Wednesday, June 30, 2010

Malasnya

Berlonggok tudung tak basuh.
Dekat 20 helai.
Kena handwash tu yg malas tu.
Nampak gayanya tunggu sampai dah takde tudung nak pakai, baru basuh.



Korang basuh tudung camne?
Pakai bape kali baru basuh?
Ai plak ikut cuaca, kalau pakai tudung tu time panas dah berpeluh sakan,
terus campak dlm laundry bag.
Tapi kalau takat pakai jalan2 gi shopping complex, ataupun kejap2,
3-4 kali dah pakai baru basuh.

16 comments:

Dee said...

i tudung xde experience sis..tp jeans gitulah..pakai lama baru basuh..

LiAnA said...

sama le dgn i.. kalau pakai sekejap2 maybe dlm 3-4 kali baru basuh.. sbb handwash tu yg mengelat skit nk basuh hihi

a-as said...

macam u jugak...tambah plak yg jenis kena basuh tangan bagai ni kan. kasi longgok dulu then basuh in one short! :)

mrsharis said...

aku pun sama gak..kena basuh tangan sebab mostly tudung aku yg ala2 ari*ni tu. Pakai 2 or 3 kali, pastu baru basuh :)

Love... said...

jemput singgah blog nieh...
http://ilhamcottage.blogspot.com

mamamarissa said...

sama la...bknnya malas, tapi kurang rajin kan :P

AngahSayang2314 said...

kalau tanya angah biasanya angah basuh ngan tangan.. mula2 rendam dulu lepas tue baru la bilas...
tapi biasanya angah akan guna 1 hari 1 kali tudung

CiKaYu said...

kalau pakai kejap, 3-4 kali pakai baru lah basuh.

Ibu to AqiF n ImraN said...

as for me...kalau tudung pergi office...one/per day and terus cuci tgn...wahhh bunyi mcm rajin gitu hahah.. ya lah kat office head to toe mesti superb!
kalau setakat tudung nak pg mkn gerai2 ke, mini market ke dlm 2/3 pakai then baru basuh.... :)

Sidratul Muntaha said...

sebulan baru basuh!!
ahahahhaha..
giler tak?!!

Liza said...

liza, pakai trus basuh, hand wash masa mandi...senang skali arung

LIP (^_^) said...

basuh je sekali time mandi..guna syampoo..hikhik

zailamohamad said...

zaila basuh pakai washing machine tapi guna delicate mode..
hehehehe kalau basuh tangan alamat dia sampai busuklah tudung2 tu sebab zaila ni pelupa (ke pemalas orangnya)
hehehhe

mummysyafie said...

sama la ngan u yati. dulu pakai shawl tiap² kali pas pakai basuh terus. tapi sejak pakai tudung ariani ni kena dry clean..hihihi...3-4 kali pakai baru anto cuci.

nairaariaa said...

haha...banyaknye tak bercuci...

mJ said...

i celup2 je dlm sabun pastu bilas...mmg malas sungguh nk basuh tangan!