Tuesday, March 15, 2011

Rantai Nama

Nak tanya la pada kawan2 yang arif lagi bijaksana.
Ai nak buatkan anak2 dara ni rantai nama sorang satu.
Agaknya2 brape ringgit yer nak buat rantai camni.
bawah RM500 ada?!!
Mesti la ikut berat emas tu kan.
Mana2 kedai emas ek bole buat.
Almaklumla saya ni amatla jahil bab2 emas ni huhuhu

pic googled.

9 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss ada jugak tapi gelang, ada huruf E jer, tu pun tak silap seratus lebih :p depend on emas dan berat lah kan :)

Dee said...

dee ada dulu2..nama penuhlah..3 suku kata je..boleh ditempah di mana2 kedai emas..harga tu yg mahal sket..almaklum emas skrg mahal..x taulah kurang dr 500 atau lebih..tp rasa2 mcm lebih je..huhu..

[-suziey-] said...

awk tnya awk jwb..ekekeke:D

I-sya said...

kat mana2 kedai emas pun boleh. harga jek la xtau sbb ikut berat emas sekarang.

Joy said...

habib boleh. nak rambang mata habib ampang point ;)

Queenin Murni said...

500??? custom made somemore?
dream on... heheheh :P

emas la ni sgt mahal... even rantai yg nipis gila tu pon >1k.

mummysyafie said...

yati..nor rasa budget akan lebih dari RM500. aritu nor nak buat..nak letak MARINA..kedai tu kater, dier kira ikut huruf..belum masuk rantai lagi

skrg harga mas dah naik..makin berat makin mahal..tapi nor rasa budget lebih RM500. tapi ikut kedai gak. ada yang boleh kurangkan harga upah..so kedai just amik harga mas je. tapi jarang kedai nak kurangkan harga upah la.

kalau nak buat..jangan cari kedai yang GAH..kalau dapat kedai emas kayu pun dah ok.

waktu nor nak buat tu kan..6 huruf siap ngan rantai dah nak cecah 2k. tapi itu waktu emas RM126 segram

Ismi Umar said...

Tie, akak suggest buat gelang tangan better dari rantai. Rantai senang patah. Nak2 lagi nama panjang cam nama akak BAHIAH. Pernah patah dua kali. Lepas tu tak pakai dah

NICK @ NADIA said...

hi yati..i silent reader u.ske sgt bc blog u esp sbb nk tgk kakak zahra.bc blog ni since zahra bby n bile sy pregnant sy mmg nk ltak nme anak sy zahra sbb geramm sgt tgk zahra comel (dgn hrpan leh kenan comel cm kakak zahra la hihi)

nway psal rntai tu rs u kne upkan skit kot bajet tu sbb emas skng mhal..xsilap rm130++ per/gram.ritu skodeng rntai kaki tuk zahra pn dh seribu lebih.trus postpon jp bday present die ;p