Wednesday, May 27, 2009

Qasrina Zahra

1 tahun 2 bulan sudah. kejap je rasa..
terasa rindu plak masa dia tonet2 tu.. ;)

peace yang tak menjadi.. bole la Zahra

ada gaya model tak??!!

pose tepi lak




skang ni susah betul nak suh senyum tgk camera.
bila tak nak snap gambar, dia senyum plak.. huhuhu
nak plak skarang ni sibuk jalan.. panggil suh pandang camera pun susah :(


Tuesday, May 26, 2009

More Gift

Mummy amat terharu pada rakan2 blogger yang tak putus2 bagi gift
tuk Zara... pastu tuk Mummy pun ada gak. (tumpang glamer anak, Mummy nih hihih)
Sangat2 terharu, harapan Mummy semoga rezeki uolss melimpah ruah hendaknya.
.
.
.
.
.
.
.
Dari Has.. masa ni dia sekeluarga holiday kat Cameron Highlands.
Suka la FM ngan keychain ni.. strawberi nyum nyum. FM dah letak siap2 kat fridge,
keychain simpan kat glass cabinet.. tempat collection dari kawan2.
Sangat terharu k.. jalan2 pun masih ingat lagi kat weolss..=)



Yang ni plak dari Liya. Zara dapat hair clips.. cantik bling bling..
pakai masa formal function vogue gitukan..
ada FM jua dari Kenzo dan table runner canteekkkk
(wei pressent tuk Hannan tak pos2 lagi ni ha.. tunggu ye)



Ha yang ini buat Mummy pengsan jap, dari Aunty Rina..
giler banyak hair clips tuk Zara.. best betul.. sronok tau sbb ape,
Mummy tak yah pening nak beli hair clips banyak2 sbb dah ada macam2 kaler..
dapat dolly lagi.. pastu ada brooch tuk Mummy...leh tambah koleksi yang sedia ada..
Present Mirul ada tau, tak pos2 lagi huhuhu.. tunggu la yer
(oh ye nak pos kat opis ke umah senang??!!)



Paling tak sangka datang dari Ayu..
weh seyes cantik bracelet itu.. ada nama Zara..
ingatkan mintak tu main2 je tau.. skali betul da..
eh email kat I ek bape rege tu.. nanti transfer $$ nye..
best dapat brooch gak.. butterfly.. dapat 3 plak tu..meroyan jap..hahahah



nak tunjuk bila pakaikan kat tangan Zara yang debam ni. Maceh Aunty Ayu!!

Setiap pemberian yang uols bagi amatlah dihargai..
dan yang pasti setiap pemberian itu akan dibalas dengan sebestnye.. hihihihi

I'm Back!!


Punya lama bersawang blog ni dah..
Virus M melanda, bukan takat nak update, nak terjah blog kawan2 pun tak jua.
Mesti banyak stori mori uols semua I dah miss ni.. nak kena khatam harini nampak gayanya.
Mesti uols rindukan ngan I kan.. rindu ke??!! hahaha perasan giler..
ntah2x takde sape heran pun.. hihi


p/s: uishh asal susah sangat nak bukak blog ni..

tiap kali bukak 'Operation Aborted" huhuhu




Wednesday, May 20, 2009

Datin Wan Abe



pic taken from
www[dot]hiburan[dot]info (jasmin hamid) & www[dot]liriklagu[com] (shamsul ghau ghau)


Sape smalam tgk citer Datin Wan Abe ni, angkat tangan!!!!!
Lawak giler citer ni.. Orang biasa, belagak kaya.....
Dunia skarang ni kan ramai buat2 kaya, hakikatnya tak pun kan..hihihihi
Jangan la jadi camtu yerk... kita kena bersyukur dgn ape yang ada.
Rezeki masing2..jangan ada dengki2 ni tak baik tau.
Lakonan dari Jasmin Hamid & Shamsul Ghau Ghau




serious best..pasni make sure uols ngadap tv3 tiap hari Selasa jam 10mlm ok

Tuesday, May 19, 2009

Kueh Teow Sup

Kalau pegi Mid Valley mesti singgah food court.
Cari kueh teow sup.. ye my feveret sup2 ni..
Zaf nya feveret kueh teow goreng

Order kat Penang Kitchen

Yong tau fu.. not bad.. tp tak leh lawan pasar malam kat umah hahaha
tapi ni lot lain.. ape nama ntah lupa.



Monday, May 18, 2009

For Sale: Seluar oh seluar

Impulse buying.. skali tgk terlebih besar..
jom singgah my sales blog.

Saturday, May 16, 2009

Waroeng Penyet

Akhirnya, setelah sekian lama tiap2 wiken kat Curve, baru ni gi makan kat Waroeng Penyet.
Habis je school Zara terus ke sana.
Order tak banyak, 2 lauk je, konon kami nak diet hahaha


Jus Alpukat for me and Soda Gembira for Zaf


Sup Buntut, Kerupuk and Ayam Penyet


Rasa biasa2 je.. tak la sesedap Restoran Sari Ratu
Tapi pada sape yg blom try lagi, bole la pegi cuba try test =)


hmm malam ni final AF7 sape la agaknye juara yer..jeng jeng jeng

Friday, May 15, 2009

INFLUENZA A(H1N1)

Kawan2 ku.. kalau ada rasa tak sihat, cepat2 lah pegi check yer.
Exspecially rasa demam, sakit tekak or sakit badan


Dapat email dari kawan. Rasa nak share ngan korang semua.

Jumaat Mei 15, 2009
Malaysia rekod kes pertama H1N1


PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan hari ini mengesahkan kes pertama wabak influenza H1N1 di negara ini melibatkan seorang pelajar yang baru pulang dari Amerika Syarikat.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebentar tadi, Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Ismail Merican berkata, pelajar berusia 21 tahun itu kini dirawat di Hospital Sungai Buloh.

Katanya, pelajar yang pulang ke tanah air pada 13 Mei lalu itu mula mengalami demam, sakit tekak dan sakit badan pada keesokan harinya dan dibawa ke hospital pada hari yang sama kira-kira pukul 6.45 petang.

"Beliau telah pun diberi rawatan antiviral dan berada dalam keadaan stabil," katanya.
Dr Ismail berkata, pihaknya telah mengambil tindakan pencegahan dan kawalan termasuk penyiasatan kontak ke atas kes.

"Ini termasuklah menghubungi ahli keluarga beliau yang ada sejarah kontak dengan beliau dan penumpang serta anak kapal yang menaiki kapal terbang yang sama," katanya.

Beliau berkata, kementerian juga menasihatkan semua penumpang penerbangan MH 091 dari Newark, USA dan tiba di KLIApada 13 Mei 2009 jam 7.15 pagi supaya menghubungi talian 03-88810200/03-88810300 untuk tindakan susulan.


Tag: My Purse


Misi untuk menghabiskan tag... berusaha gigih nampaknye.. =)


A. Snap the picture of both inner and outer of your purse

B. Introduce your purse brand, price & where you buy.

Brand: Prada
Price: Can't remember
Where: Singapore



C. Take out whatever its inside your purse.

MyCard

Lesen Memandu
MyKid
Kad Nikah
Kad Darah
ATM Card
Credit Card


KPJ Card
Mothercare Card
Tumble Tots Card
ToyrUs Card
EpiCentre Card
Dot Red Card
Enrich Card
MPH Card
Bonuslink Card
Mesra Card
Jusco Card
Metrojaya Card
Tangs Card
Isetan Card
Cash Notes

D. Tagged other persons. (Tau ada yang dah buat tapi nak tag gak hihih)

LoVEaQsha - Zura
Nadia Dzai
CT NORAMIZA
mEiZ AraNda
mrsharis
MeL
MUNIRA
honeylanz
~mamazahra~
DaZzlingLiLy
mummysyafie
nurulzia
[-suziey-]
nydia-mama akif
Zuhaini
~Eila @ Along ~
Farah
mamazana
Dee
atty's
neezareef
norainiamran
@nnap3jelov3b@by@qiL
fara yasim
CuTeMiUt78
a-as
~~ciklinn~~
mummYaeesh
Shopaholic Mama
yaya
Zihan Naszeri
Queenin Murni
adda
mummy_adam
Haizales
Connie
YanaDzul
atie
azzah husna
4 Kay-E
reena
MrsLVoe
a.k.a lollipop
mummysyafie
iena hamdi
joegrimjow
Mya Elzara Batrisya
M@L@
Diarihatiku1976
Zihan Naszeri
Sidratul Muntaha
Verde
Ismi
Aspalailah
Lorna
Fara Aleena
Arash 910





Ha jawab la korang semua.. hihihi


Thursday, May 14, 2009

Tag: Wallpaper

Sila jangan muntah darah k.. tag lagi huhu

Tag from
Mamazana dan Ummi Nuha


Anda perlu printscreen wallpaper/background desktop anda yang tengah guna sekarang.
Jangan tipu2 tau....




Bgtau nape anda suke wallpaper anda itu...
Masa ni Zara genap setahun. Kat Chillis, One Utama.
Mummy dan Daddy amik cuti sbb nak sama ngan dia pada hari kejadian dia dilahirkan. =)
Pejam celik pejam celik setahun dah dia, rasa macam baru je lahirkan dia.
Terasa rindu plak dia time kecik2.

I nak tag kawan baru (kalau dah buat abaikan yer)
M@l@ http://farrisya.blogspot.com/
IzZeTy84 http://hitamputihkehidupanku.blogspot.com/
Shima http://shimashukri.blogspot.com/
ikiqzana http://ikiqzalia.blogspot.com/
Ako http://kunyitvshalia.blogspot.com
Liyanaroxx http://lilpwencessliyana.blogspot.com/
Mazliaty http://mazrin2912.blogspot.com/

Tag: Pasangan anda

Gigih membuat tag ni. hehe

Tag dari Mama Zana.. thanks mama, uols memang sweet masa zaman cintan cintun.

Baru prasan selama bercinta, wah ada ke bercinta, tak byk gambar kami.
Ada la jumpe satu keping ni. Masa ni gi Genting ngan kawan2 opis dulu tahun 2005.
Jadi la kan.Layannnn



Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
Camne nak kata ye. Sbb bercinta pun tak de official, cam paham2 sendiri.
First time nampak Zaf ni masa mula2 masuk opis tuk lapor diri.
Time tu pandang2 cam tu, takde rasa chemistry pun haha

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Zaf ni pendiam sebenarnya. Pemalu ngan perempuan.
Boys school la katakan, ngan pompuan cam tak bape sangat.
Dah kenal ha baru la tau camne.. ;)


Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
Takde tempat dating.

Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
Takde sesi meluahkan perasaan. Paham2 sendiri..
tapi bila pikir balik, bila masa lak wat2 paham pun taktau hehe


Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Start kenal tahun 2002, nak kata brapa lama serious takde pun.
Sbb sepanjang kawan ngan dia, aku kawan ngan orang lain gak


Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
almost 3 years. Alhamdulillah.
Orang kata dari 1-5tahun adalah tahun cabaran dlm rumahtangga.
Harapanku semoga perkahwinan kami berkekalan hingga akhir hayat.


Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
Disebabkan dia ni tak romantic, jadi takde terpikir dia nak wat surprise.
Kejutan pertama dia buat masa 1st wed anniversary, hantar bunga kat opis. Hihi
Kejutan yang lain jeng jeng jeng


Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Semestila setiap pasangan nak hidup dlm keadaan aman, bahagia, senang
dan berkekalan sepanjang akhir hayat.
Details2 nya biarla kami je tau..rahsia bole.

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Takat ni baru sorang anak, blom anak2 lagi hihi..
Alhamdulillah Zaf tau tanggungjawab dia sebagai seorang ayah.

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Baik. Menantu pertama, mesti la ape dia buat semuanya ok.
Yang tak ok aku ni ha yang kena. huhuhu


Taknak tag sesapa, tapi kalau ada nak buat dipersilakan.

Wednesday, May 13, 2009

Donut Girl

Makan kat JCo, Giant Kota Damansara.
Tuk dining tak beli byk sbb ada take away baby donut plak.
Feveret Durian nyum nyum nyumPaling suka si tonet ni la. Makan tak ingat, habis comot.
Dah kenyang, seronok berjalan dan berlari sana sini.
Besar dah dia eh

Tuesday, May 12, 2009

Tag: 2009 Cute's Blogger Award

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.



2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
From Ayu http://iceboxrivet.blogspot.com/
Sangat kagum kerana sifat kerajinan dia yang suka dan rajin memasak,
tak macamku yang malas huhu tapi rajin cari resepi dan tgk orang masak hehehe
terkezut dapat tau Ayu tak suka shopping.. ish ape plak tak suka.
Tu shopping kitchen/dining accessories, shopping la tu.. Cuma minat je yang berlainan.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)
Fakta
- Anak sulung, Lahir kat Johor Bahru, Kenit, Rabun, Ada lesen memandu kelas D saje =)

Hobi
- Main game (Nintendo), Hias umah, Blogging, Amik gambar, Simpan paper bag

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
The Blogger Award Friendship goes to (mostly my silent reader hihi):
The Big Lollipop
thebiglollipop.blogspot.com
Khamqueimah
khamqueimah.blogspot.com
Mya Elzara Batrisya
myaelzarabatrisya.blogspot.com
Mama Nurdhia Zahra
mamanurdhiazahra.blogspot.com
Lily 3488
lily3488.blogspot.com
Dania Mummy
daniamummy.blogspot.com

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan
"anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!
Okey, Done!!

U-bowl

Last minute plan ngan Liya, tapi ideanye datang dari Liya la nak main bowling.
Tak ramai dapat join memandangkan pun last minit kan.
Bukan pandai sangat pun main, tapi saje nak berseronok kan.

Bagus tul anak dara ni tido ngan lena walaupun bunyi cam disko dah dlm U-bowl ni bak kata Farah.


Afif pun tido dengan comel dan bergaya hihi


Nuha je maintain baik, tak tido pun. Mata bulat, cam tau je Aunty nak snap pic Nuha kan.


Harusla kami bergambar dulukan.


En Zafaris membuat balingan pertamanya.


Si tonet ni pun sibuk nak main bowling.


Zara malu2 nak bergambar ngan abg Hannan.
ha tgk la kaki Zara lagi besar dari abang Hannan tu, awas yer. =)


Dah nak balik, harus jua amik gambar lagi.
En Zaf kata "nak masukkan dlm blog la ni" hihi terima kasih kerana memahami..hehe



Ha amik ko byk gambarkan, sblom ni dok kata satu gambar pastu ayat setoet.. hihi

More picture at Mama Afif & Mama Hannan & Nuha

Nanti nak wat xtvt ngan blogger lagi, tapi kena plan awal2.
Ada sape2 nak join ke??!!

Monday, May 11, 2009

Pot Luck

Sabtu lepas wat pot luck kat umah Kak Siti sempena perpindahan dia ke Pahang tak lama lagi.
Panggil kawan2 rapat masa opis dulu. Tak ramai jemput, takut tuan rumah terkejut plak..hihi

Makan yang dihidang pada hari kejadian.
Nasi Ayam + Air Oren & Milo: Kak Siti selaku tuan rumah
Nasi impit + ayam rendang dan puding: Liya
Popiah: Yumie
Sandwich: Yati
Niza: Donut
Nuyul: Buah tembikai

Inilah Kak Siti, ada blog jua.. yang wat crochet hat tuk Zara tu.

Zara ngan Liya. Sorry la mama yer, Zara mood tak bape baik.
Wat tak tau je ngan orang.. sibuk nak kepit ngan Mummynye huhu


The Daddies lepak kat luar, Zaf, Haris, Radhi & Abg Azam.
Ape lagi dorang ni, sibuk buat asap2 kat luar. Buat pencemaran udara betul dorang ni.

Nuyul & family sampai lambat.. dah nak balik kitaorg ni.
Tak sempat nak main2 ngan Khayra.. besar dah dia yer. comel plak tu.

Ape lagi sesi gambar beramai2 la tuk wanita yang vogue..hahaha
From left: Me, Darniza (ada blog tapi taknak updet, hampeh), Yumi (cepat2 kawin ye),
Kak Siti (crochet products) & Liya (Mama yang slim tak mcm ada 2 orang anak).



Note:
Oh ye, tak sangka yer Mummy dah ramai kawan kat follower tu,
jadi dengan ini Mummy berbesar hati nak bagi gift tuk 10 commentator terawal.
Maceh ye sudi jadi kawan Mummy.

Sunday, May 10, 2009

mengamuk + merajuk + mengada

Zahra nak turun dari baby chair, tapi Mummy & Daddy tak layan.
Nie la jadinya.


Friday, May 8, 2009

Warehouse Sales

Lunch hour tadi pegi Katrin BJ Kitchenwares Warehouse Sale.
Pegi sana mmg nak beli kuali je, bole hihihi.
Bila sampai sana, macam2 ada, rasa nak beli banyak.
Tapi budget hanya tuk kuali bertuah je hihi
Meyer Chinese Wok & WMF Soup Ladle.
Ingat nak beli La Gourmetnya kuali, tapi yarabbi mahalnya RM500, burst budget ;)
Tuk product WMF ni mmg suka sbb designnya cantik dan moden. Yang pasti kualiti bagus.
Murah sbb ada less 50%.
Meyer Wok - NP: RM359.00
WMF Soup Ladle - NP: RM169.00

Uols pergi la serbu sales ni yer.. tambahkan koleksi dapur korang tu.
Owh pinggan mangkuk dan crystal pun ada..menarik semuanya. Siapkan duit aje.

Date: 8-10th May 2009

More info visit ShoppingnSales.