Tuesday, January 31, 2012

Sambungan boy or girl

Smalamkan ai nerbes pasal result gender tu kan.
Akhirnya terjawab sudah setelah discan.

Masa tgh2 scan tu,
doc pun citer cam biasa.
Ha ni kepala dia.. ukur kepala okay.
Tulang belakang.. ok
Kedua2 tangan pun ok.
Scan kaki plak.. syukur okay jugak.
Sampai part tengah2 tu,
doc tanya nak tgk tak boy ke girl.

Tanya ai tentulah nak tau kan.
Memang hati ni berdetik kalau boleh
kali ni biarlah boy plak sbb
dah ada dua gegirl.

Masa tu Zaf tengah sibuk melayan Aliah n Zara kat sofa.
Pastu doc tu pun panggil la
"daddynya mana? meh sini nak tgk tak baby ape?"
Cepat2 la Zaf datang tgk kat skrin.

Doc pun cakap la ha ni kaki dia
nampak tak nampak tak kat tgh tu ape.
Masa tu ai dah sengeh dah..
Alhamdulillah.. enZaf bakal mendapat geng.

Cakap ngan doc.. scan banyak kali doc.
kot la salah ke kan..
yer la ai mesti la excited.

Doc cakap 70% boy.
Kita tunggu next checkup tuk confirm kan balik.
Harap2 memang betul la kan.
Dapat Zaf Jr.

Ape pun ai sangat bersyukur.
Thanks jua pada Doa2 uols semua.

p/s: Anna, aku rasa pegang Arfa kot kenan ni :)

14 comments:

Joy said...

yati..Has baca n3 ni mcm berdebar2 gitu..biasa if 70% tu dah confirm boy dah tu...zaf Jr. pasni nak selalu jumpa yati la...nk pgg2 Aliah n zara :)

CuTeMiUt78 said...

syukur alhamdulilah.. semoga dipermudahkan semuanya..

Neeza.Areef said...

alhamdulillah..insyaAllah tepat la scan tu yati..

LoVEaQshA said...

Alhamdulillah,ada gak geng hubby akk nti~

Zuhaini said...

alhamdulillah... mintak mintak la boy kan.. :)

fiza said...

Alhamdulillah...tahniah yati ☺☺

Connie said...

yeay..! lps ni borong baju boboy pulak.... heee...

mEiZ SHA said...

alhamdulillah
yeahhhhhhhhhhhhhh pasni dedi ada geng men golf laa

Mama Mya said...

Seronok nyer baca entry kali nie.... alhamdullillah.... tahniah.... jaga diri baik2 yer... :)

annapeje said...

Weh has jgn jumper yati sbb dia bebi boy baik kita carik org len yg der bebi gurl kecik karang kita dpt bebi boy lagik hahaha
Congrats yati hehehe syok nyer aku dengor nanti leh kwn ngan arfa hehe

Sidratul Muntaha said...

complte dah askar.
abis la..
abis la..
confirm kena dera lepas ni dgn kakak2nya
ahaha..
tak suka blog den,sila order.
ahahhaha.
agak2 budak kat dlm perut tu ngences la kan?!
huhuhuh
congrats dear.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya. eliss tengah gigih berusaha. hrp2 boy jugak. huhuhu.

Joy said...

Anna: ye ahh. so kita nk g jumpa sape erkk...hehehhe

mummy_adam said...

congrats!