Thursday, November 25, 2010

Stress

Adikku yang nak kawin, ai plak yang stress.
Blah bf dia nak wat share kenduri tp
yang parent ai ni plak nak sendiri2x..
almaklumlah nak meraikan anak perempuan..
Dah adikku ngan bf dia ni nak share gak.
adoi pening.. blom kawin dah nak conflict sana sini.
Payahnye la.. :(

Bagi ai plak, ai tak suka.. better wat masing2kan.
Rasanya kalau wat share2 ni takut conflict la.
Nak kena jaga 2-2 pihak keluarga bukannya senang huhu
Memang la kalau wat share ni dapat jimatkan cost dan senang sekali arung je buatkan.

ntah la tak tau nak cakap
hmm memandangkan ai takde pengalaman dlm bab2 sharing maring ni,
nak tanya kawan2 blogger kot korang pernah ada experience kongsi kenduri.
Or tak pernah wat tapi ada dgr cerita. Ok ke tak ke.
Kongsi2 la ngan ai yer.

Ok tak wat kongsi kenduri kawin ni?!

p/s: ape pun kena la ikut cakap pengantin, dia nak camne kan hihi
disebabkan stress jua la tadi terus wat online shopping,
lama giler tak bershopping2 ni. :)

pic googled.

14 comments:

Joy said...

xde pengalaman..tp depends on persetujuan bersama ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tp kalo nak buat grand giler rasanya ok kot nak buat sekali harung.jimat pun jimat..hehehehe.tp kalo kawen dekat2 laa senang, jauh2 susah jugak.

Wawa_Nadwa said...

takde pengalaman jugak. hehe tp nk komen eyh..

salu gi kenduri kwn2 yg share kenduri ni. Nampak byk la kekurangan disitu.

tp kita kena pikir juga budjet pasangan tersebut. kongsi mungkin lebih jimat kot..
ihihihi!!

niza said...

bg sy la kan...kalau rumah kedua2 belah ni dekat...bleh jek wat skali...mmg senang skali harung...tapi dua2 belah kena adil la kan...belah sana jemput 1000 org...belah sini pun 1000 org gak...kenalah jujur bab2 gini...

mcm belah hubby sy...pun plan nak wat skali nnti time adik dia...sbb dekat 1...lgpun kwn belah sini pun kenal ngn org belah sana...

mEiZ SHA said...

ooo kalau ninie x minat sgt..
kite nak meraikan..jd buat dua2 blah lg elok kot..:)

but it's all depend kan sis..
shopping ape kali nie?
:)

Dee said...

xde pengalaman..tp mengikut kata budak opis ni yg abgnya baru je buat kenduri kongsi2 ni..segalanya kena sama ratalah..cost dan jemputan 50% each..kiranya lebih jimatlah..in terms of dari segi kerja..kena mesyuaratlah..kalo x, kalut..

zailamohamad said...

apa maksud share kenduri kahwen tu??buat majlis sekali harung pada hari yang sama ke??

Atas kemampuan pengantinlah kan, kalau kita nak keraskan nak buat asing2 tapi sedangkan diorang xmampu, xelok juga kan..kecuali kalau pakat sama-sama bantu dr segi kewangan & tenaga..

linahilmin said...

taknak komen, sebab tak pernah pun.. soalan penting disini; shopping apa tu? he he!

mrsharis said...

ermm..tak pernah ada pengalaman sharing ni. Tp aku pun fikit better wat sendiri2.takut kang timbul isu di kemudan hari..tu pendapat aku laaa..

Ibu to AqiF n ImraN said...

TAKDE PENGALAMAN TAPI WONDER MACAM MANA YA NAK ADIL NANTI...BUDGET MMGLAH AKAN EQUALLY SHARE BUT AGAIN...THOSE SUMBANGAN IKHLAS TETAMU KASI TU ERMMM I GUESS THERE'LL BE CONFLICT... I DONT THINK ITS FAIR LAH...FOR ME BAIK BUAT SEPARATELY...KURANG BUDGET BUAT KECIL2 PUN OK :)

adda said...

dulu saya wat satu majlis jer.. mmg jimat.. dan bergantung kpd perancangan kira ok la gak.. kalau bajet lebih apa salahnye wat 2 majlis. yg penting matlamat perkahwinan dalam islam (kenduri utk maklumakan kita dah berkahwin) tercapai

mummysyafie said...

betul tu dear..buat sendiri² lagi senang. nanti tak taw nak layan tetamu sebab ramai sangat

CuTeMiUt78 said...

eemmmm ada baik dan buruk gak la kan..
dari segi jimat tu.. kira ok la..nak2 klu berdekatan... tapi nak kena bincang betul2 gak la kan...
tgk pada budget pengantin gak

CiKaYu said...

tak pernah share.....takde experience pula. apa-apa pun, hope everything turn well.