Thursday, February 26, 2009

Tag: First Born Journal

:: 7mos preggy ::



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED? Not really
2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME? Rahsia..kalau second baby is a boy akan diwar2kan
3. WHAT WERE YOUR REACTIONS? Gembira dan sedih tapi sedih lagi byk sbb chances baby to survive is 50-50 huhu
4. HOW OLD WERE YOU? 28 years old
5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT? Sblom nak kena operate esok pagi (Stone Bladder)
6. WHO DID YOU TELL FIRST? Husband yang bgtau I, lepas Doc bgtau dia masa I admitted. (terbalik kan hehe)
7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX? Yes
8. DUE DATE? 20th March 2008
9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS? Yes, 3 days only
10. WHAT DID YOU CRAVE? Buah mata kucing
11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST? Zaf

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX? F
13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX? Yes
14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY? 51kg - 45kg = 6kg
15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER? No
17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY? No
18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH? DSH (Damansara Specialist Centre)
19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR? from 7am until 3.12pm
20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL? Zaf
21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH? Husband, Doc & Midwives
22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION? Natural
23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN? Epidural
24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH? 2.55kg
25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN? 17th March 2008
26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER? Qasrina Zahra
27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY? 11 months and 20 days
28. WOULD YOU DO IT AGAIN? Yes


12 comments:

Queenin Murni said...

oho..kecik aje mama zara ni.. masa preggy pon gain 6kg jek? heheh! mesti comel jek perut kan?

ummi balqis said...

hoh? kene operate stone-bladder? huhuhu... pastu dpt tahu peknen ek..erm, sure time tu takut kan.. risau.. sedih. tapi, hari ini Zahra dah besar pun... hehehehehe

Izzlorna said...

Anugerah terindaaahhh utk akak & hubby...Qasrina Zahra :):):)

partimejob said...

hehehe..bukan senang kan nak dapat anak..macam2 dugaan tanda anak anugerah tak ternilai dariNYa

honeylanz said...

gain 6kg je?? Has nye triple dr yati. rs mcm mkn biasa je. pasni yati leh buat tag marriage quiz lak. go to my blog ehh..x pernah buat lg kan??. musim tag kut skrg

nurulzia said...

comelnye perut dia..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

6 kg jer??biar betikkk..huhuhuhu

Nurhayati said...

queenin murni: mmg kecik je orangnye hihi perot je membesar..

ummi balqis: rasa takot time tu, sampai cakap ngan Doc taknak operate sbb ada bb..alhamdulillah selamat, skang ni tgk la Zara besar dah heheh Besarnya kuasa Allah S.W.T

lorna: tq, mmg sangat2 terindah dan ternilai dariNya

kaktie: mekacehhhhh.. bila kita nak jumpe ni kan..rindu la..

has: cam tak caya ke 6kg hehe, biar ngandung kecik dan sihat, dah kuar baru besar kan, tgk la Zara skang.. :p hmm musim tag skang ni..akanku buat.. maceh...

nurul: comel ke.. penat oo bawak perot tu kehulur hilir..hihihi

ellismie: betulla..ape tak betul lak.. dah byk tu je naik. Nasib baik pas bersalin dapat bali berat asal..yeayyyyyy

a-as said...

kita gain 11kg tau..dari 43kg.
beratnye bawak perut.
zara keluar kecik je tp yang penting sekarang chubby.;D

Aspa said...

akak lagi besar, dari berat asal 65kg terus smp 112kg, naik mendadak 45kg skali naik, aris lahir 3.4kg, lepas pantang dpt balik berat 65kg, tp 45 hari satu seksaan berpantang yg x dpt ku lupakan, huhuhu....

mummYaeesh said...

u gain 6kg or lose another 6kg??sbb ada jek my friend yg mcm tu..time pregnant berat bdn turun...best nye la..i dulu from 49 naik graf smpai 69..20kg uols...seb baik after confinement turun 15kg...but now,after 4yrs berat ala2 mcm pregnant 7mths..woohoo..

Nurhayati said...

a-as: yati pun berat gak bawak perot.. mengah2 huhuh. alhamdulillah dah kuar sibuk membesarkan dia lak..hihih

kak laila: wah 45kg naik..gilers banyak.. makan ape tu.. jenuh gak lak kan nak turun balik.. kalau yati mau pengsan nak ikat perot hahah

mummYaeesh: gain and lose 6kg. =) alhamdulillah dapat bali berat asal.. walaupun berat asal tu masih lagi berat hahahah byk gak yer u naik sampai 20kg.. can't imagine. takpe pasni signup in fitness, leh ringan cam dulu balik :)