Wednesday, April 22, 2009

Mari Membaca

Ini antara feveret book Zahra.
Setiap kali dia baca mesti dia akan wat sound effect tuk animal2 ni semua. So cute.

Its a Touch & Feel Book.. Ada yang licin, bulu, gerutu ikut pada jenis binatang.
Dan tiap kali Zahra pegang yang bulu2 nye.. dia akan wat geli2. sabar je la.

Animal yang Zahra paling suka adalah Leopard.. suka sangat2
Adakah anak aku ni garang seperti Leopard..argghhh tidakkkk!!!!

Kawan2 Zahra suka baca buku ape plak?

22 comments:

MeL said...

mika pn ada touch books itu tp sume msk mulut..haipp!

atty's said...

suka tgk budak2 kecik2 lagi dah ade minat nak baca buku..

Ied @ May said...

i vote for you too. zara so cute. x sabar nak ada baby girl pulak. btw mana ye nak beli children books yg best2?

mummysyafie said...

kecik² dah tunjuk minat membaca yer zara..nanti jangan lupa suruh mama beli buku fesyen lak yer :P

honeylanz said...

dpt bygkan mcm mn zara buat mimik muka bila geli. ERY suka bc Toys. sbb colorful

mama Mya Elzara said...

Eee... bijaknyer dia... Untie doakan semoga zara jadi anak yg cemerlang yer zara... AMin...

Mrs LVoe said...

yatt,
u letak muka zara tiap2 ari pun sha x bosan tau.

Lian said...

Good job mommy for encouraging your kiddy to read books. I too read a lot to my children. I used to sell used children books but not anymore. Thanks for your vote. I'm voting for you too. I think I'll lose out to you on the award. Looks like your fans are more than mine. Hahahaha.

Zuhaini said...

alia suka buku alphabet yg kulit keras tu.. dia paling suka gambar baby. lepas tu dia sebut 'bebey' haha.. :)

linahilmin said...

geram nyer tengok dia.. mcm big girl la tengok letak book atas riba cam tu..
adam sker bc buku, dr baby dah nampak.. semua jenis buku pun dia akan belek.. name it, daddy's ensyclopedia, mummy's women's mag pun layan.. but, ariana lain sket.. pantang nampak buku semua pun masuk mulut!!! aduhai!!

Farah said...

good girl zara...sudah pandai baca buku...

[-suziey-] said...

aQeel suka baca buku geografi..ekekek:D

mEiZ AraNda said...

pandainyer dia..;)
so sweet...;p

mungkin dia akan tangkas n pantas as leopard tp x garang..;)

dats y pantas kecik2 suke baca buku..;)

CoNniE said...

yeay.. mari membaca.. pnh nampak buku ade bulu2 tuh... hehehe..

~~ciklinn~~ said...

alahi mesti cute kan... sambil tgok dia baca buku sambil tgok gelagat dier..... huhuhhuhuhhuh rindu nak tgok anak2 yg besar2 camnie

LoVEaQshA said...

Lau zura xda ank leh ke comment cni?hehe
Tuela zura xthu ank zura suka bku apa tp zura la suka bc yg jiwang2 n thriler..
Tp tuela lau bku baya kita ada bnyi2 kn best????
Zara dh mkin bijak skrg..

Dda Ly said...

wah seronoknye..lame da carik buku yg seswai utk danish..tp tak jumpe2...mane zara bli buku tu eh?:)

Nurhayati said...

mel: sama ngan Mika yer.. Zara nasib baik jenis tak masuk mulut sangat.. lagi pun baby mmg suka masukkan dlm mulut, biasa la tu mummy.

atty: tue la kak harap2 dia suka sampai ke besar ;)

ied: thank you.. cari kat MPH or Borders ok.

mummysyafie: buku fesyen tu mmg kena belikan bila tiba masanya.. dah besar suh beli tuk Mummy dia hahaha

honeylanz: Zara ni mmg pandai buat mimik muka..nak marah pun tak jadi tau.

mama mya: tima kasih aunty.. nanti Mya pun bijak jua.

mrslvoe: hari2 ek.. nanti kang ada orang muntah darah hehe.. bila nak jumpe, amik kenan Zara kot nanti dapat baby kan..

lian: thanks Lian. menang kalah tak jadi masalah, yg penting kita semua enjoy the contest hihihi

zuhaini: wah suka baby..adakah itu petanda mahu adik yeayyy..

linahilmin: Zara pun sama, habis magazine i dia koyak2, baca la katakan.. huhuhu

farah: thank you Aunty Farah!!

suziey: wah Aqeel dah besar ni suka travel..

meiz: haah kan tak terpikir lak, harap2 ape yang Aunty kata tangkas dan pantas tu betul. aminnnnnnn

connie: Bulu2 buat ku geli..eeyaaakk hihi

ciklinn: rindu??!! pe kata tambahkan anak..nanti dapatla ilang kerinduaan tu yeayyy

loveaqsha:ala takde anak pun leh je comment. Mummy tak bape jiwang sbb tu jarang baca novel2 cinta ni huargghhh..

dda ly: u cari kat MPH or Boreders sana macam2 buku ada. lagi best suruh Danish yang pilih ;)

A.R.A.S.H. 910 said...

A, B, C.........

1, 2, 3.........

gud gud =)

mummy_adam said...

adam suka baca buku touch & feel gakk..sama cam zara,, tp adam nyer gambo transport jer.. lalalaa

Nurhayati said...

arash: wah boleh jadi cikgu la camni.. ape kata ajarkan Zara bole.. FOC je kan ;)

mummy adam: ye ke.. bestkan buku tuk kiddie ni..macam2.. kadang2 mummy la over excited suka hihi

CuTeMiUt78 said...

good girl zara.. blh geng ngan mirul.. mirul skke gak baca buku2 bergambar ni.. tapi kena spend more time la..utk kita bunyi2kan gambo2 tu.. cam klu buku binatangkan, nnti kita ckp la..this is lion.. aauuumm.. pastu nnti mirul ikut.. lama2 dia pun blh bunyikan sendri..nice n sweet je