Monday, August 10, 2009

Tag: Handbag

Dapat tag dari Zati. Maceh yer.
Zati oi, handbag awak banyak giler.. sangat teruja tau.
hmm setelah sekian lama tak wat tag, harini tetiba rajin nak wat.
Minggu ni gigih nak wat tag tertunggak haha
Okey la melalut byk dah ni.

1. Ambil gmbr beg yg anda bawa ke kerja (tak kira byk mana).
Amik satu je la ek.. malas nak snap pic beg lelain.
Nie la handbag yang dibawa gi keje (gi jalan pun ada). Kecik je.
Malas nak bawak besar2 sbb dah angkut backpack bawak lappy huhu


2. Ceritakan apa yg terkandung dlm beg kerja anda itu.
Sertakan gambar sekali. kemudian terangkan secara detail isi bag anda.


Memandangkan beg ni cinonit je, takde la bawak segala alam.
1. Purse
2. Specky
3. Lil notepad
4. Pen
5. Kunci kete
6. Eye drop
7. Lip balm
8. Tisu
9. Kunci umah
10. Handphones

3. Nyatakan sebab anda suka bag kerja anda.
Kecik

4. Kenangan manis @ apa yg istimewa pd beg itu pada anda
Secomel tuannye hahahah perasan giler.
Sebenarnya ia adalah beg coach yang pertama. ;)

5. Tag 10 orang yang lain
Taknak tag sesapa.. sbb tau dah ramai yang dah buat.
Aku je ketinggalan. kot sape nak buat sila2kan lah amik ye.

26 comments:

honeylanz said...

kecik molek bag yatie nih!!

zailamohamad said...

kecil molek pon Coach tuuuuuuuuuuuuuu...

Niza @ Anis said...

besss bley sumbat sumee kan sis?owh i love that sebamed lipgloss as well!apply every 5mins.ahahaha =D

Real Woman said...

yati contest apa ni? I nk join boleh ke? Hehe Or invitd je bole join?

ikiqzana said...

zana dah wat tag ni dah... hehehe..
dua bag skali nk bwk opiskan...sama gan zana.

The Queen Bee said...

wallet u sama dgn wallet i! :D

DaliaLiyana said...

perempuan dgn beg mmg tak leh dipisahkan..heikihikhkhik

:: vErde+hAzizi :: said...

best kan ade bag yg boley sumbat all mak nenek bagai...hehehhe :D

4 Kay-E said...

ladies+handbag=complete. hehee..
Your 1st coach, mesti ada memori..

CT NORAMIZA said...

yati, cantek handbag awak. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bila nak pakai coach ni..kecik pun jadik laa :D

azrina said...

hmmm...kecik2 pon coach tu...

nurulzia said...

yatie,brand spec kite sama..hehehehe..nurul pakai duk umah je spec..kuar pakai contact lens..coz hubby ckp dah mcm betty..hukhuk..
oh yatie..nanti kite bole date pi range sesama yek...

Nurhayati said...

honeylanz, zaila: mmg suka kecik2.. sesuai ngan tuannye

niza: kalau besar mmg segala tok nenek sumbat dlm. tue la suka sebamed tapi takde la setiap 5min pakai hehe

real woman: eh ni bukan contest.. ni game.. kalau nak buat amik je la Q yg ada tu.. wat entry ek. game ni buat bila org ada tag kita tak pun kita sendiri nak wat pun bole je.. sila2x

ikqzana: tue la 2 beg skali nak bwk tu yang bawak ni kecik.. riuh je kat badan ngan segala barang hehe

queen bee: tu la sama.. tapi u punye bau kedai lagi, i nye dah mcm2 bau haha

dalia: mmg pun.. tak beg kasut kan.

verde: haah, siap barang zara pun sumbat sama.. pastu mula la tak larat nak bawak..berat ;)

4kay-e: tue la 1st coach.. dah 2 thn lebih kot. wat lenjan sana sini mmg byk memori hihi

ct noramiza: tq ct

elissmie: insyaAllah ada rezeki nanti dapat la beli kan

azrina: nak beli besar kena pakai duit hubby. tak best la plakkan.

Nurhayati said...

nurulzia: sama ek..hihi yati dulu pun cam nurul gak.. keluar pakai contact lens.. tapi since pregnant until now tak leh pakai lens.. rasa itchy sangat mata pastu mula la merah2x.. terus stop.. pakai spec je la.. sabar je la ur hub kata betty ek.. ish nurul cantik la..pakai ape pun cantik je tau.

hmm range sesama ngan baby hehe

[-suziey-] said...

waaa tanteknye hb...rajin tol bw notepad:p

mummysyafie said...

kiter takde lagi la beg coach..meh lempar satu kat kiter nak? hihihih..

Mrs LVoe said...

brand specky yati sama gn sha ;-) sha pun bawa bag jenis tote p opis.. senang leh sumbat mcm2.

Mama 4H said...

kak tie pon suka pakai beg kecik jerk skang...kalau besar byk la nak dimasukkan huhuhuhu....

Nurhayati said...

suziey: notepad tu standby wat kunci kira2x hahaha

mummysyafie: wah lempar satu ek.. tunggu ada beg ratus2 biji baru leh lempar, jgn kata satu 10 pun bole bagi hihi

mrslvoe: eh sha pakai spec ke? tak pernah plak tgk pakai pun.. yati ni lain la rabunnn =)

mama4H: ada masa suka bawak kecik ada masa besar, ikut keadaan batu bata ape nak kendong sama hihi

Farah said...

cun beg!! hehe bilakah saya akan mendapat bag coach yg pertama plak :D

CuTeMiUt78 said...

cute je...
hik..hik..hik.. gigih membuat tag

<< s| tED| >> said...

salam kenal!! rajin jwab tag! :)

Snowwhite Zone said...

tang handphones tu mcm byk je hp. puan biasa la.. kalu x de 2 or 3 hp.. x sah. sy sendiri ada dua tp dah bg kat anak satu

Nurhayati said...

farah: pujuk kat hubby cepat, gaji dia dah naikkan.. insyaAllah dapat la tu hihi

cutemiut: tue la byk tul tertunggak. harus gigih

ted: salam kenal jua.

snowwhite: haah ada 2 ketul.. baru 2 biji dah pening nak jaga hihi..esok zara besar agaknye bagi satu kat doa kot kan. =)

Zetty84 said...

hihi..thanks akak coz sudi jwb tag zati...LUV U...!!! ;p