Tuesday, November 9, 2010

Bercuti di Thistle Port Dickson Resort

Kami kuar dari umah angin dah kuat nak ujan.
Dlm perjalanan pun ujan sekejap, alhamdulillah sampai PD tak ujan.
Kalau ujan pun rintik2 je tu pun kejap. Lega...

Aliah dari umah sampai la PD tido je.
Kakaknya plak dari umah sampai PD dok bebel2, nyanyi..
Mummy plak migrain, jadinya takde mood huhuhu


Ngam2 sampai hotel, Aliah bangun dgn muka happy.
Macam tau tau je kita berjalankan...


Ni rupa biliknya, amik deluxe king.


Perlukan katil besar, sbb dah berempat :)
Ingatkan nak amik baby cot, tapi tak yah la.


Depan balkoni.


Time ni bersantai kat pantai..
tapi si zahra ni taknak mandi pantai,
dia nak mandi kat pool sbb ada gelongsor.


Sesi memujuk mummynya ke pool.
Tak dok diam ke hulur hilir, runsing hihihi


Suka landskap kat sini, cantik.
Tempat tak ubah cam Guoman gak.
Owh, wat pertama kali bergambar pas pantangkan.


Akhirnya, mandi gak kolam.
Daddy and Zahra naik gelongsor :)


Mereka mandi, mummy makan eskrem kat Glass (Italian Restaurant).


Mandi sampai kecut2, biru2 dah mulut semua.
Itu pun ada hati nak mandi lagi.
Sampai 2 towel besar lilit kat dia dgn baby chair pun lilit sama hihi


Walaupun sekejap je bercuti, tapi rasa seronok sangat.
Bersantai, berspa, bermassage, makan2..
First time berjalan2 ngan Aliah,
memang huru hara dibuatnya. Tak menang tangan.
Nasib baik Aliah malam tido tak meragam..

12 comments:

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wahhh mkn ice cream tue hehehe
weh yati ko da kurus dr dlu la weh huhu jeles kne berank g sorang neh wakakka

momguess said...

i miss u!!!

~ As ~ said...

seronok btl bercuti lepas pntang ni...hilang tension layan anak 2 org...

Dee said...

uik..dah mkn ice eh..hihihi..

cantik gak hotelnya ye sis..cute je tgk aliah tu..

adda said...

wah comelnye aliah senyum..

linahilmin said...

alolo.. comel sungguh adik senyum camtu, cam big gurl!
ohhhh, jeles sungguh, cepat nya u slim beb!

LIP (^_^) said...

daku ingin bercuti jugak...best kan..

Connie said...

perghhh!!! dah slim......

Joy said...

gigih kakzahra main air...yati x nmpk mcm lps abis pantang ;)

Sidratul Muntaha said...

ahha..
yati,mujur dua2 [pmpuan..
yg ayu ni
smpai skunk tak dapek nak gi memana holiday sebab si setot tu jeles giler dgn adik.
ape adik nka,dia pun nka..
ape dpt,dia pun nak dpt jugak.
layankan jer...

zailamohamad said...

dah kurus ah youuuu
by the way, besarnya katil tu, confirm muat 4 orang;D

CiKaYu said...

yati...u look slim dear!