Thursday, December 3, 2009

2littlefishes


Ini la birthday pwesent dari suami tercinta hehehe
Fishy comel.

Tak sangka akhirnya dapat
gak bela balik fishy2x ni.
dulu sblom ada Zahra mmg ada aquarium,
kuarnye Zahra stop.
Aquarium tu skang ada kat
bilik store jadi tempat simpan barang2 haha.

Kali ni en.suami bagi bela aquarium kecik je,
sbb senang nak maintain katanye.
Tak kisah la kan besar ke kecik ke..
janji ada..yeyyy
Maceh yang!!



Zahra ni yg over excited tau.
Memula tu prak dia, iye la tak pernah tgk ikan.
Tgk je ikan2 tu berenang, orang panggil pun buat dek je.
Yang best tu, dia bole amik toy dia letak kat aquarium nih



Cakap ape ntah ngan rabbit tu,
bgtau fishy agaknye kan.
Potpet potpet dia time ni.



Agaknye dia tgk kat aquarium ni cam kosong je kan..
si Zahra ni letak la rabbit ngan bee bagi meriah.
Suka deco betul. Esok dah besar jadi ID kot kan.



20 comments:

sI tEDI said...

amboi zahra .. dah ada ikat pulak..

harap2 zahra tak geram tgk ikan sampai masukkan tgn dalam akuarium..

bertutup kan?

mrsharis said...

si zaf sian tgk ko asyik main fishville jer tu yg dia belikan yg real punya..hehe

Zara punya la kreatif, mesti ikut mummy dia tu..

Nadia Dzai said...

gamba first ingat besar la juge, tapi sebenarnye mmmm kecik :p mmg senang maintain! ;p

mummy_adam said...

i pun suka ikan :)tp susah gak nak menjaga kan..

zara sgt cute dgn rabbit, bee n new pet, fish ;)

honeylanz said...

zara x usik ke? ish kalu ery mau dia celup tangkap fishy tu

LoVEaQshA said...

hehe pndinyer zara deco erk..!~

Akak elok2 kak tkut nti zara pancing fish tue wat main masak2 plak..~!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel jer ckp2 ngan rabbit tu..kalo nuha ngan zara jumpa mesti pot pet pot pet :)

my nuha suka celup air dalam akuarium dan hampir letak hp aku dlm tu..hahaha

en_me said...

cutenyerrr.. ehehe

M@L@ said...

saya pon minat bela ikan..dulu masa bujang ada bela tp sejak kwen ni x der lg... teringin rasa nyer biler tgk ikan kecik2 awak...

~Zetty84~ said...

wah...mmg meriah laa...
zati pun tingin nk bela fishy, tp takut x terbela lak nanti..
hikss...comel jerk tgk aquarium tuh...
cute cam zahra..hihi
pandai erk dia, dok pot pet...hihi...;p

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

oit yati nk kasi jeles la tue nanti aku tayang ikan aku laks lam balang kueh ahahaha

Queenin Murni said...

sgt comel aquarium tu.. :)

my aquarium. tggl 2ekor je ikan kecik, dari berbelas2. (guppy jugak ler dear) :P

by the way, ikan yg florescent tu, boleh tahan ek xde o2?


pssst psst.. amcam plan? takde reply email pon..

Farah said...

waah...birthday present dapat fish..lain dr yg lain ni.

comel lak tu akuariumnye..hahaha zara tolong jaga yer.

Dee said...

comelnya aquarium..

mEiZ SHA said...

tomeinyerrrrrrrrrrr
eee geram sama dak kenit tue tau...;)

nak bela ikan ni kena rajin kan kak..ninie suke ikan gapi sbb kecik n colourful...

zailamohamad said...

Bagus sungguh Zahra ya, xusik pon ikan mummy..kalo anak2 Zaila, rasenya mahu tahan sehari je nyawa ikan tu;P

4 Kay-E said...

Kiut je akuarium ni.. Zara kat geram ke nak tangkap ikan tu? :)

CT NORAMIZA said...

yati, bestkan tgk ikan dlm akuarium tu, tenang je hati :)

CiKaYu said...

comeynye zara

neezareef said...

ptt la mak dier pn bz kt fishville..heheheh