Thursday, August 4, 2011

Ahad lepas

Citer lama lagi, kisah ahad lepas.
Hanya weekend bersama ngan anak2.
Daddynya ada golf amal.

Boring dok umah, maka ai pun
bawak anak2 gi Giant Kota Damansara ni.
Gi lunch pastu bawak dorang dua ni
main menan yg ada kat situ.

Adik Aliah kemain lagi sronok
dapat naik kete..
takmo duduk lak tu,
pegang stereng nak berdiri huh


Pastu tukarkan dia ke plane.
Time ni dia tgh kusyuk tgk akaknya.


Kusyuk tgk akaknya main menan drum tu.
Ape ek panggil game ni, ai pun taktau.
Tapi Zara memang suka.


Asal masuk tempat mainan camni,
memang yg drum tu la dia terjah.
Yang paling mengujakan ai,
dia reti ooo main game ni.
Pandai lak tu dia ikut rentak lagu
suh pukul mana satu.
Bangga mak hihi (mestila bangga kat anak sendiri kan hihi)


Pas dah main drum tu,
tukar main bowling lak.
Tak bape reti sangat sbb tangan dia
tak kuat baling bola tu.
Asik masuk longkang je haha


Penat jua la ai melayan dua puteri ni.
Si Zara cam biasa la, tak puas nak main lagi,
bila ai ajak balik.
Mengamuk dia takmo balik..
jenuh ai pujuk dia, masuk kedai buku.
Ha amik la buku ape yg nak.
Itu pun masih lagi sebut nak main game.
Nasib adik kecik lagi,
esok dah paham mau berganding meletop
nak kena layan karenah dorang ni.
Sorang pun tunggang langgang dah haha


8 comments:

Zihan Naszeri said...

zara nk jd drummer kah babe??
hahaha..cool sgt zara...

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ahahha abes la lps neh anna jd cam yati huhuhu...apa kata anta zara kelas drum hehe

mEiZ SHA said...

heheheh
comell...:)

kecik2 suka majuk
da besar nanti senanglaa mummy..:)

.m.u.n.i.r.a. said...

eh, tak terserempak pun...
me pun di giant last sunday! :)

Joy said...

pandai kak zara main bowling tu..ada masuk ke longkang x ?;)

nydia-mama akif said...

mmg tempat port budak2 yg paling famos....anak i pun kalo sampai sin mmg tak tau nak balik dah.....huhu

fiza said...

Pandai sara main dram ☺☺

mummysyafie said...

ni mmg tempat fav budak2..nanti bleh la belikan zahra drum satu. :)