Friday, March 23, 2012

Bercuti di Swiss Garden Resort & Spa


Sabtu lepas adalah birthday Zara yang ke4.
Zaf plan kami celebrate bdaynya ngan pegi bercuti.
Jadinya dia dah booking kat Swiss Garden Kuantan.

Bertolak hari Sabtu,
kami gerak lambat lepas zohor sbb
Mak Tok Zara ada wat pulut kuning dan makan2 sket.

Kami sampai hotel ngam2 lepas Asar.
Bilik kami tuk 3 hari 2 malam.


Rehat diri, asar pastu
terus turun pantai.
Alhamdulillah cuaca sangatla elok.


Seperti biasa,
nak main pasir.
Time ni angin sangat kuat. besttt


Masa dorang main tu,
ai saja ajak akak Zara gi amik air
kat laut.
Tak sangka plak dia okay je.
Slalunya dia taknak, sbb takut ngan ombak.
Tetiba dah sampai depan air tu,
ai saje la cakap lagi,
jom masuk dalam sket,
baru senang amik air.
Terus je dia melulu masuk dalam air
ngan selamba.
Wah.. Zara tak takut ngan ombak.
Pencapaian yg membanggakan sempena bday dia.

Dah skali masuk,
pastu tak nak kuar2 dah boleh.
Jadinya daddy dia temankan dalam laut.
Yang best tu, terus tak takut
sampai nak pegi jauh lagi ke dalam. :)


Adik plak, bila tgk akak dia,
pun nak masuk sama tapi takut.
Bila ombak datang dia dah nak nangis.
hihihi


Pas dah puas mandi laut,
sambung kat swimming pool plak.
Time ni ai mmg tak larat,
sbb Aliah jenis tak dok diam.
Dia kalau dok dalam air je takpe.
Tapi dia nak kuar masuk pool tu.
Macam2 betulla anak2 ni.


Akak dia ai dah lepaskan je dlm tu.
Dia dah cari kawan wat main.
Senang keje hehe

Dinner kat dlm hotel je,
gila penat, tak larat nak kuar.
Ape pun kami sronok bila tgk anak2 pun sronok.

6 comments:

Dee said...

wah..syoknya..sesekali celebrate birthday ngan bercuti mmg best..

Repunzal said...

seronok jugak bile tgk akak seronok. EH?

heheh.

zailamohamad said...

anak2 aku pon memula ke pantai nanges takut juga tapi kali kedua dah ok

annapeje said...

best nyer. ....kakak dpt adiahbper thn neh hehe....eh org pregnant tue npak mv
cm budak2jew hah

mEiZ SHA said...

kat sana mmg besttttttttt kan..:)

CikPuanHaLia said...

bercuti-cuti memang sgt best. Dapat lupakan kejap benda2 yang mengganggu fikiran..