Monday, July 18, 2011

Aliah: 10 Months

Aliah dah 10bulan.
Kekadang rasa cepat la besar,
bila dah 10bulan ni jgn la besar cepat sangat. ;)
2 bulan lagi nak setahun dah huhuhu
Tak puas lagi nak gomol dia hihi

10bulan ni Aliah blom tumbuh gigi lagi.
sangat lambat, tak sama cam akak dia 8bulan dah ada gigi.
Tapi bab makan Aliah hebat.
Semua dia makan.. takde tak tolak.
Mengalahkan orang ada gigi :)

Lagi satu dia ni tak macam akak dia.
Jenis taknak duk dlm stroller,
tak nak baby chair, tak nak car seat
huarghhhhh semua taknak lar
kalau dapat duduk pun kejap sangat.
Ape pun tak bole la.
Nak berdukung, melekat je kat mummy. :(



Dan lagi satu dia cepat nak jalan.
Tak padan ngan tak balance.
kaki gigil bagai.

Video ni nasib dia tak terhantuk kat dinding.
fuhhh


video


8 comments:

nydia-mama akif said...

dah boleh jalan sikenit ni....mmg cepat betul .......cute cute..

mrsharis said...

bulat jer aliah T..auni tu byk makan tapi tetap kurus. Pampers pun saiz M jer dr dulu. Risau aku..

DaZzlingLilLy said...

kejap jer dah nak jalan anak dara u nih..

Sidratul Muntaha said...

jgnkan ko..
aku ni..
dak ara dah start merangkka..
dah tak puas gomol..
jdi cemuih jer...
makan sikit tak ingat dunia
tpi badan?
alahai..
ngopek pun talu2 pun bdn gaya gitu gak.

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ahaha da cpt beso mula la nk tambah lg hehe..tp ok apa dia nk jln x der la penat nk dukung dr yg tua asik nk bedukung pth pggang mak nok :P

zailamohamad said...

zaila perasan anak ke2 memang independent

Joy said...

Aliah yg sgt active...mmg x duk diam. cian mummy kejar sana sini.. ;)

fiza said...

Anak dara saya pon blom tumbuh gigi lagi. Wah...dah bley berjalan dah aliah yer ☺☺☺