Tuesday, April 17, 2012

Trimester ke3


Pic minggu lepas,
sudah masuk 7 bulan.
Tgk peha pun dah mengembang dgn jayanya :)

Skang ni ai rasa dah tak selesa sangat.
Berat tu jgn kata la.
Jalan dah mcm mengengkang je tgk.
Baby plak asik main tekan bawah.
Nak2 part area pundi kencing tu.
Bila jalan asik terbenti sbb tak tahan.
Rasa ngilu n perit sket.

Nak tido pun dah tak selesa,
letak la bantal segala atas bawah depan blakang,
still sakit pinggang.
Baby plak sangat la active,
ikut jejak daddy dia yg jenis tak tido malam.

Beza betul peknen ke3 ni.
Almaklumlah umur tahun ni 32..
Serba serbi rasa tak larat.
Cepat mengah, cepat letih.
Tak seactive cam peknen umur 20-an hihi.
Tak leh bayangkan org peknen umur 40 huh.

Aliah plak dah makin lama makin mengada.
Asik "ami, ami ami"
Nak kita hadap depan dia 24jam.
Nak gi toilet pun dia nangis okeh.
Kalau gi jalan jgn kata la,
nak suh dukung.
Daddynya dia taknak nak amiiiiii jugakk!!!

Nasib la Zara ni dah pandai dan memahami.
dah pandai berdikari.
Suh tolong watkan itu ini,
boleh la harap.
Syukurrrr..

Skang ni pun dah start cari barang sket2.
Tuk siapkan hospital bag.
Erk tetiba rasa takut nak beranak sudah.

Semoga diriku dapat bertahan.
Kekadang rasa dah tak mampu dah.
Nak suh baby kuar skang hihi
Sabar sabar.. Sket lagi.. ;)

9 comments:

nydia-mama akif said...

comellll...)

Neeza.Areef said...

seb baik kakak dah bley disuruh2 kan..adik tu biasa lah dia mmg gitu la pangai klu maknye prggy dia mmg manjaaaaaaaaaa

zailamohamad said...

alahai..samalah ngan aku dulu masa pregnang anak ke 3..rasa tak larat sangat2..pastu selalu jatuh sakit..kalau bersin / batuk mesti terkencing..tak larat sangat2

tahun ni aku br masuk 30 thn tapi rasa cam fobia nak mengandung lagi..tapi nak anak lagi..camno tu..hehehe

Mama Mya said...

Comelnyer Perut dia....

:)

CikPuanHaLia said...

Comel jekkk..
Dia manja nk beradik..jang dh ada adik mummy kena bg perhatian lebih kt bby lak. Dia dh tahu..hehe

Has said...

peha je kembang...lain2 maintain lagi... ;)

Queenin Murni said...

Lama sgt tak masuk sini.... Tetiba dah 7bulan... Hhuhuhuhuhuhu!

MamaIcha said...

amboi, berseri2 jer mak yong nie :)

CuTeMiUt78 said...

tahniah ya... baru tau ni