Wednesday, June 3, 2009

Raya!!!

yer, saya sudah raya...
lega 7 hari je kena ganti.
hmm kain nak wat baju raya pun tak beli lagi
skang ni upah baju mahal juakan. nak jahit sendiri tak reti.. huhu
uolss dah raya ke blom?? baju raya dah beli??
.
.
.
.

28 comments:

Na Shari said...

Bukan setakat baju raya belum beli...Puasa pun tak ganti lagi...waaa....9 hari tu nak kena ganti...

Zetty84 said...

Erm...zati pun x ganti lg la...da lg 6 ari...bj pun lum wat lg...maybe dpt gj ni nk tempah dah...tailor siap tefon lg bila nk wat...supa dia yg nk raya...haha...akak beraya kat ner erk..?

neezareef said...

sy ade 3hari lg mau raya...sabo je la kan..

baju raya pn lom cr..mmg kena anto jait dr skang especially klu nk sedondon 1 family...

isk...weekend kna g carik nih

CuTeMiUt78 said...

oh... dah raya ya... eemmm sama la kita pun baju raya blm cari lagi ni.. ish.. anyway terima kasih sebab sudi vote Mirul, jemput ambil award khas kat blog kita ya

honeylanz said...

blom.. lg ada 6 hari lg. start next week!! sbb nk beli bj raya lak..heheh

CiKaYu said...

saya lum ganti lagi...ada 4 hari lagi..uhuuhuhuhu....,kain baju raya pun tak beli lagi...uhuhu

CT NORAMIZA said...

yati, saya hutang sehari je puasa utk last year, best kan? hehehehe...

alamak, kain utk baju raya x beli lg pun, mmm biarlah, kalau ada rezeki, pakailah baju baru, kalau x, beli yg ready made je lah :) errr ada perbezaan ke, sah2 baju baru gak kan, giloss

e.l.i.s.s.m.i.e said...

19 days to go..huhuhuhu

Zihan Naszeri said...

tolong gantikan posa sy..
ade 5 ari lagi..huwaa..huwaa

mummy_ayu said...

wah..advamce nye..tapi memang pun, tak lama mana pun lagie...saya hutang puasa pun tak ganti lagie...alamak!

DaZzlingLilLy said...

huhu..tak ganti lg pun puasa..

atty's said...

besh..merdeka..seronok legakan kalo dah abis ganti posa..

[-suziey-] said...

kita dh lama raya...kain ela pn dh beli..cume xtempah je lagi..adeiiii...bile mau tempah tah..huhu

busyuksayang said...

wah!!! raya sudah...this year, i planning nak beli baju ready made jer la...tak yah pening nak pk kain, tailor kan...:D

* tapi bila tgk kain psg, masih mau beli juga *

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

baju raya da beli ehehehe tp x jahit g n tgh penin nk anta jahit kat mana :d

poser g la x ganti g ahahahaha

Zuhaini said...

belom lagi... :( puasa ganti pun x abis ganti lagi ni.. :(

Farah said...

alaa bessnyee dah habis ganti..saya ade 12 hari lg baru berganti 3 hari...adehh!

niza said...

sudah ditempah!!!hehehe...

mEiZ AraNda said...

owhh raya........;p
baju pun x beli kak
x jumpe yg berkenan di hati...;)

orang nak tempah kain tu pun da tutup pintu da coz da ramai....

nydia-mama akif said...

wah..dah raya dah yat?bestnye...saya sempat ganti sehari je aritu b4 gugur..pastu sampai la ni terbantut lg...tak bole jadi ni...nak kene ganti cpt..hehehe

Liza said...

alhamdulilah, selamat hari raya!

aLeenA Adli said...

hehehe..sy ader lg 6 ari lg sblm raya.nk ganti minggu ni tp x smpat.period lak.akak belilh bj siap dh..sy beli yg 2 jer.thn lps sy dpt bj kurung sehelai rm19.90,smpi 4 psg sy beli.hehhee

Nurhayati said...

na shari: uish kena cepat2 ganti tu.. tak lama lagi nak puasa dah.. ;)

zetty: wah tailor siap call, bagusnye.. ni mesti slalu tempah kat diakan, sampai remindkan.. beraya kat ner ek.. sbb kg dekat sgt ada la jalan kaki 2 hari sampai...(gurau je) kat ttdi n sgbuloh.

neezareef: sket dah tu 3 hari je..tue la kalau nak sedondong mmg kena hantar awalkan..

cutemiut: oo ada award lagi, baik hati sungguh la.. maceh yer.

honeylanz: ha next week wat puasa straight terus..sambil tu leh turun berat badan lagi..hihi (bau bag dah dekat sangat tu)

cikayu: cepat2 ganti, pastu leh soping baju raya plak. =)

ctnoramiza: ha la konsepnye sama la tu, baju baru hihihih weh sehari je tinggal giler best.

elissmie: mak ai byknye.. cepat2 nanti kang tak sempat lak..

zihan: kalau la leh tolong ganti lama dah aku suh ko gantikan akunye dulu hihihi

mummy ayu: advance ke..tak lama lagi puasa dah.. tue la pejam celik cepat tul masa..

dazzling: esok start ek..

atty: tue la bila dah selesai utang mmg lega ya amat2...

suziey: wah lama raya yer..best2.. ha tue la kena hantar cepat nak tempah.. huhu

busyuksayang: raya sendiri hihi.. masalah problem je baju ready made ni mesti nak kena outer huhuh

anna: wah bagus2 dah beli. tapi tu la kan, nak tempah kat mana mmg slalu masalah. :(

zuhaini: takper janji setel utang.

farah: baru 3??!! hihi biasa la bila nak mula puasa tu susah sket..lama2 ok dah..cepat weh habiskan..

niza: bagusnye dah tempah.. gud2x..mesti sedondon ni..

meiz: jangan katakan tak berkenan dihati, cari pun tak lagi ni huhuh.. tue la kan org dah hantar awal lagi.. sian kita dah terlambat.

nydia: alhamdulillah.. nak wat camne kan bukannye saje2 u taknak ganti..sebab musabab tak dapat dielakkan.. k mulakan esok..hihi cepat la pulak.

liza: tq!!

aleena: minggu depan puasa straight sambil tu leh jimat pocket money bole..hihi bukan taknak beli siap.. ko tau le aku ni kemetot.. mesti nak outer pastu..serupa cam tempah..huhuhu kalau badan cam fara tu, mmg la jgn kata 4 pasang, 30 pasang beli, sebulan baju baru..hahahah

mummYaeesh said...

sejak dok kl ni takdenye tempah2 baju sume main beli da siap jerk!woohoo..spt biasa weols ni last minute nye type!whoops

shawLycious said...

Miss Selfridge and H&M tops and dresses. Tie Rack scarves and ties, Jane Norman and Principles handbags and clutches. Come and grab yours now!:)

To ALL TieRack Scarf LOvers.... said...

minat tudung tie rack? lawati kami di http://scarfonline.blogspot.com/untung tudung tudung tie rack dari london

Nurhayati said...

mummyyaeesh: kalau la aku ni leh pakai ready made je mmg lama dah beli siap..takyah pening nak cari kain n tailor huhuhu best betul

shawlycious & scarfonline: ok, nanti terjah yer..

Iena said...

i ganti pose blom lg... tp dah beli baju raya 2 psg! hahahhaa... kunun pembakar semangat utk ganti pose...