Thursday, December 17, 2009

Kuching

Kawan-kawanku yang pesan tu,
email kat ai yerk nurhayatiyusof@gmail.com
takut nanti tertinggal plak huhuhu


Esok kami gi cuti-cuti Malaysia.
Cuti FREE hehe.. company outing.


Tengah pikir2x.. kat sana nanti nak beli ape tuk dibawa balik.

Kek Lapis


Sarawak Pepper



Terubuk Ikan Masin



Sarikei Pineapple


Reed Basket

Tikar Sarawak

Pottery
note: semua gambar dari en. Google


Ape lagi ek yang menarik..
Hmm kalau korang nak pesan ape2x.. bgtau la jugak yer.

32 comments:

nydia-mama akif said...

wah...bestnye g cuti2 malaysia....enjoy ur holiday

momguess said...

jiran sekawasan...
den nak kirim terubuk masin
ni ym den
momguess75@yahoo.com
den nak bagi duit mcmaner?

Ibu to AqiF n ImraN said...

Hi.....bestnya dpt free holday....seriously boleh ke nak kirim ole2 from there? kalau boleh teringin nak rasa kek lapis sarawak and nak kirim terubuk + pepper...kalau it doesnt burden u lah :) let me know ok thankssss

Nurhayati said...

nydia: tq

momguess: jiran sekawasanku.. daku sudah addmu.. cepat2 accept ;)

ibu to aqif n imran: insyaAllah beli mana yg mampu, sbb nak beli tuk diri sendiri, alang2 tu kan beli la skali tuk kawan2x. ape2 email yati ek nurhayatiyusof@gmail.com

neezareef said...

wow..bestnya yati..sy lom penah g sawak lg...kot2 next year ke..heheh

sourvenir satu..heheehgurau jek

[-suziey-] said...

waa bestnye..nk kirim kek lapis sarawak bole? sgt suka kek lapis sarawak..tantek2...

LIP said...

lately saya suker plak kek lapis especially lepas ada anak ni..dulu xminat..ehehe (saje je nk bgtau)

QuEeN Of 2 Heroes said...

selamat bercuti.... ^_^

honeylanz said...

beshnye nk ke kuching...tetiba rs nk mkn mee kolok..

Nurhayati said...

neezareef: next year plan ke sana ek.. cepat book ticket skang hehe.. nak souvenir ek..insyaAllah akan ku belikan. ;)

suziey: bole2x.. kalau nak ape2 email ek.. nanti yati belikan.

lip: oo selera bertukar sudah hehe.. takpe2..kalau ada lebih nantu yati belikan.

queen of 2 heroes: maceh!

Nurhayati said...

honeylanz: mee kolok??!!! tak pernah dengar ape ntah lagi makan huhuhu pasti cuba neh

LoVEaQshA said...

wah akak da pegi dlu..!~

zura pegi hjung bln 1thun dpn nti..!~
erm bolela akak survey tmpt yg best pastu gtau zura..~!

Nti lsenang ckit sb da thu mn nk pegi..~!

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

yati bwk ana ole2 yerk :P saya pon satu kawasan gaks ahahha

Nurhayati said...

loveaqsha: wah nak cuti2 gak year next month.. okey2x.. nanti akanku bgtau dimana kami pergi..

anna: yer la dikau pun jiran sekawasan.. harus ku bawak balik kuching tuk ko..haha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nak fridge magnet buleh ker tapi for free..hahahaha...lariksss

zailamohamad said...

owh, selamat bercuti ya!!

a-as said...

selamat bercuti yat! jgn lupa ambik gambar ngan patung kucing ek! :)

Dee said...

bestnyer gi sarawak..cari lah gula mitai & tabaloi..sedap..tu snack org sarawak..eh..eh..gambir sarawak 1..hahaha..

Nurhayati said...

elissmie: bole2x.. nanti belikan.

zailamohamad: thanks!!

a-as: patung kucing tu haruskan.. bukti gi sana.

dee: gambir sarawak ek.. haha.. sis dee nak ke.. leh tolong belikan.. ha gula mitai & tabaloi, ok nanti cari.

CT NORAMIZA said...

yati, nak pesan tikar sarawak leh? heheheh lawak ja lah, ct pun dah nak blk kch next week, kalau yati pegi next week boleh jumpa kat klia kan? yati, x nak apa2 dr swk, cuma nak mintak tolong survey itu tierack saja, kalau cantek bgtau ye :) safe journey

ikiqzana said...

wahhh seronok nyer g serawak... teringin nk mkn kek serawak sedapppp...

anyway hapi holiday yati..

Sidratul Muntaha said...

hmm
bestnyer klu dpt gi lagi
yati
ayu dah sms
nak kirim reed basket
boleh dop?

Mama Mia said...

enjoy your cuti-cuti malaysia..:)

mummy_adam said...

Happy Holiday!! take care :)

Liza said...

kalau cakap all of the above leh tak?? hihihi...have a good break!!!

Nurhayati said...

ct noramiza: oo yeke..nampak nye takde rezeki kita nak jumpe kan... surveykan TR ek..ok nanti yati tgk ape yg menarik kat situ.. lagipun next weeknye ct pun dah leh tgk kat TR tu jugakkan hihi

ikiqzana: sedap yer.. harus ku beli. thanks zana

sidratul: okey ayu, kalau comel dan kiut yati belikan..

mama mia: tq tq tq

mummy adam: thanks mummy!

liza: wowee nak semua.. menarik dan tertarikkan.. yati pun cam nak semua gak hehe

CuTeMiUt78 said...

eemmmmm teringin nak rasa kek lapis s'rwak tu.. klu tak pun ole2 dari kuching blh..

Abrahyn said...

nak beli kek tu beli kat seberang sungai waterfront naik sampan bayar 40sen jek...cari kedai kek lapis salhah...sedap! jgn beli yg kat tepi2 kedai tu ye...

Abrahyn said...

ehem...me pon nak mengirim kek juga la...kek lapis india RM25 sebatang...boleh kalu sms me kat 019-2244404 ye
tq

DaHLia said...

wahhh sedapnye kek lapis..dah lama ngidam ni...nak pesan leh ke?? nnti sms 0129641168 ek...ngidam ni

~Zetty84~ said...

bestnyer akak....
kek lapis satu...!!!! hihi (",)

mummysyafie said...

waa...gi kampung budaya x??