Friday, August 26, 2011

Mood harini


pic googled.

Mood rajin tuk kemas umah sudah mari..
sblom tu update blog jap hihihi

Plan harini nak:



* mop lantai kayu - enZaf sudah beli floor wax berbulan2 tp ai wat tak reti je :p
* bersihkan fridge - dah macam ape dlm fridge tu bersepah *checked
* lap tingkap - nasib tingkap umah ni sket.
* lap perabot - ni letih, asik berabuk je huh *checked
* vacuum carpet - nasib jua ada 2 ketul je carpet kat umah ni *checked
* kemas wardrobe - bersepah2 dan asingkan mana tak pakai. same goes to kids wardrobe
* kemas shoes cabinet - asingkan mana kasut yg dah tak pakai
* simpan toys - ni pun tak larat nak kemas *checked tp tak sampai 5min sepah balik
* lipat n iron baju - wahhhh yg ni part paling mencik



Mak ai banyaknya ko nak wat Yati oi..
ape ingat SuperMak ke
nak wat semua menda
dlm satu hari hehe
But don't worry
akan dibantu dengan
2 orang assistant kecik.
Ntah ape jadi nanti..
kemas ke makin sepah nanti hihihi

7 comments:

Dee said...

mmg byk keja kan..tp lepas tu lega tgk dah bersih and kemas je semua..

fiza said...

I pon tak suka iron & lipat baju. Selamat berkemas lah yer.

mrsharis said...

hahaha..klu assistant dua org tu tolong memang menjadi sgt tu tie ;)

atty's said...

kty nasib anak2 dah besau..diaorg ler yg banyak bantu..

selamat hari raya & maaf zahir batin

DaZzlingLilLy said...

sama je kita..banyak keja nak kena buat..sehari mmg tak leh cover lah smua tu..sama jugak part paling tak suka tu..hehe

Zuhaini said...

Wah.. Rajinnya!!! Tahun ni beraya d mana? ;)

Nurhayati said...

dee: haah sis sangat lega

fiza: part iron tu letih sgt hihi

mrsharis: mmg tolongkan.. tp tolong sepah haha

atty: kakty, tak sabar nak anak2 besar. bg mummynya senang lenang plak :) selamat hari raya jua.

lilly: kan.. konon supermak la bole wat semua menda dlm satu hari ;)

zuhaini: terpaksa rajin zu oi, kalau tak memang dah takde rupa rumah dah haha.. beraya kat sgbuloh n taman tun aje :)