Thursday, December 24, 2009

Kuching - Day 1


Sampai airport lebih kurang kul 1.30pm.
Terus gi lunch kat Bangkok Thai Restaurant.
Fuh makan lagi, kenyang kat atas flight pun tak habis lagi.
Makan also is part of trip activity, jadinye makan saje la. ;)



Antara hidangan disediakan.. ada lagi tp malas nak snap.
Makanan sedap, tapi sayang tak habis. Sebabnya perut ni dah full.



Pas lunch terus gi resort tuk check-in.
Otw nak kesana lalu sungai santubong. Besar gak la.
Banyak buaya kot kan sungai2 kat sini.. seramm hihi



Nampak menara Kuching, comel je menaranya.



Masa perjalanan dari town ke resort lebih kurang 45min.
Jauh gakkan huhuhu mmg tido atas bas =)
Kami bermalam di Damai Beach Resort.
Bole pilih nak chalet or hotel. Kami pilih chalet.



Besar dalamnye.. ada 2 queen bed.
Lompat2 la sikenit kat katil tu.. syokkk ;)
Eh mak budak pun sama jakun dan hover haha



Dah check-in, rehat2 jap 5-10min.
Kuar ke swimming pool area tuk Sumpit Tournament.
Ada 5 group semuanye.. setiap group ada 10org.
First time belajar menyumpit, best!
Ingatkan berat batang sumpit tu tapi ringan rupanye..
Tiap sorang bagi 3 kali sumpit.. ai miss 1 huhu



Keputusan sape menang, masa dinner time nanti.

Kami dinner kat Waterfront Cafe Restaurant.
Sblom dinner, announce winner tuk tournament petang tadi.
Dan tak disangka.. group ai (color purple) dapat no3 =)
Yeeyyy at least ada gak menang.. dapat cash voucher RM30 sorang.. hihi
Ha sape wat dajal ngan ai, akanku sumpit korang. haha

Oh yer, makanan kat Waterfront Cafe Restaurant tak sedap. Makan sket je.
Ini tekak ku yg rasa la.. orang lain tak tau lak camne kan.

Pas habis dinner, lepak2 kat area waterfront tu.. ada byk lampu sana sini..
cantik je. Yang pasti suasana kat Kuching ni aman dan segar, byk pokok2..

19 comments:

Liza said...

so, dah start shopping ke ;)

adda said...

wah besnye makn angin naik belon gi sarawak..

shila ariff said...

wah..aku tgk lauk pauk kat bangkok thai restaurant tu nak meliurkan...mesti sedap kan??...makan kat sana mahal tak??..

~Zetty84~ said...

alhamdulillah...
akak selamat sampai erk...
dah tu, tggu apa lagik...
cepat g shopping...hihi ;p

Sidratul Muntaha said...

klu aqil usik zara aunty yatie sumpit tak?
mihahahahha!!!
larikkk!!

Zuhaini said...

hehe.. jgn lupa makan Mee Kolok.. Nasik Ayam Penyet tau! :)

*uiks.. jangan salah sumpit dah ler.. hihihi...

honeylanz said...

rindu nk pg lg ke kuching..last visit sana yr 2006...ery x de lg ms nih...

M@L@ said...

bestnyer..saya x penah g sana lg...nak gambo lg.....

[-suziey-] said...

hehe syiok2..comel la menara tu..heheh..

Sitisifir10 said...

wah2..bstnya ye...

apsal tulisannya kucil aja ni?

CuTeMiUt78 said...

aahaaakkss.. ni kira pandai gak menyumpit ya... eemmm tgk chalet tu.. cam best je kan

mummyseri said...

slmt bercoti ;)..

LIP said...

if jalan2 ke tempat org perkara utama adalah makan..hihi..

~~ciklinn~~ said...

sonokknya jalan jauh2.. nak itut....

hai meleleh ayaq mak buyong ni tau tgok makanan yg super duperrr sedapp tu.... betull gi jalan2 mmg kita kena makan makan dan makan....

Farah said...

seafood kat sana sure murah2 kan?

zailamohamad said...

pandai you menyumpit!!!

ikiqzana said...

best nyer yati.. x pernah pun menyumpit.. makann kt situ pun nmpk sedap..

atty's said...

terror yatie menyumpit...

CT NORAMIZA said...

bestkan kuching yati? :) hehehe mesti boring je yati baca ayat tu, mentang2lah laki dia org kch :)

rumah shaifull kat area petrajaya. tp balik kali ni x best sgt, sbb x byk berjalan, sbbnya, ct x sihat :(