Friday, February 13, 2009

Nak tanye la...

I have a friend secret. And promised her that will keep it safely.
Tapi bila suami kita tahu ada rahsia dan dia tanye ape rahsia tu, patutke aku bagitau.
Bila dia tanye terus aku tukar topik, citer menda2 lain.
Ape patut aku buat. Taknak berdosa ngan kawan dan suami at the same time. huhuhuhu

15 comments:

aLeenA Adli said...

akak wat biase jer.biar pecah di perut jgn pecah di mulut..bkn niat akak nk membelakangkan suami akak,tp klu ikut2kn nie amanah..so akak kena prefer yg mana akak leh wat..seelok2nya jaga ati dua2 insan tue..

Mrs LVoe said...

for me there is no secret between sha n hubby. But certain case, sha mmg brahsia.. discuss with ur hubby dear. im sure he will understand. kita bukan nk mderhaka tp ade certain cases, kita xleh nk informed hubby.

Sidratul Muntaha said...

btter not to reveal sbb kita berjanji dgn kwn tu utk tak revealkan?
boleh jtuh munafik klu mungkir janji..
explain leklok dgn husband..
ckp ler tak mo bgthu tkut menjatuhkn maruah kwn tu ker or something yg reasonable.
insyaa Allah husband mesti ok..

CoNniE said...

ehm.. rahsia yg melibatkan maruah tu better keep it safely la...

Maybe bleh ckp kt husband just about 10% jer, 90% rahsia, hrp dia memahami.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku kalo orang nak ckp secret2 terus ckp, yang antara aku ngan hubby x de secret2 ..most of my frenz faham tapi diorang ckp x per..to hubby osso,aku suh dier keep laa that's secret too..

atty's said...

kalo tk memudaratkan mana pihak.baik simpan je rahsia tuh

arnirina said...

kalau kat suami x pe kot..kite kan sebahagian dari dia..:)..

A.R.A.S.H. 910 said...

for me kalo bleh simpan ler..

nurulzia said...

me setuju..if xmemudaratkan, cerita la..bole mintak pendapat kan..tapi kalo rase tak elok, keep it secret..tapi kalo nurul,no secret between us...hehehe

nurulzia said...

tu la yati..tu yg i stress tu..
wah best best..xsaba nak hangout together2..coz i xsaba nak jumpe zara..nk gomol2 and cium zara..hehehe

ummi balqis said...

erm... kalo leh simpan, better. kalo antara suami ngn kita mmg no secret, tp kan itu satu bab yg lain.. kalo stuff yg ada kene mengene antara kita n hubby, mmg takle la rahsia.. tp kan, kalo hal kawan kita yg hubby tak tahu ujung pangkal pun... dan takde kene mengene ngn dia.. which is kalo dia tak tahu pun takde hal.. better simpan la.. kan. diorg pun keep secrets 'lelaki' sesama diorg.. rite?

mamazana said...

hi mummy!!!

i'm back!! rasa lama sgt x bc blog mummy tau. rasa addict sgt nak berblogging. mama br dpt network. bile dpt network slow la pulak xpecially mlm. time mlm la mama leh updatenye. bile siang tu sibuk skit. tau2 je la kan dah jd full housewife ni kan.

mummy, ni mama nyer emel add. ya. nak bg apa tu? hihihi...

maripossa69@gmail.com

ateh... said...

bagi ATEH..yg mempunyai sifat2 lelaki n bakal suami yg cukup...

KENE & WAJIB bg tau..klu tak kocik hati pakcik tu.hahahahhahahhaa

Nurhayati said...

Thank you for your opinion & suggestion. Very appreciate it. To "my friend", dun worries your secret safe with me and to my hubby thanks a lot for understanding. Now I can take along breath and sleep well. ahahaha

mummysyafie said...

rahsia tu rahsia gak..tapi jangan sampai memudaratkan hubungan suami isteri tau..kena slow talk je ngan hubby..hopefully dier faham.