Wednesday, December 22, 2010

Patut la tak kurus

"Salad. Memang bunyinya menyihatkan tetapi
pernah lihat campuran yang anda masukkan ke dalam salad itu?
Kalau anda makan salad tetapi anda memasukkan mayonis,
sos "Thousand Island" dan sebagainya yang mengandungi
kadar lemak yang tinggi, ia tidak ada gunanya.
Perbuatan ini hanya akan
meningkatkan jumlah kalori
dan mencemarkan kualiti sihat
yang sepatutnya ada dalam makanan itu.

Gantikan dressing salad ini dengan yogurt bebas lemak,
sos barbeku, mustard atau sos tomato.
Perlu diingat, satu gram lemak mengandungi dua kali ganda kalori
berbanding satu gram protein atau karbohidrat."
-
sumber: majalah Rapi



huh pasal tu la badan ni tak mo gak kurus2x.
padahal thousand island tu yg buat sedap. :(

pic googled.

11 comments:

momguess said...

mmg konpem jiran pun xblh kurus
ltk thousand island byk2
mmg sgt2 sedap

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ko mkn ulam jerk la yati ahahha

linahilmin said...

Beb, ok la tu dr mkn nasik lauk kari! :)

Sidratul Muntaha said...

tei
ahah
konpme tak kurus!
ekekekke.
lagi satu yie,jgn lebih garam weih.
nnti bdn simpan air.
huhuuhu
btw,ko mkn pecal la...
konpem mencenret dan sihat.

mrsharis said...

uikss..no wonder la kan..

Aku pun baru berniat nk diet tp haris sound "skng ni belum masa utk syg diet,sian kt auni nti tk cukup khasiat"..uhuk :(

Rozita said...

tp cik mayo tu ckp sedap
i like

atty's said...

kty ni pun bila taun le nak selim balik nie.

makan buahan2 je tak tahan lak perut nie .

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo mayo real kraft brand, 1 carb ajer sesudu..boleh laa try :)

mummysyafie said...

yati..nor tak suka makan salad. sian kan..memang tekak melayu ni..sob..sob..

mrs shaifull said...

hehehe yati, nak diet apa lg, awak kan dah kurus, oklah tu :)

CuTeMiUt78 said...

eemmm betul tu... makan ulam2 je.. lagi bagus