Wednesday, March 14, 2012

24Weeks


pic from babycenter.com

Alhamdulillah minggu ni dah masuk 24minggu mengandung.
Latest timbang berat naik 1.5kg
maknanya berat ai sudah 43.5kg.
Dah masuk 6bulan ni,
selera makan makin bertambah.
Hari2 kul 2-3 pagi pun masih lagi mengunyah.
Tapi pregnant ke3 ni, pecah rekod
sbb berat tak naik banyak.
kalau nak comparekan 2org sblom ni.

Keadaan baby alhamdulillah semuanya ok.
Dan confirm its a boy.
Suka enZaf.
Kedudukan baby melintang.
Membuatkan ai sakit bahagian kiri dari perut ke peha.
Baby sudah berat 500+ gram.

Baju tak perlu pakai maternity.
Sbb ai yg petite.
Pakai loose tops aje.

Tak boleh jalan lama sangat..
nanti mula rasa nak pitam dgn badan berpeluh2.
Apesal tak tau.. kurang darah kot ek.

Lagi +-3bulan baby nak kuar.
Sekejap je rasa...
Sabtu ni birthday Zara 4tahun.
Besar sudah anak sulongku ini.

11 comments:

shila ariff said...

adusss..berat ko 43.5kg je..biar benar..bukan pe..aku jeles nih...aku yg baru 6 weeks ni pun..60++kg..huhuhu..

CikPuanHaLia said...

bestnya..tumpang tk sabar nk jumpa bby baru..:)

DaZzlingLilLy said...

comel je yatie ni berat 43kg je..rasa kejap je bila tgk org preggie..best kan dapat boy plak

4 Kay-E said...

Wah Yati..
Bestnya, Alhamdulillah dpt baby boy.... Mesti excited ni :)

Has said...

berat tak naik byk kali ni mesti sbb aliah yg melasak lagi kan....lg 3 bulan ++ je. mmg kejap la berlalu. rs mcm baru lg yati ckp nk beli asid folic as preparation nk peknen lg ;)

Eliss Mie said...

alahai...ringannya berat hahaha :)
best laa ada geng bola pasni :)

Neeza.Areef said...

sgt2 comey la ini ibu mengandung..berat x smpai 45 pn?? :O..melopong jap...mmg petite

zailamohamad said...

alahai...jeles haku ngan orang2 kecik ni..

daku tiapkali preggy naik 20kg
manalah ta gemoksss T____T

mamazana said...

hi mummy... minggu ni mama dah masuk 25 weeks. hehehehe...

wow! confirm boy ek? Alhamdulillah... at last dpt jgk.. geng en zaf kite yek... hahahaha

zana rasa preggy baby boy mmg berat x naik byk compare preggy baby girl la sbb masa preggy kan haziq, zana x naik byk pun...

anyway, take care ye darling...

mama pipie said...

congratess ye. baru tau yati peknen lagi.. cayalah. mama pipie lom ada rezki lagi huhu

mummysyafie said...

hah!!!! yati!!!! dah pegnen ke!!!! adoii..nampak sangat nor tertinggal ketapi ni. taniah taw...muahhhh