Wednesday, August 17, 2011

Si Kecik ni demam

Badan Aliah panas dari pagi semalam.
Bila tak sihat ni mula la,
meragam bagai..
dukung tak kena, letak tak kena,
taknak main, bagi susu pun tak mau..
semua tak kena la.
merengek je dia..
letih giler.

Lama dah dia tak demam nih,
last demam tak silap masa Aliah 6bulan.

Bila dah malam baru nampak dia ada tenaga sket.
Dalam panas2 tu, nak jugak la dia main..
berlari memanjat sana sini,
start berpeluh2, dah nak kebah.
Pastu makan mengalahkan orang tak sakit.
Semua menda nak hihi

Cool fever baby dah habis,
makanya tempek children punya.
Besar dan penuh kat dahi,
bagi cepat sket sejuk badan tu hehehe
Nasib dia tak kisah menda alah tu
menempek kat dahi dia.



Tido pun kejap2 bangun.
Tak selesa agaknya kan.
Kita cam biasa la tak bole nak tido sama.
Subuh ni suhu badan dia masih panas sket.
Cepat la sembuh nak oi..



4 comments:

Dee said...

moga aliah cepat sembuh..

NORLIDA said...

hi..sy salu SR je..
u BF aliah lg kan?why not u ambil vit c, Vitamin C adalah sebagai penguat antibodi si ibu dan secara langsung untuk si anak melalui susuibu ;)

LIP (^_^) said...

Get well soon dear..

zailamohamad said...

Ashraf pon demam hari cuti nuzul Quran haritu..memang panas juga badan dia..xlena tidur kami dibuatnya