Thursday, June 23, 2011

Penang Butterfly Farm

Sblom balik KL,
kami singgah ke Taman Rama-Rama.
Pernah pegi dulu, time bawak Zahra masa kecik.
Kalini bawak Aliah plak.

Akak Zahra bergambar ngan maskot tmn rama2 ni.
Orni namanya.
Pelik sungguh bunyi, camtakde nama lain nak letak :p


Masuk dlm taman ni, nampak buaian.
Cantik, design pun nak butterfly gak kan.
Dulu takde buai ni..


Banyak betul butterfly dlm ni.
Akak Zahra agak jakun disitu.
Dulu bawak time kecik dia tak bape nak layan sgt.
Skang dah paham.. suka la dia kan.
Ada yang dia takut sbb besar sangat.
Nak besar muka Aliah pun ada.

Butterfly yang cantik2 semua terbang tinggi2.
Tak moh duk diam..
Nak amik gambar pun susah.
Kalau ada camera canggih mesti nak amik gambar diva ni senangkan.
Kebanyakkan pic yg ai snap semua yg biasa kita tgk.
Abih tu yg tu je dok diam.

So, layan je butterfly yg ado haha






Kat dlm taman ni, dorang ada gak letak menatang lain.
cam Zahra n daddy ni sedang kusyuk layan fish.
Ada ikan koi, arapaima (betul ke eja aku ni) ada turtle...
Dlm ni ada wat kolam, cantik penuh ngan bunga2
dan harusla ada butterfly yang byk.


Pastu ai berehat jap.
Sian Aliah berpeluh tak hinggat.
Mana taknya, kami masuk matahari dah terpacak.
Gila basah lencun dia.
Tapi rilex je tak nangis ke ape.


Dlm tu gak ada wat galeri,
bukan takat butterfly je, ada bugs jua.
sangat menarik dan interaktif.
Pastu mestila ada jual gift.. itu pun menarik semua.
Cantik dah tempat ni..
itupun masih lagi dlm reno sket2.

5 comments:

Joy said...

tak pernah singgah sini. takat lalu aja...

Dee said...

dee pun tak singgah lagi..sekadar lalu je..hehehe..

LIP (^_^) said...

Bagusnya aliah well behaved..

atty's said...

aritu pegi tak singgah sini pun..nextime insyallah nak singgah

mummysyafie said...

bila la boleh sampai ke Penang ni. sana sini dgr n baca cerita orang je. nanti nak suruh boss wat program kat sana plak