ke blog. k

Mama 4H said...

hehehe..kitaorang selalu makan sini bila jumaat...ramai la umatss..rasa ok la sedap la gak kan tekak boleh telan ...dan harga pon berpatutan

~~ciklinn~~ said...

sedapnyerrrrrrr dah lama linn tak pekena ayam penyettt... adehh tingat sambal pedas dia tu..sedapnyerr

Queenin Murni said...

hmm... opismate pon selalu lari lunch sini.. teringin gak nak gi.. jom teman? :P

Dee said...

ingat nak try..tp since u kata sari ratu lg sedap..gi mkn kat sini jelah jwbnyer..kt bkt bintang..hehehe..

Nurhayati said...

mama danish: hye mama, oh sedap kat taman dagang ampang ek.. alahai kat area sana failed la tak tau nak pegi huhuh.. tapi harus pegi cuba tu kan.. macehhhh

farah: pelik tul nama.. bagi la sedap sket bunyi nye.. ni nama direct, nak makan pun rasa buntut sape hahaha pengotor tul..

gee: wah dah 2 org rekemen kat taman dagang tu..mmg harus try gak ni.. sape tau camne nak pegi sana..huargghhh

mrsharis: bole2.. nanti kita makan2 kat sana.

4kaye: tuela nama nak pelik2 je.

mrslvoe: tue la kalau ikutkan mmg jauh dari yati gak..

honeylanz: haah suka sup.. feveret.. wah sunday free diet zone ek.. takpe sehari je tak diet.. ish mesti dapat trevi cepat tu..

mummyaeesh: tue la nama dia pelik.. catchy ke bunyi buntut tu hahaha.. amboi dah tau keputusan baru teka sape menang yer.. :p

suziey: tue la camne pun sari ratu lagi sedap.

azzah: sudah ku singgah.. maceh ye bg link baru.


zuhaini: ok la ..nak compare ngan sari ratu tak leh menang.. harga biasa je.. time tu makan tak lebih rm50... selamat mencuba.

cutemiut: takat ni ok..

azzah: tu la mmg pegi kat curve tgk penuh memanjang.

ct noramiza: oo kat kuching pun ada gak ayam penyet ek.. ape lagi pegi la rasa.

nurulzia: sup tu ok sedap not bad. tapi tak de la sesedap kat indon tu sendiri kan..

ikiqzana: salam. maceh ye buat tag sudah. =)

mama4h: wah wah slalu makan situ.. kemain lagi ye tak ajak yati huargghhh.. tue la harga dia mmg berpatutan ngan makanannye.

ciklinn: teringat sambal dia..mmg pedas.. slurrpppp

queenin: la opismate slalu lunch situ awat tak join sama. nak temankan bole je..tapi tak leh la time opis hour..sbb jauh..huhuhu

dee: haah sari ratu sedap lagi.. kalau ikutkan tekak ni la..tak tau la tekak org lain camne.. haha.. pernah gak makan kat bukit bintang tu.. tapi skang dah ada kat kota damansara.. makan kat sini je la... =)

The Queen Bee said...

my fav ayam penyett!! Wong solo dah penah try x? mmg super duper delicioussssss!! adoi terliur air liur kuu

CoNniE said...

ayam penyet ni kalo kena sambal nyer yg sdp/kick mmg best... umph.. sdp lak tgk nyer...

joegrimjow said...

mesti bnyak kalori!!

Queenin Murni said...

hehhe.. opismate dept lain, level lain... dia pegi tak ajak.. sob sob sob!! :P

Nurhayati said...

queen bee: Wong solo kat mana?? kalau dah kata super duper mmg kena pegi try ni.. ;)

connie: tue la pekena ngan sambal dia mmg meleleh.. hingus2 skali kuar sbb tak tahan pedas.. :p

joegrimjow: jgn makan tau.. tgk je

queenin: la tak ajak.. hampeh tul..ke diet.. hmm meh makan situ, i ajak ni tapi wiken je la.. =)