Monday, October 25, 2010

Makin besar

Ni pasal surat beranak.
Makin lama makin besar lak size nya yer.
Nanti bila dah ada anak 3-4 orang, tak tau la besar mana plak.
wah pantang pun tak habis lagi, dah pikir tambah anak hihihi

kalau tgkkan sama je info2 yg ada.
cuma beza yg baru ni, lebih banyak security features nye..
tuk elak dari orang wat surat beranak palsu.
tak kisah la besar mana dorang nak wat kan, janji guna myKid je tuk ape2 urusan.
tak perlu dah surat2 beranak ni.


13 comments:

~ As ~ said...

haha sama mcm dlm gambar mine, 1st child & 2nd. makin besar, nasib lah korang ada mykid, kat sabah baru je bulan lepas blh buat mykid. ari tu travel angkut surat beranak.

mummy_ayu said...

tul tu....sekarang senang cikit ada my kid...
tapi surat beranak pun kena simpan gak...untuk rekod...

Dee said...

a'ahkan..makin lama makin besar..sib baik ada mykid..jgn size A3 mcm surat nikah dulu2 sudah..huhuhu..

Joy said...

yela..semakin besar...mujur ada mykid ;)

mEiZ SHA said...

ninie punyer cam yang mummy punyer..:)

hehee

Connie said...

zahra punye tu mcm surat beranak Perak ke? sama cam sya sya...

adda said...

hua hua ingatkan apa yg makin besar

mrsharis said...

haha..tu la seb baik ada mykid kan..klu tak pikul la surat beranak yg besar tu. :)

mummysyafie said...

nampak gaya nya..10 tahun akan datang, tak mustahil surat beranak ni semakin besar

Akma Azlin said...

Salam. meh nyanyi nursery rhyme untuk anak tido. HUSH LITTLE BABY
http://azlinzain.blogspot.com/2010/10/mari-nyanyi-nursery-rhyme-bagi-anak.html

Ibu to AqiF n ImraN said...

hi...sorry interframe jap...just nak tny if anyone pernah experienced surat beranak anak hilang/misplaced.... aduh kalau betul2 dah hilng mcm mana ya procedure? can we have the replacement one? TQ :)

Nurhayati said...

connie: tak la.. surat beranak tu wat kat putrajaya.

ibu aqif: tgk kat jpn website http://www.jpn.gov.my/perkhidmatan-kelahiransemenanjung

Liza said...

yelah, baru prasan, makin besar