Tuesday, December 22, 2009

Berlepas ke Kuching

Tahun lepas kat Langkawi, tuk tahun ni company buat trip ke Kuching.
Ke sana selama 3 hari 2 malam.
Berlepas pada 18/12/2009 jam 11:40 pagi.

Boarding pass kami bertiga.
Tak layak dapat business class hihi



Sementara menunggu breakfast dulu kat Asian Cafe.
Pekena nasi lemak ngan milo ais.



Tunggu dan tunggu dan tunggu, kita posing dulu ;)
Zahra nak wat peace tapi satu jari je kuar hehe



Lunch kami atas flight. Kami fly hari Jumaat, maka makanan pun nasi briyani ayam.
Erk breakfast makan nasi lemak.
Lunch makan nasi briyani plak. huhuhu gemok2x



Dessert BR vanilla ice cream.



Zahra dapat moo moo dari MAS Airlines



Muka kegembiraan lepas makan dan tak sabar nak jejakkan diri kat Kuching.




hmm perjalanan atas flight makan masa 1 jam 40 minit.


Masa kat KLIA, sempat singgah Tie Rack.
Tak beli pun, sebab kebanyakkan design yg kat situ dah ada.
Tapi pada sape yg tak de lagi designnye bole la beli.
Ada discount 20%.
So Ct Noramiza, this weekend nak g Kuching kan.. ha singgah la TR dulu ek.
Kot2 ada yang berkenan dihati ;)


26 comments:

momguess said...

makngaiii
meal MAS skg marveles lah
aku dh lame giler nk jln2 naik MAS nie

p/s: mlm ni aku jumper ko, nnt aku roger ko

atty's said...

sedap2nya makanan naik mas...nie..
alor cutenya zara..

mummysyafie said...

yati..rambut zara dah panjang ke??

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wah makin bam2 la kawan aku neh laki bini ahhahah MAS mmg terbaik ehehhee

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comelnya peace tak jadik tu!
bila nak pi kuching gak ni.

[-suziey-] said...

perghh best btl..mmg syiok naik MAS..beraloi2..

sI tEDI said...

naik MAS sekali je. tapi makanan tak superb macam tU!
kekekeke

honeylanz said...

dah lama tak naik mas. last naik rsnye ogos 2001!..now AA aja ;)

Sidratul Muntaha said...

hmm
zara rambut dah pnjbng tpi makin kurus yerk?!!
cam aqil ler plak..
rambut pnjng tpi bdn start kurus..
mihahahhaa..

gurLuvpink said...

kak yati,enjoy kn kuching..
aman jew..=)

bdway,muka akak ni same sbijik ngan offmate kite..tp skang die follow husband g UK..hihi

neezareef said...

syoknye...baru belepas dh excited nih..hehe

Snowwhite Zone said...

cewahhh zara kasi one peace...

Zuhaini said...

best nya jalan-jalan di sponsor company.. :D

comel la zara.. :)

(eh, namanya sekarang ni Zahra ye..? bukan Zara dah..?)

CT NORAMIZA said...

ooo ada ferrero rocher aa, x pa, kalau jumaat ni x de fr tu, saya mintakkkk sampai dpt :) hehehehe...

thanks yati, nnt saya tgk ok TR tu, nak try dulu mcm awak cakap, blk nnt kalau ok, beli lg :)

btw yati, tudung & baju awak comel, kena ngan awak :)

Nurhayati said...

momguess: itula.. mmg marveles.. two thumbs up eh eh four thumbs up.. ibu jari kaki pun masuk hihi

atty: nyummeh

mummysyafie: panjang sket la dari sblom.. dah bole ikat sket hihi

anna: itu la bertambah dabomb da skang aku ni huhu

elismie: itu la peace tak jadi.

suziey: berbaloi2x

sitedi: oo maybe stok makanan dia dah habis kot kan. ;)

honeylanz: lama tu has.. nampak gaya gi cuti nanti naik la mas plak kan.

sidratul: haah.. dia dah berlari sana sini.. kurus sudah. mak dia je tak kurus walaupun kejar dia sana sini huarghhh

gurluvpink: haah dok sana aman.. udara pun bersih.. tak cam kl hiruk piruk asap jem semua bagai. sama ek ngan opismate.. nampaknye dah jumpe pelanduk serupa. ;)

neezareef: haah jakun tak pernah gi kuching haha

snowhitezone: haah kan..one peace.

zuhaini: kalau jalan free mana tak bestkan.. tak best pun jadikan best. zahra or zara sama je.. ikut mood mak dia bole.. haha

ct noramiza: ha mintak2x.. jgn tak mintak.. wajib tu. baju dan tudung comel??!! ke comel=membulat haha.. ape pun thanks puji teman yg tak seberapa ni..ahaks.

Dee said...

naik mas..mmg bestlah..

zailamohamad said...

haritu g Phuket penerbangan 3 jam makan nasi lemak aje, haukam g Kuching makan nasi beriani ni??jeles..jeles..hihihihi

kalo kat KLIA tu gerai TR kat mana??Zaila ni tak pernah masuk shopping dalam tu..teringin gak nak beli koleksi baru, tengok tudung2 yatie semua cantik2!!

Liza said...

i love going to kuching especially the food, there's this seafood place call topspot right smack at kuching town, kalau sempat, give it a try ya!

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS INFO :
DATE: 9/1--->> SHAH ALAM (RM150)
TIME: 10:30 AM-5:30 PM

DATE: 15 & 16 JANUARY ----->> TERENGGANU & KELANTAN (RM250)
TIME: 10:30AM-5:30PM

DATE: 23 & 24 JANUARY -----.>> BRIDAL MAKEUP CLASS (2 DAYS) IN KL (RM500)
TIME : 10AM-5:30PM (FOR BOTH DAYS)

-MAKEUP, LUNCH, CERTIFICATE PROVIDED
-BRING YOUR FRIEND, GET RM20 DISCOUNT PER PERSON YOU BRING

BOOK NOW, LIMITED SEATS!!!!

http://www.eyrarizal.com
http://www.lovesaysitall.blogspot.com
FB: Eyra Rizal / Eyra Rizal Touch

Nurhayati said...

dee: haah mmg best.

zaila: lar ye ke..hampehnye.. taknak gi phuket la camtu hihi
Kedai TR kat bahagian berlepas. Dekat ngan pintu berlepas tuk antrabangsa.. try tgk ek.

liza: ala tak sempat.. dah balik pun huhuhu. takpe next time..kalau ada rezeki. kita pegi lagi ;)

gurLuvpink said...

ye stuju..aman sgt2..n rs nk tgal sane lak..org srwak bw kete pon sopan je..=)

kak yati, nti opismate kite blik kite send pic..bleh la pasni akak wat cdgan tok contest planduk dua srupa..=)

~Zetty84~ said...

aloh2....comel zara sengeh wat peace tuh..!!!
aunty sukaaaa....
cubit pipi baru taw...!!! ;p

Mummy Dasy said...

sedapnye baskin robbins tu

ikiqzana said...

best la g ccm..

me said...

tak penah pun nmpk ada butik TR kat KLIA huhuhu

Nurhayati said...

gurluvpink: haahkan. orang sana tak de la havoc cam kl hiruk piruk ni ;) wat contest??!! menarik gak tu.. kalau ada rezeki insyaAllah

zetty: hihipeace tak menjadi kan.

mummy dasy: mmg sedap. rasa tak puas.

ikiqzana: best2x

me: ada ada..kat level berlepas (international).. senang hala nak gi mcD. =)