Thursday, June 25, 2009

Teluk Cempedak

Lama dah holiday ni, baru nak upload.
A short holiday (3D 2N) dengan kawan2 Zaf (3 families).
(Zaf selaku tukang amik gambar, Zahra lak tido dlm kete hihi)


Kemana kami pegi, gi Teluk Cempedak.
Overnight kat Hyatt Regency Kuantan Resort.
Sangat cantik tempatnya weh, serious pegi la sape blom jejak lagi. Sampai je kat lobi, ni la yang Zahra dok sibuk nak tengok.
Mummy pun tumpang sekaki layan.
Ha air pancut yang setoet tu yang menjadi tarikan dia.
Sampai menonggeng kat situ haha
Azlan yang comel. Rambut dia sangat cantik, curly2..
Bakal jutawan ni, his parent target before 21 duit dah berkepuk2 dlm account.
Mummy pun nak wat Zahra camtu. InsyaAllah
View yang sangat cantik from our room. Bukak2 sliding door je, Zahra ajak main ball.
Tengok tu, tak rest langsung, terus main..sronok tul dia.
Tak sabar dah nak terjun pool, ajak Mummy swimming.
Mummy pun excited lebih.
Daddy and his friends plak tak sabar nak menebas rumput.
Habis kat pool, lari ke beach plak.
Pasirnye putih bersih, air lautnye plak kebiru-biruan dan jernih.
Zahra sibuk korek mengorek.
Her 1st sand castle.. cantikknyeeerrrrrr
Gambar makan2 tak sempat nak snap, ape lagi mmg makan seafood n ikan bakar saje la.

Thanks daddy bawak kami jalan2... nanti bawak lagi yer.
rasa nak datang lagi kat Hyatt ni.. tak puas la.

24 comments:

Mrs LVoe said...

zara sguh comel ;-) hyatt mmg best dear. sha pun dh lama x p bcuti

zailamohamad said...

bestnyer bercuti..castle tu zara yang buat ker mama dia yang bersungguh buat;p

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ayooooooooo siok nyer

LoVEaQshA said...

Hai zara,lm aunty xtgk dier..
Mkin tembam yer..
Soryla bkn aunty xnk tgk zara tp problm tenetla kt cni..
Blog aunty sdri pn dh lm xjenguk..hehe

Besh tul zara g bercuti yer!!~ View pn nyaman jer..
Yg pasti zara ttp maintain cute+tembam+gebuz...
Luv u zara!!!!~

Zetty84 said...

Erm...bestnyer akak g jenjln...
Zati pun besa stay kat Hyatt, mmg best...!!!
Dlu study kat Pahang...
Teluk cempedak tu mmg dah jd port slalu lepak...haha...;p
Comelnyer zara...bam2 sungguh dia erk...!!!
Sukanyer.......cam nk geget pipi bam2 tu... ;p

Zuhaini said...

best nya jalan-jalan ,makan angin! :) mahal tak satu malam eh..? :)

mEiZ AraNda said...

alaaaa tomei nyer si kenit tu ber bikini....hehhhehe

terkodek2 jer jalan ye zara..;)
geram je tgk ye main bola tue...eeeeeee comelnyerrrrrrrrrr...;)

mamazana said...

comeinya Zara!!

mummy pun comei jgk... especially suit masa nak g mandi tu. hihihi.....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel nyer tengok zara jalan terkedek2 macam itik pulang petang ngan swimming suit tu:D mana gambar berenang???

Farah said...

amboi zara pegi teluk cempedak tak ajak auntie yer...siap buat istana pasir la u..

neezareef said...

tomeynya zara pkai swim suit...

honeylanz said...

mmg sana best..dulu masa has menetap di temerloh..mmg weekend suka pg kuantan n TC ..tp mlm2 byk si "ketam batu" gitu..hahaha

cantik la castle zara..pandai mummy dia buat ;)

CT NORAMIZA said...

waaa bestnya pegi jenjalan :) sekali sekala outing dgn family best kan?

DaZzlingLilLy said...

cantiknya hyatt regency nih..lama dh tak gi bercuti rasanya..

nydia-mama akif said...

wah...bestnye.....nampak tenang je tempat tu....

Mya Elzara Batrisya said...

Beshhhh nyerrr!!! geram nengok nengok zara... kiutt bangett!

a.k.a lollipop said...

bestkan hyatt?i pun tak puas dok situ..masa pegi sana hubby ada event so i melepak sengsorang but best giler sebab tenang and damai..cuma laut dia jer "ganas sket" hahaha..

tapi cunlah hyatt TC nih..hmmm

mummYaeesh said...

tc da byk kali pegi tp tak pernah stay kat hyatt lagi...

hiks..comeynye anak dara tu punye swimming suit!geram jek..teror la k tu wat sand castle!percaya ke??hiks

Nadia Dzai said...

mmg comel Azlan punye rambut ituuu :D

4 Kay-E said...

Seronok gi bercuti..
Alahai Zara - sungguh bambam dlm 'swim suit' dia yg flowery tu.. So cute!

Nurhayati said...

mrs lvoe: tue la nak pegi lagi Hyatt nanti..

zaila: mummy dia yang beria2 haha

anna: sangat syok =)

loveaqsha: hye aunty.. makin tembam ker?! rasanye dah susut la aunty.. luv u too aunty!!

zetty: oo TC tempat dating yer.. hihihi

zuhaini: mlm tu 400+ tapi dapat offer 50% =)

meiz: kecik2 pakaikan bikini..dah besar tak leh.. ;)

mamazana: mummy comel gak ke.. wat susah2 je puji ahaks..

elissmie: memang terkedek2 pun jalan ngan swimming suit itu.

farah: zara tak nak ajak aunty, tapi nak ajak Afif je.. hehe..

neezareef: maceh aunty

honeylanz: byk ketam batu ek.. tapi ketam batu yg gatal kan..haha

ct noramiza: haah outing ngan family adalah dabest.

dazzling: tue la mmg cantik, nyaman dan damai je.

nydia: mmg tenang.. gie la kesana weh.

myaelzara: sangat best!!!

lolliopo: tue la walaupun dok 2mlm still tak puas lagi.. tak habis menggunakan facilities yang ada..haha

mummyaeesh: amboi byk kali pegi TC yer, hebat sungguh..len kali datang tido Hyatt ek... swimming suit dia kemain hebat, walaupun tak reti swim :D

nadia: tue la sangat cantik

4kaye: tue la swimming suit dia sis, byk mummy dia belikan.. sbb mummy dia tak pakai, kalau pakai mau orang lemas lak dlm pool tu tgk haha

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang best la tgk.. eemmmm nak buat planning coti2 kesitu gak la..

mummysyafie said...

yati..dulu kiter ada gi sini..very the romantik taw. teringat nostalgia dulu²..hihihi...dating kat tepi pantai hyatt ni syokk ooo...

makanan dier pun best kan..sodap

Nurhayati said...

cutemiut: ha nanti buat la family holiday kesana sekali sekala kan.

mummysyafie: wah wah zaman nostalgia yerk.. imbas kenangan lama yerk..hihihi romantika sungguh. tue la hyatt mmg the best!!