Saturday, June 19, 2010

Shrek

Akhirnya 2 minggu lepas, kami berjaya bawak Zahra tgk wayang buat pertama kalinya.
Kami pilih seat sebelah ngan tangga, senang nak kuarkan kot dia nangis.
Alhamdulillah dia tak nangis pun.
Yang bestnye mulut dia tak henti2 cakap TAKOT TAKOT TAKOT masa dlm wayang.
Sebab malapkan, lampu tak terang, tapi citernya blom start lagi.
Berkepit je dia ngan mummy and daddy bertukar2. Kelakar betul.
Bila dah start citer Shrek tu baru nampak dia release sket.
Bila citer tu dah 30mins, nampak dah dia ok,
pastu taknak dudukk..nak berdiri plak. tau la budak mana reti dok diamkan.
Tak kisah la anakku, janji ko tak nangis.

Bila dah habis tgk movie, bawak Zahra bergambar kat Shrek tu.
Yang peliknya dia bole takut heheh mmg pelik
Ape dia takot ntah. Agaknye tak comelkan, besar dan ijau. haha


Actually feveret karakter Zahra dlm citer Shrek ni bukanlah Shrek.
Tapi Donkey. Seyes weh dia suka sangat kat Donkey ni.
Bila nampak donkey ni, dia jerit DONKEY!! pastu gelak2 hehehe


pic googled

Ape pun kami enjoy tgk cartoon movie ngan Zahra.
Kali ni plan nak bawak tgk Toy Story plak.

7 comments:

zailamohamad said...

kalau anak-anak zaila pula, bila dah beli DVD cerita Shrek ni, mesti diorang dok asyik ulang tengok cerita yang sama je hari-hari. Sampaikan dah boleh hafal dah jalan cerita Shrek ni;D

Haizales said...

hahaha...cute je dgr zahra g tgk wayang>...rania dh masok karaoke...wayang biler plak ek?belum boleh lg kut..hahahah

4 Kay-E said...

Hehe.. Kiut je tengok muka zara takut dgn shrek..

Dah pandai tengok wayang.. pas ni ajak mama gi tengok cite lain pula.

AngahSayang2314 said...

seronoklah zahra bila dapat tenok cita katon kan?? budak angah pun lama tak gi tengok wayang nak bawa gegirl tapi ermmm susah la dia kecik lagi tunggu besar la sikit

Dee said...

tu takut pya pasal ke amik gambar mata pejam tu..hahaha..

mrs shaifull said...

samala kita, dah berjaya dgn shrek, lepas ni bersambung ngan toy story lak yati :)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

la zara pon baru pest time gak ker eheheh klaka la zara neh