Tuesday, June 29, 2010

Eye Q-lympix

Masih citer kat OU lagi.
Lepas dah bergambar ngan Elmo kekononnya tu, kami terus
gie kat Gain Plus EyeQ Event.
"Greatest Mind Building"

Sampai kat sana kena register dulu tuk join the activites.

Step 1: Bowling by Numbers.
Menda alah ni yang Zara dok terjah dulu, sbb dia nampak ball.
Activiti ni mengajar anak kita mengenal basic number (1-4)
dan koordinasi fizikal.
Zara ni dapat bola terus je nak baling.. bukannya nak tgk dia dapat lane no brape.
sabar je la anak aku.

Step 2: Color Maker
Belajar mengenal warna.
Kaler2 mmg suka, tapi sbb ada orang tgk dia, cam malu2 plak. aduyai

Step 3: Music Matcher
Dengar pelbagai jenis instrumen musik
Yang ni Zara bagus pandai plak tu dia kenal bunyi2.

Step 4: Tumbling Tower
Yang ni Zara tak main. Sbbnya blok nak kena tarik ni lagi besar dari dia.
Dan dia cam tak suka.. rasanya sesuai tuk budak umur 4 tahun keatas.

Step 5: Memory Maze
Yang ni pun Zara tak suka. Dia takut nak masuk dalam.
makanya mummy dia pun terpaksa join masuk sama,
dan heret anak dara ni sampai keluar huhu


Step 6: EyeQ Research Centre
Paling Zara suka giler.. main puzzle.
Dia mmg antu puzzle. kat umah dah bape byk puzzle ada.
Blom masuk kat umah maktok dia lagi.


Setiap activities involved akan diberi stamp.
Kena collect 6 stamps ni baru entitled tuk amik gambar
dan medal.. wah medal gitu.
Tapi part ni Zara dah mengamok.. sbb dia dah penat.
Amik gambar pun macam ape dah muka.
Ape pun event ni mmg puas hati.
dari sini kita leh tau takat mana IQ anak kita kan.
Apepun mummy puas hati ngan IQ zara walaupun dlm 6 step tu 2 step je dia tak main.

8 comments:

a-as said...

good exposure kan sis! suka tengok zara.. :)

LIP (^_^) said...

bagusla games yang dibuat....intellectual betul...

mrsharis said...

aktiviti2 mcm ni mmg bagus utk budak2. So far aku blm berpeluang bawak hannan. Entah bila la agaknyaa..

CiKaYu said...

good job zara...

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

clapx3 zara budak pandai muahhh tuk dia

AngahSayang2314 said...

baguss... bole asah minda anak kita

Drama Mama said...

menariknya aktiviti nih. tapi banyak sangat penat zara eh. kalau ada kat penang ni sure kitornag serbu gak. my son pegi ni sure suka jugak

http://twinkywinkystars.blogspot.com

mummysyafie said...

well done zara..even skip yang block tu tapi zara leh wat kan..

yati..pewut dah nampak dah..comel je ..take care dear