Wednesday, January 25, 2012

Kuih Piring

Lama ngidamkan menda ni.
Tapi tak tau nak cari kat mana.
Last dulu makan time kecik2..
boleh dapat bila nak balik kg..
sbbnya jual kat RnR highway.

Jenuh explain kat Zaf suh cari menda tu.
Nama tak tau plak panggil ape.
Kata ada macam2 kaler.
Warna warni la bulat la..nipis la..

Ntah camner rezeki agaknya.
Jumpa kat Kuantan.
Time tu nak beli stok air ngan makanan
tuk dlm bilik hotel.

Suka tak terkata hati ni.
dan yg pasti baru tau namanya
Kuih Piring hehehe
menda ni takde rasa ape pun.
Kosong je bila makan,
tapi sebab dah ngidam nak jugakkan. :)




Skang ni mana dah nak cari.
Kat highway pun takde jual huhu
Mujur dapat ye tak.
kalau tak meleleh ayaq liuq baby nanti :p

2 comments:

Mama 4H said...

huhuhu....kat kuantan memang byk kuih nih....tapi kadang2 ada..kadang2 takder...kak tie pon suka makan...tak manis kan....

Neeza.Areef said...

kuih ni sedap coz dia cam cair dimulut..my doter pn suke sgt2..cpt je abis klu mkn..