Friday, October 15, 2010

Kakak Zahra Oiiiii

Alkisah anakku Zahra ni.
Dia ni jenis tak kisah sangat kat baby.
Sblom dia dapat adik ni pun, kalau ada baby depan mata, dia buat tak tau je.
Nak plak kalau ai pegang baby pun mmg dia tak kisah. Tak heran langsung.
Tapi kalau ada kawan yg sebaya dia atau lebihbesar lagi, dia suka la..sbb leh main.
Nak plak kalau kawan tu laki, ha kemain lagi menggedik nak main sama. hihi


Sejak ada baby Aliah ni, mula2 dia mmg buat tak tau je.
Ye la kan tetiba je muncul dlm idup dia.
Dlm seminggu pertama, mmg dia wat tak kisah.
Dia tgk je baby Aliah ni dari jauh.
Pas tu baru la dia mula nak dekat2 ngan adik dia.. ngan kiss.
Tapi baru2 nak kiss tu, punya la seram, dia letak kepala dia tonyoh kat muka baby.
Kekadang tu sampai letak tangan kat badan baby la kaki la,sakit budak tu.
Sejak dari tu, ai ajar dia camne nak kiss ngan betul, baru la dia pandai. huh
Pastu, setiap saat asik je nak kiss baby Aliah, mummy & daddy dia dah jarang nak kiss. :(
Sampai rimas dibuatnya. Mana taknye, time tido pun nak kaco kiss bagai.
Mana baby baring sibuk je dia nak kat sebelah, habis dia angkut semua mainan dia sama.
Nak main sebelah baby. Kita plak naik risau.
Ada anak rapat ni takleh lepa dan tinggalkan..


Yang best skali si kakak Zahra ni, asal baby Aliah nangis je.
Dia jerit kat mummy "Baby nak susu"
Kalau mummy dia lambat sket nak bagi menetek,
si kakak ni akan selak baju dia nak bagi tetek kat adiknya.. hahahaha
Sabar je la..nak guling2 ai tgk gelagat anak dara aku ni.

6 comments:

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

hahaha klaka la kakak zara neh..cam adik anna lg la best dia pon sama nk perah susu pakai pam wakaka..tp yati ok sket sbb zara da 2 thn ank dia thn dpn bln 2 baru 2 thn :P

~ As ~ said...

haha yg last tu saya tau mcm mana sbb si azam pun mcm tu, siap baring buka baju nak bagi susu adik dia...cute eh dorang sayang adik..

mrsharis said...

hannan & nuha mmg sgt suka bby dr dulu, sebelum auni lahir. Pantang nampak bby mesti seronok nk tgk dekat2.

Skng ni dh ada adik sendiri lg laa..pantang aku letak adik kt bawah mesti nk kiss pipi, tangan, kaki..hannan lak bukan reti nk slow2..

4 Kay-E said...

hehe.. comel je kakak zara nak bg susu kat adik :P

Liza said...

very funny zara, pandai paham perasaan adik yer

mEiZ SHA said...

hahahha
kelakar laa pwincess sowang nie
hehehe...:)

nak gelak2 auntie baca yang..:)