Thursday, April 30, 2009

Nougat



My feveret snack ever!!
Green Tea, Cappucino, Peppermint & Original ada yang soft & crunchy,
semuanya sedap tapi Original Soft tetap dihati.


Apa feveret snack uollss semua??!!


Monday, April 27, 2009

Tag: Your Child

Tagged from
Ct Noramiza
, Mamazana dan Adda
TQ Mommies!!!

Pic ni masa Zahra lebih kurang 30mins dilahirkan.
Senyap je dia tak nangis, mata je bulat tengok keliling.

**********************************

Nama penuh : QASRINA ZAHRA BINTI ZAFARIS

Nama Panggilan : ZAHRA/ZARA

Jantina : PEREMPUAN

Tarikh Lahir : 17 MAC 2008

Tempat Lahir : DAMANSARA SPECIALIST CENTRE

Berat Lahir : 2.55KG

Cara Kelahiran : NORMAL



Apakah harapan korang pada anak ini..
dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA..? :

Semoga jadi anak yang solehah, dan berjaya dalam segala hal. Aminnn…
(Mestilah nak semuanya yang baik2 dan terbaik untuk anak)

Sunday, April 26, 2009

Best Friends

Harini Mummy seronok sangat dapat jumpa ngan best friends.. semuanya kawan2 sekolah dulu.
Nani, Nowwa & Hanis.. cuma sorang je tak dapat join Elin, sbb balik kg.

Thank you Aunty Nani, blanje Zahra ride a car.

Thanks to Aunty Nowwa & Aunty Hanis.. bagi bday pressent.
Bagi jacket suh Mummy bawak Zahra layan sejuk kat Genting.. sabar je la
Owh Mummy seronok sangat jumpe kawan2 sampai Zahra miss da school harini.. hihihi

Thursday, April 23, 2009

Skills for life =)

Alhamdulillah sejak Zahra masuk TT ni banyak sangat peningkatan +ve darinya.
Tak kira dari segi physical or mental.. yang pasti dia akan cepat tangkap ape teacher ajar.

Cuma skang ni je bila time massage and singing session dia malas nak buat
sbb tak sabar nak main ngan equipment (development skills) huhuhu

Actually tak digalakkan amik gambar, tapi kedegilan Mummy tetap nak snap gak..
tue pun 2-3 je..jadi la kan




*taken by Z*

Oh ye, kalau ada mommy2 yang terasa nak enrolled kan ur child dlm Tumble Tots ni
(any programmes from 6months until 7 years),
I ada Discount Card... tapi valid kat The Curve je tau. Kalau sape nak email me k..nanti I pos.


Wednesday, April 22, 2009

Soon..

Ye tak lama lagi.. bawak bersabar.. reward for myself. =) P/S: Sha, wish list bag put on hold disebabkan $$ tak leh tahan..huhuhu

Mari Membaca

Ini antara feveret book Zahra.
Setiap kali dia baca mesti dia akan wat sound effect tuk animal2 ni semua. So cute.

Its a Touch & Feel Book.. Ada yang licin, bulu, gerutu ikut pada jenis binatang.
Dan tiap kali Zahra pegang yang bulu2 nye.. dia akan wat geli2. sabar je la.

Animal yang Zahra paling suka adalah Leopard.. suka sangat2
Adakah anak aku ni garang seperti Leopard..argghhh tidakkkk!!!!

Kawan2 Zahra suka baca buku ape plak?

Tuesday, April 21, 2009

Tag: Friendship Award

Langsaikan utang tag yang tertunggak
Tag dan award kali ni dari
Miss Berrie dan Nurul



Apa kata Miss Berry pada blog My Cute Little Diary ni:

"story bout everything. foods, jenjalan, shoppin n etc. the most important thing is bout a cute lil girl, zara.. hehe..very de comelneessss.. "

Adakah comelneessss Zara tu macam Mummy dia gak??!! Hahaha taknak kalah nak jugak ;)
1st time tgk blog Miss Berrieni hati berbunga2 je.. sbbnye blog dia sangat ceria dan kalerful.. mesti orangnye mcm tu jua kan. Sangat seronok ngan kehidupannya.. Thanks Miss Berrie!!


Peraturan:
1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui ‘backlink’ dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

Penghargaan ni diberikan pada kawan yang terawal membaca blog ni dari dulu sampai la skarang. (kalau dah ada amik lagi hihi)

1.MamaZana

2 princess (Kak Long & Arissa).
kedua2nya yang comel..suka tgk Kak Long sbb muka dia sweet sangat.
Arissa sedikit serious tapi skang ni kan Mama tgk dia pandai senyum dah tgk camera kan.. hihihi

2. CuteMiut78
1 hero (Mirul).
Mirul yang debam. Sangat keletah & aktif.. mesti bijak dah besar nanti

3. MummySyafie
2 heroes (Abang & Wawan).
Mummy uit, Wawan dah besar elok sangat ada adik.. dah jangan takut..sila laksanakan ‘tugas’ seterusnye..hihihi

4. Che An Naszeri
1 hero 1 princess (Afiy & Zea).
Afiy yang ensem ngan rambut curly dan Zea sangat comel dan cantik ikut Mamanya..
Mama yang vogue.. sangat cintakan SUAMI KESAYANGAN dan pandai bergaya..

5. Honeylanz
2 heroes (Ac & Ery).
AC yang mempunyai angan2 tuk bawa Mama & Papa gi main Snow..
yeayyy AC & Ery pun dah besar, mmg sesuai ada adik.
Nanti yati doakan Has dapat baby girl tau.. aminnnn

6. MrsHaris
1 hero 1 princess (Hannan & Nuha).
Lama dah Mama ni tak update blog.. ape pun suka tgk dia sbb dia Mama yang cute..
Hannan yang ensem dan Nuha yang comel.. cepat Mama update blog huhu

7. MrsJaja
1 hero (Rayyan).
Lama gak Jaja ni tak update blog.. nak tau perkembangan terbaru Rayyan..
mesti dah pandai macam2kan.

8. Elissmie
1 princess (Nuha).
Ummi kepada Nuha yang sama baya ngan Zara, beza 5 bulan tak silap.
Tak lama lagi dia pun nak setahun.. kejap je kan Ummi.. sronok tgk anak membesar depan mata.

9. Nurulzia
mommy-to-be.. tak lama lagi dapat Hero..yeayyy congratss Nurul..
Lil Hero tu sangat aktif, ada je aksi2 menarik dia buat bila time scan.. seronokkan.
Hubby nye sangat2 romatik.. Nurul jua.. ;) Tau Nurul dapat dah dan bagi kat yati tapi nak bagi jugak..

10. Leen
1 princess (Balqis).
Ummi kepada Balqis yang comel & putih hihi..Owh tak lama lagi nak setahun gak.. geng ngan Zara.
Ummi ni sangat rindukan OP tatkala berjauhan =)
.
.
.
.
.
.
Dalam 10 list kawan ni, yang dah jumpe 2 orang baru Has (honeylanz) dan Leen (Linsharliana.
Yang lain blom berkesempatan tuk berjumpakan. Harap suatu hari nanti kita jumpe jua..
Owh except for Lollipop (Pretty Mommy Emmil) yang weollss jumpe dia kat Baby Room, Jusco. Kiss emmil tuk I yer.. =)

Monday, April 20, 2009

Smalam di OU

Smalam masa kat Baby Room, Jaya Jusco, ada salah sorang Mummy (blogger) tegur.
Tanye "Ni Zara ke?". Aku jawab simple kata "Haah" je...
pastu Mummy tu cakap lagi "I baca ur blog".. pastu aku senyum je..
aku tgk dia, tgk baby dia pastu blah.. aku BLUR..masyaAllah ape la aku ni tak tanye sape. huhuhu mesti dia ingat aku ni terukkan..
pada Mummy itu, kalau tgh baca ni, ampun ye.. tak beramah mesra..
bukan niat dihati nak macam tu..huhuhuhu (silalah tukar link, kot leh berkawan kan kan kan)

Pegi OU window shopping je, minum petang kat Nyonya Colors.
Kuih muih sangat sedap, sila la rasa pada yang blom try lagi yerk..

Mesti order Koci. Feveretku. Semua la sedap.


Laksa yang sangat pedas. Berair mata dan beringus makan huhu. Tapi sedap.

Konon taknak soping, tapi beli gak tapi tuk Zahra. Beli lagi sandal tuk dia.
Daddy dia yang excited lebih nak beli, Mummy sokong aje. =)

Sunday, April 19, 2009

Hadiah lagi

Many2x thanks to all my friends (blogger), walaupun dah sebulan Birthday Zara tapi masih ada lagi yang bagi hadiah.. ada gak bg tuk Mummy.. terharunyaaaa... thank youuuuuu..pemberian uolss ni akan dibalas seadanye.. so tungguuuuu hihihi

From Haizales aka Mummy Rania.. Rania yang comel sesangat.
Tangan pun dah naik ketul2 ikut sis Zara hihihi..
Harrods ni tuk Mummy..Zara punya pun ada tapi dlm entry ini.

From Watie aka MummYaeesh.
Mummy kepada Yaeesh yang encem dan slalu jadi model tuk Mummy dia.. =)
hmmm... cam tau2 je tgh cari FM KLCC ni..
Yang ni plak dari Honeylanz aka Mummy AC & Ery.
Bagi hair clips tuk Zaraku.. cantikkkk suka2x..
Zara dapat terus suh Mummy dia pakaikan.. best betul.

Books ni plak dari
Mama4H aka Kak Siti.
Mama kepada 4 hero2 nye.. yang best lagi salah sorang heronya adalah twin.
teringin nak twin gak.. bestkan. Zara suka buku2.. hari2 ngadap buku ni. ;)

Dan yang terakhir dari
Elissmie aka Ummi Nuha.
Nuha yang jua comel dan tembam. Tak lama lagi dia pun nak setahunkan.
Ummi bagi FM & BM tuk Mummy dan hair clip tuk Zara. yeayyyyy suka2x


Maceh kawan2 ku... jasamu dikenang =)

Friday, April 17, 2009

Supermummy Amazing Blogger Award


Alhamdulillah My Cute Little Diary ni tercalon dalam Supermummy Amazing Blogger Award. (No.42)

Tak tau tang mana yang amazingnye hihihih..
Amazing tang gambarnye kah, tulisannya kah.. atau tuan punya blog kah??!! hahahah
ape pun terima kasih kat MalaysianSuperMummy[dot]com kerana pilih blog I yang tak seberapa ini.


So pada Super Duper Mommies2x sekalian yang tercalon jua dalam award ini..
sila lah tinggalkan komen anda utk I vote blog korang jua...
marilah kita meng'Amazing'kan sesama kita..hahahah



P/S: weollss terjumpe LinHarliana (blogger) kat IKEA.. dia yang tegur. terkejut mak, sila baca ceritanye disini =)

Tag: Gambar Profile Terbaik

Aduhai tag lagi.. kali ni ditag oleh MummySyafie.. sabar yer mummy..
jgn layan org bodo camtu.. mengongkan.
huhuhuh byk lagi utang tak habis ni.. go chayo chayo chayo!!


1. Letak kan gambar profile anda


2. Terangkan apa maksud gambar itu?
Ni gambar masa kat Penang (Executive Suite, Evergreen Laurel Hotel).
Time ni Zahra umur 4bulan+ tengok ar sangat bulatsss.
Selitkan bunga Orkid kat atas pala, kononnye Hawaiian Girl..yeaahhh

Kenapa pilih or letak gambar itu?
Sebabnya nampak aku kurus dan Zahra debab..

so org tak nampak aku gemuk.. bole gitu hahahahah teruk betul


4. Tag lagi 5 blogger.
1.
MummYaeesh



Thursday, April 16, 2009

Tag: My Blog



tag from Neezareef & Honeylanz

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
My Cute Little Diary

Sebabnya ini lah satu2nya diari yang ku ada.
Diary yang bukan rahsia sbb bole dibaca oleh semua orang,
maka tak perlulah diceritakan semuanya.


Tapikan diariku tidak secantik cam org lain,
yang siap bagai dengan header & background yang cantik-cantik. huhuh..


2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://cutelildiary.blogspot.com/
seperti yang ku katakan ia adalah diary kecil buatku.

3)Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Hentam saje, ikut suka =)

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
No No No No No!!!

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Neezareef
rajin mengupdate blog, macam2 dia cerita.
Kekadang tak sempat nak baca semua entry dia.. laju sangat la.. hihi


Has
seorang ibu yang penyayang pada 2 hero nye. Dan skang sibuk ke gym ;)

6)Next 10 person to tag. (aduhai ramainye..)
Sbbkan kena pilih ramai, taknak la tag sape2. tapi sape tak buat lagi silalah buat ye.



P/s: sape tau kat mana nak cari hair clip cantik mantik tuk Zara. TQ!!

Wednesday, April 15, 2009

Mertua vs Menantu

Updated**
Ending yang best jua kalau nak comparekan ngan SpaQ tu huhuhu
Dekat2 citer nak habis tu, paling lawak rasa time mak Rosyam bagi nama tuk cucu dia
NINA FARIDAH hihihih adakah??!!


Kalau tak silap harini last episode of Mertua vs Menantu.. kul 10mlm ni.
Tak sabar nak tgk ending camne.. tp jangan la cam SpaQ2, hampeh.. huhuhuhu

Bertuah baby Erra, kecik2 dah masuk tv tuk season 2 nanti..


Pic credit to LigaKampung.com


Tuesday, April 14, 2009

Crochet


Owh model kalini kusyuk tgk tv. Taknak senyum dan tgk camera. huhuhu
Tapi cutekan hat dia.

Kalau uolss semua suka ngan crochet product,
sila la ke blog Mama 4H or http://twincrochet.blogspot.com/.
Hasil tangan yang amat memuaskan, dan yang pasti harganye amat la berpatutan.
Dan yang paling best uollss bole pilih kaler & design yg suka tuk Mama ni buat. Macam-macam ada hehehe


Monday, April 13, 2009

For Sale: Bag to let go!!



visit my sales blog @ My Little Wardrobe

Thursday, April 9, 2009

Tag: Mom & Kids

Received award and tag from:
linahilmin
Babe, geram sama itu Ariana.. sangat la comelll dan itu Adam.. dah besar sure ensem..
ellismie
Baby Nuha yang comel, bila nak bawak kawan ngan Zahra ni.. ;)



baru beberapa jam Zahra di dunia =)


1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom).
Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad.
Remember you are a good mom!
Bila tak dapat nak control emosi. Especially time Zahra mengamuk huhuhuhu.
InsyaAllah aku cuba jadi ibu yang terbaik.
Yes, I’m a good mom! Hihih (moral support tuk diri sendiri)

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids,
or that your kids love about you.
1. Bila Zahra joget
2. Bila Zahra gelak
3. Bila Zahra nangis
4. Bila Zahra tido
5. Bila Zahra membebel
6. Bila Zahra jalan
7. Semua la berkaitan ngan Zahra, tak terkira banyaknye, tak cukup 7 nih..

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.
1. Connie
2. Mommy Dania
3. Honeylanz
4. Suziey
5. Haizales

Sudilah kiranya terima award dan tag ini. Kalau dah terima dan buat abaikan aje. =)

Tuesday, April 7, 2009

THANK YOU

Hanya tanda Terima Kasih yang mampuku ucapkan.
Terima Kasih diatas pemberian uolss semua.
Sangat2 hargai dan yang pasti Zahra sangat2 la suka. Yeaaayyy!!!
(Mummy pun over excited.. main toy Zahra hahaha)


Ini pressie dapat masa party.

Thanks to:-
Mak Teh family
Pak Su family
Kak Laila
Kak Ismi
Kak Hariati
Darniza
Amran & wife
Shahril & gf
Boy family
Ciman family
Arul family
Fariz family
Sal & Eijah


Ini pulak pressie dipos dan tak dapat datang.

Thanks to:
Lorna
Hasbi - setahun baru dapat hahahaha
Ayu - baru cakap harini nak bg present, esok dah sampai.
Haizales - byk bagi, sampai tuk Mummy pun ada gak. TQ
Mr. Yong - pressie takde dlm gambar
Pn Kartini - $$
Nani & hubby - $$
Faiz - $$


tak sangka gak kawan2 blog sudi bagi hadiah kat Zahra
Dan juga pada semua yang wish birthday Zahra!!

THANK YOUUUUUUUU!!!

Sunday, April 5, 2009

Formula 1

Gi tgk F1 kat Sepang. Sampai2 agak panas terik... tapi ujan lebat lak petangnye.
Sayang race tak habis, tapi ape pun kitaorg tetap enjoy.. ;)

Harusla empunya blog nak enterframe.

Ngan best buddy.
.
.
.
.
.

Nah layan bunyi hihihi

video

Saturday, April 4, 2009

Look at Me!!

Lepas habis school Zahra terus gi The Gardens. Ape lagi soping ar.
Baju dia malas nak salin hehe

Terkedek2 jalan tapi ada hati nak peek-a-boo ngan Mummy.

video

Friday, April 3, 2009

Eskrem & Movie

Thanks to Niza sudi blanjer makan eskremm..yuhuuu
len kali blanje lagi ek.. Nyum Nyum
Eksrem yang buatku gemok huargghhh
tapi nak jugak

Kami bertiga dating nak tengok movie..

Owh cantik Ferragamo dia.. sukaaaa.
Shoes dia lak dari Dior.. cantik juaaaaa...

Thursday, April 2, 2009

Eeeeyarkkk

Tak tau la nape harini rasa geram sangat..
sblom ni pun geram dah.
Tapi leh tahan lagi..
Hangen betul la.

Harini je dah bape kali nampak.
Tengah drive tetiba nampak mamat motor ni meludah time corner.
Pastu bila benti kat traffic light plak, mamat kete depan bukak pintu ludah.
Pastu lagi van sebelah plak ludah dari tingkapp..
yarkkk geli la.. asal ek suka benor meludah merata2 ni..
tolong la huhuhuhu

Sesuai sangat la ngan gambar ni.. macam monyet betul huhuhu