Saturday, February 28, 2009

FERRARI

Tak dapat beli kete Ferrari, beli kasut pun jadi ler..
kononnya nak pakai time F1 bulan 4 nanti.. hihihi mine: Speed Princess Ballerina; Zaf: Furio V-mesh

Friday, February 27, 2009

BIGgest Sale

La Senza Biggest Sale Ever!
Discount up to 40% plus 10% discount for the 1st day sale.
Don't miss it ya ladies...


I bought bras, panties and sleepwear. So worthit ;)

Dinner at Teppanyaki. Ordered Chicken Teppanyaki, Gyoza and California Roll.
Nyummy…

Thursday, February 26, 2009

Ladies Night

We had a dinner at TGI Fridays, The Curve.
I really enjoy and fun with u babes.
(Tak tau nape asik curve je.. psstt dekat ngan umah haha. Kalau korang nak makan sama jom datang Curve ok.)
Dapat purse hanger dari Sue. Thank youuuu muahhss
I lioke that blink blink *wink*

Tag: First Born Journal

:: 7mos preggy ::



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED? Not really
2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME? Rahsia..kalau second baby is a boy akan diwar2kan
3. WHAT WERE YOUR REACTIONS? Gembira dan sedih tapi sedih lagi byk sbb chances baby to survive is 50-50 huhu
4. HOW OLD WERE YOU? 28 years old
5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT? Sblom nak kena operate esok pagi (Stone Bladder)
6. WHO DID YOU TELL FIRST? Husband yang bgtau I, lepas Doc bgtau dia masa I admitted. (terbalik kan hehe)
7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX? Yes
8. DUE DATE? 20th March 2008
9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS? Yes, 3 days only
10. WHAT DID YOU CRAVE? Buah mata kucing
11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST? Zaf

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX? F
13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX? Yes
14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY? 51kg - 45kg = 6kg
15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER? No
17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY? No
18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH? DSH (Damansara Specialist Centre)
19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR? from 7am until 3.12pm
20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL? Zaf
21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH? Husband, Doc & Midwives
22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION? Natural
23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN? Epidural
24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH? 2.55kg
25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN? 17th March 2008
26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER? Qasrina Zahra
27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY? 11 months and 20 days
28. WOULD YOU DO IT AGAIN? Yes


Wednesday, February 25, 2009

Suka menyibuk

Kalau orang baca paper, dia pun sibuk sama.. macam la tau baca hihi

Tuesday, February 24, 2009

Tag: THE LETTER "N"

Tagged from Nurul. Thanks beb

The rules:
It's harder than it looks!
Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.
Have fun! Don't forget to post it!

THE LETTER "N"

1. What is your name: Nurhayati
2. Four letter word: Nine
3. A boy's name: Nabil
4. A girl's name: Nabila
5. An occupation: Network Engineer
6. A color: Navajo White (Color Code: #FFDEAD)
7. Something you'll wear: Nanette Lepore tops
8. A food: Noodle Soup (lapar lak..)
9. Something found in the bathroom: Nintendo (Zaf main bila dia nak memerut huhuhu)
10. A place: New Zealand
11. A reason for being late: No comment (aci ke tak?? haha)
12. Something you'd shout: No!!
13. A movie title: Night at the Museum (starring by Ben Stiller hehe)
14. Something you drink: Nescafe (bila org hidang je)
15. A musical group: New Kids On the Block (bole ke?!!)
16. An animal: Naga
17. A street: No. 5, Jalan
18. A type of car: Mini? Compact? Standard? Sports? MPV? No in N type :)
19. A title of song : Now and Forever - Richard Marx

i wanna tag: Miss Repunzal, Connie, A-as, Honeylanz, Aspalailah (ladies start with ur 1st name letter ok, rajin2kan lah diri anda hehe)


Monday, February 23, 2009

Lepaking

Hangout with old friends. Lepak kat The Curve.
Sangat2 seronok malam tu... really miss u guys.. :)
Byk tul stori mori kan... hehehe

pssttt kalau aku nak wat jumpe kawan2 blog ni, korang nak ke ;)

PGL

Sangat best dan tak rugi beli tiketnya yang mahal.
Yesterday it was last PGL and also last performance
by Tiara Jacquelina as a Gusti Puteri Raden Adjeng Retno Dumilah,
ha amek ko punya panjang namanya
Paling suka watak AC Mizal (Gusti Adipati Handaya Ningrat) hihihi


Friday, February 20, 2009

Ada bakat ke?

Bakat ape pun tak tau ler hihihi..

sorry video senget, maka sengetkan la kepala anda :p

video

need ur help

one of family kena kayap!!
sape2 tau tak camne nak ubat bagi cepat baik.
thanks...

info taken from
MC TA

Mereka yg pernah dijangkiti chicken pox, boleh mendapat kayap jika sistem imun mereka tidak dapat memusnah kan keseluruhan virus. Virus yg still exist nih , boleh active balik and caused kayap.

Virus dari org yg having kayap can be spread to those yg belum pernah dpt chicken pox, melalui direct contact to the open wounds. Kayap can be more serious to those yg having imunisasi yg lemah.

Apabila seseorang tuh having POSTHERPETIC NEURALGIA, kerosakan gentian saraf menghantar message rasa sakit yg confusing drpd kulit ke otak. That's why, our skin will be more sensitive even from gentle touch.

Kayap boleh bawa kpd other complications including radang otak (encephalitis) and other neurological problems.If kayap happen to be attacking your face, it can lead to hearing or sight problem, temporarily or permenant (mmm..sound serious)Ia juga boleh menyebabkan kehilangan pergerakan wajah (paralysis).

So, as a conclusion, kalau got affected by this kayap, baik jumpa doctor dgn segera, dun take it lightly since it's not a normal skin diasease but involving your neuro system.

Wednesday, February 18, 2009

Craving for Dim Sum




Sape suka Dim Sum raised your hand??!!!!
Kalau suka ape kata uols try kat Restoran Jom Cari Makan.

In Dataran Sunway, Kota Damansara. Its a Chinese Muslim Restaurant.

Here the Dim Sum is cheap, good and nice. Sedap oooo
For sure tuk diet gak.. tue yang penting hihihi

They also have ala carte and others menu. Semua sedap2 gak…
Try jgn tak try…


*kalau korang penah makan dimsum kat mana2 yang best bgtau ek. bole nak gi try.


For Sale: To let go..

I have some tops need to let go!!
Click here for the pics and details...

Tuesday, February 17, 2009

Merepek seketika

Tetiba rasa nak kongsi cerita dan pandangan.
Tapi tak reti nak tulis huhuh failed betul aku nih

Bahaya ke blog ni??!!!
Sebenarnya takde la bahaya mana pun kan..
cuma macammana kita guna blog tu yang menentukan bahaya ke tak.

Bahaya kalau kita menceritakan segala perihal keluarga, aktiviti yang kita buat,
barang2 kita ada..segala2nya yang agak keterlaluan
(diri sendiri tau kot ape yang kita tulis terlampau ke tak.. alamak terlebih sudah hihihi).
Walaupun kekadang kita tak sedar dan niat kita hanyalah nak share ngan kawan2,
sebenarnya ada 'mata-mata' jahat nampak dan baca. (orang dengki ni ramai dek non)
Sbb tu la ada sesetengah terjadinya kejadian pecah rumah, ragut dan macam2 lagi bole jadi.
Yang best lak tu bole tahu kat mana barang bernilai kita simpan, dan tau plak ape yang nak diambil.
Memang kita tak leh halang ape orang nak kata dan nak buat.
Cuma kita hendaklah berhati2 dlm melakukan sebarang perkara supaya tidak menggangu sensitiviti orang lain.

Ni ape yang aku rasa le.. kot korang leh share ape2 ngan aku ke.
So kawan2 berhati2 la yer... sebenarnya peringatan tuk aku sendiri gak.
Susah gak yer.. huhuhu (ape la aku merepek ni..)

Tag: Romantic Movies

Paling rajin tag aku Liya aka Mama Hannan & Nuha yang debam debum hihihi
Ko tag aku 2 Qs kan, aku wat yang ni je, sbb lagi satu tu dah buat (here the
link)

Please copy the following rules in your post (as usual)

1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.
2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine.

I heart romantic comedy!!!!!


Meg Ryan, Reene Whiterspoon, Mandy Moore, Nicole Kidman


owwwhhhhh really LOVEEEE them.










5 people I LOVE to tag: (kalau dah buat abaikan hehe)




Monday, February 16, 2009

Tag: Different Gender

Tag from Lorna. Thank you.
Kebetulan bulan ini bday Abah.. so i would like to wish him
HAPPY BIRTHDAY ABAH
Semoga Panjang Umur & Murah Rezeki
AMINNNNNNNN
What is the relationship of you and him?
Father a.k.a Abah

Your 5 impressions towards him...
1. Loving 2. Hardworking 3. Open minded 4. Sporting 5. Cool

The most memorable things he had done for you...
Every hour, every minute, every second’s memorable and precious things he made.

The most memorable things he have said to you?
Be a good friend, lover, wife, and mother to your husband and kids.

If he becomes your enemy, you will...
never

If he becomes your enemy, the reason is
never

The most desirable thing to do on him is
everything

How do you think the people around you will feel about you
???

The character of you for yourself is
Childish

The character you hate of yourself is
Stubborn

The most ideal person that you want to be is
Myself

For the people who care about and like you, say something about them..
Thank youuuuuu
People I would like to tag:
Ellismie, Kak Ct, Connie, Atty's, Imah




Friday, February 13, 2009

Nak tanye la...

I have a friend secret. And promised her that will keep it safely.
Tapi bila suami kita tahu ada rahsia dan dia tanye ape rahsia tu, patutke aku bagitau.
Bila dia tanye terus aku tukar topik, citer menda2 lain.
Ape patut aku buat. Taknak berdosa ngan kawan dan suami at the same time. huhuhuhu

Thursday, February 12, 2009

S.O.R.R.Y


Smalam petang baru perasan yang IMC voucher tu last day nye adalah semalam.
Pada yang dapat voucher lambat sorrryyy sangatttt2x.. Ya Ampunnn...
nanti kalau ada lagi dapat voucher i will inform uollss ye.
Tak kisahkan voucher ape pun, Jusco?? Metro??

Maka dengan semalam itu jugak, aku ngan Zaf gi KLCC utk habiskan voucher faveret dia.
Kami dating bedua sekejap, Zahra tinggal kat umah maktok hihihi Ampun lagi..
Barang belian adalah utk suami tercinta, blanje dia sbb dapat bonus..
(punya la lama baru nak beli. Ya Ampunnn huhuhu)
Ha pada 3 orang daku mintak maaf: Kawan2, Zaf, n Zahra. Maafkankuuuu

Wednesday, February 11, 2009

Sama tapi tak serupa

Smalam masa tengah tgk pic kat pc tetiba nampak gambar kami masa baby..
gambar ni kitaorg guna tuk kad kawin..hahaha lawak la pulak..

+

= ni masa Zahra 5bulan, penat weh nak amik pic dia, tak leh dok diam, sibuk nak amik camera.
hmm... Zahra ikut sape yerk??!! =)


Tuesday, February 10, 2009

Reward: Friendship [CLOSED]

Note: Only in my follower list entitled to get free gift.

**Alahai kawan2ku sekalian.. betul tak tipu..kalau nak email yer..
kalau taknak pun takpe hihihi.. tetiba bermurah hati itu je.. hihi**

To All My Fwennnnnnnn (in Followers list),
.
.

Sila lah email details korang(nama, alamat dan no.tel)
sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Ada 'gift' sebagai tanda terima kasih kerana sudi menjadi kawan2 cyberku.
Thank youuuuuuuuuu

RSVP until 12/02/09, ceh cam booking ticket plak..
bukan ape senang nak wat preparation hihihi

Monday, February 9, 2009

Cuti-cuti Malaysia

Cuti 3 hari ni, kami gi Batu Ferringhi. Stay kat Lone Pine Hotel 3D 2N.
picture taken from Lone Pine Website Our lunch, memang timing tul, sampai2 bilik je dah ada makanan.. Dlm bilik ni paling suka dressing table dia, klasik giler.
Habis makan, terus salin baju nak lepak kat pantai.
Memang kitaorg tak kemana dok kat pantai je.. menenangkan minda yang serabut kat KL =)

Zahra layan laut.. ilangkan stress.. eh stress ke Zahra hihihi




Friday, February 6, 2009

ANLENE Concentrate


Pada yang tak suka susu, silalah rasa Anlene ni, sedap.... rasa Vanilla, takde la rasa muak kan..
Pastu bestnye dia kecik je, takde la jenuh nak menghabiskan..kejap je.
Ha lagi satu takyah nak bancuh, minum terus (punya la pemalas aku nih)
Ye la kan sebelum ni wat susu nak kena air panas la ape la.. skang tak yah bukak fridge je.hehe
Elok untuk tulang kita jua.. byk kalsium.
Kalau korang sembahyang, time rukuk n sujud bunyi krok krek kruk tulang tu cepat2 la minum susu.. hihi

Harga RM5.95 satu kotak. Cuba try test skang =)

Wednesday, February 4, 2009

Wish List: I want this shoessssss

Updated**
Walaupun tak dapat kasut yang diidamkan, ini pun jadi la.
Nasib ada size.. tu pun tinggal 1 je
Cantikkan.. leh melaram ngan baju Ted Baker.. hehe






Pic taken from
Saks Fifth Avenue


Sedihnya...kasut yang dicari takde size. Frust giler..
huarrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Kot sape2 leh tolong dapatkan tak?? Nak size 35 n kaler purple.
Ataupun korang ada idea kat ner bole dapatkan kasut ni
Suka bangat.(giler ngan Ballerina shoes)
TQQQQ

Monday, February 2, 2009

Zahra vs Zara

** Updated
Sbb ramai bagi jawapan yang sama,
maka dengan itu Mummy terpaksa wat cabutan bertuah.
dan pemenangnya ialah MsLVoe.
Sha pls email me ur details k.
Sorry ye kawan2 yang tak menang.. ceh cam peraduan lak..





Mana satu korang vote??!!

Zahra or Zara =)

kalau uolss tau gambar ni kat mana.. cuba teka.
Kalau tekaan betul, ada small token reward to u guys. hihi


Reward: Rebate Voucher

Kawan-kawan,
Pada yang berminat ngan voucher ni, mintak tolong emailkan kat nurhayatiyusof@gmail.com
Bagi nama, alamat, fon no ngan voucher yang diingini.
Kalau satu voucher tu ramai nak, I akan wat lucky draw yer..sape yg lucky dapat le. =)
Thank you.
I dapat voucher dari Isetan tapi tak pakai, kot sape nak bagi tau ek.
Tapi nak pakai voucher ni kena ada Isetan Member Card, kalau takde gie pinjam sape2 yang ada.. hihihi
So I nak letgo voucher ni dari tak pakai bagi kat sape2 yang berminat..
Kalau cam 50-50 nak taknak, I advice amik je. Bukan suh bayar apepun kan.. hehehe
bagitau details nak pos.. FREE je ek..I tak charge ape2.. =)