Saturday, July 9, 2011

Sekejap betul

MasyaAllah, pejam celik skang dah bulan 7.
kang pejam celik lagi dah ujung tahun nak masuk 2012.
Rasa macam baru je awal tahun,
dan rasa byk lagi diri ni tak terurus.
Nak kejar ape yg diimpikan pun tak kesampaian lagi.
Giler fantas betul masa berlalu.

Owh sebenarnya nak wat entry ni nak tanye kawan2.
Kot korang leh tolong rekemenkan pada ai tak
sesapa ustaz or ustazah yang bole datang umah
ajarkan mengaji.
Yer kami suami isteri mau mengaji.
Kalau bole zara pun nak join sama skali.
Walaupun mmg kami tahu mengaji tp tak bermakna xpayah belajar lagikan,
byk menda sebenarnya nak kena belajar.
Jahil sungguh huhuhu.


pic googled

Kalau ada sila bagitau yer.
Kalau bole biarla yg dekat dan senang nak datang.
Area damansara kira ok sangat dah.
tapi kalau jauh pun takpe.
Bole kami tanye kot dia sudi nak datang ngajarkan.

Selamat berujung minggu yer kawan2.

8 comments:

DaZzlingLilLy said...

best kalo dapat ngaji kat rumah..

Joy said...

ok sgt tu. tp x tau lak area sana. kalu wangsa maju/sri rampai ada kenal.

mummysyafie said...

nor pun eventho dah khatam byk kali, tapi bila tak pratik kan..banyak gak tajwid yang lari.

kat rumah mak sampai sekrg ada kelas ngaji. jiran2 datang rumah..ustaz plak bapak amik dari kampung so mmg akan datang setiap wikend.

mrsharis said...

bagus sgt niat ko & zaf..Tk semestinya budak kecik jer kena belajar mengaji. Dah kenal huruf pun tak semestinya tajwid kita betul kan..mcm solat pun kalau fatihah tk betul maka tk sah la solat.

Aku suka idea ni..but aku tk tau mana nak cari org yg mengajar mcm tu. Klu tak silap aku org2 sekolah ada tahfiz buat. (klu tk silap la)

mrsharis said...

*org2 sekolah tahfiz ada buat ..tebalik lak ;)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

huhuhu bagus gaks idea yati neh ... da la cpt masa berlalu umur pon makin meningkat huhu

Rine Aziz said...

yes menuntut ilmu itu tidak akan pernah selesai...alhamdulillah

Sidratul Muntaha said...

taksure kat belah2 sana ade ke tak
tpi dlm uia ni..
weekend ade jer klu kat Sultan Haji Ahmad Shah Masjis UIA ni..
daily basis pun ayu amik kelas tallaqi
tpi ari khamis n jumaat jer