Friday, July 31, 2009

Blur

Updated**

Tak sangka lak, kawan2 mummy tolong pilihkan baju2 tuk Zara.
Tapi sayang 3-3 baju tu takde dlm butik.
Maka dgn itu mummy decide beli baju ini





Hmm mlm ni ada wedding, tapi tak tau nak pakai baju ape huhu
Jap lagi nak pegi beli tuk Zara la.. cari dress kat BabyGap la kan.
Hmm tuk anak sanggup beli baru, tuk mummy tak beli pun takpe, tak penting hihihi



pic from www.gap.com

Wednesday, July 29, 2009

Coin Bank

Cukup setahun, mummy dah ajar Zahra menabung.
jadinye tiap kali bila dia nampak or dapat coins, dia akan masukkan dlm tabung dia.

Sayang tabung dia ni, siap kiss lagi. Tu tandanye dia suka sangat.
Comelkan tabung dia.
Kawan2 Zahra ada tabung tak??!!
Kalau blom ada lagi, suh mummy & daddy belikan yer.
Raya pun dah nak dekat, leh collect duit raya nanti kan. =)

Tuesday, July 28, 2009

Lunch at Armada Hotel

Ni citer last Sunday, buffet lunch kat Armada Hotel ngan Operations Department.
First time datang sini, tak pernah masuk Armada, lobi dia comel je.. suasana pun cosy.

Actually, makan2 ni sempena farewell tuk 2 sahabat opis.
Tue la orangnye, Fara dan Hafiz.

Bergambar bersama fara. Owh ye kami 2 orang je perempuan..
Department ni ramai lelaki, tapi ramai dah kawin. Tak leh cuci mata haha

Amik nasi sket je, makan lauk byk. Ha bread pudding wajib ada, sedappp

Rojak buah dan aiskrim.. byk lagi amik makanan lain, tapi malas nak snap.
Overall makanan semua sedap. Ok la dgn harga RM40+

Gambar sikenit ni jangan dilupakan. =)

Fara & Hafiz,
Good Luck and All The Best to both of you!!

Sunday, July 26, 2009

Semalam hari

Smlm takde xtvt sangat..
mengemas, membasuh, melipat, menggosok.
(wah rajinnye hihi)
Pastu teman daddy driving range plak.
Zahra kusyuk tgk daddy dia pukul,
nanti dah besar Zahra leh main sama ye nak.

Korang lak wat ape smlm dan harini.
Erm, jap lagi ada lunch
ngan opis mate.
Nak bersiap. Chow..




Friday, July 24, 2009

Terima Kasih

Alhamdulillah, Zahra dah semakin sihat.
Demam dia pun dah kebah. Tinggal selsema sket2 je..
Lega dah takde nak mintak dukung, leh tido ngan aman ;)

Tengok tu bila dah sihat, dlm umah tak de pool pun, nak naik pelampung gak.
Pastu suh Mummy/ Daddy tarik pusing2 satu umah.
(ingatkan dah tak sakit pinggang pas baik ni huhuhu)



Pada semua yang wish dan doa tuk kesihatan Zahra,
maceh bebanyak yer. Terharu sungguh.
Sebagai tanda terima kasih, sila lah tinggalkan komen korang skang.
Tuk mummy gi terjah blog korang dan click Nuffnang sebanyak yang mungkin, InsyaAllah.. =)

Wednesday, July 22, 2009

Tak sihat


Budak kenit ni demam dan selsema.
Meragam + mengaruk memanjang.
Si kenit ni kalau tak sihat mmg nak dukung saja, tak leh letak langsung.
Mummy and daddy main pas baton, gilir2 dukung.
Lenguh bahu, tangan dan pinggang mummy dibuatnya.
Makan ubat jangan kata la, seksa giler.
Habis kuar taekwando, silat, taichi, yoga semua bagai.
Anak kalau sakit dengan kita2 skali rasa sakit kan.. susah hati dibuatnya.
Semoga cepat sembuh anakku.


Tuesday, July 21, 2009

Otai

Semalam tetiba tekak ni terasa nak makan burger Otai.
Burger seangkatan camni lagi sedap dari burger2 yang mahal kan!!
setuju tak??!! nyum nyum murah dan kenyang
Burger Otai Ayam Special



p/s: sales blog updated!


Tuesday, July 14, 2009

10th Commentator!!

MasyaAllah, baru skarang nak hantar gift kat korang.
Punya la dah berjanggut. Ampunnnnn
(pada sape yang ingat kat entry ni -
PotLuck)

Okey pada 10 terawal ni, sila lah email kat mummy uols nye postage address yerk.
(walaupun dah ada address, tetap nak jugak)

1. honeylanz
2. @nnap3jelov3b@by@qiL
3. zuhaini
4. mrsharis
5. nurulzia
6. CT NORAMIZA
7. Farah
8. nydia-mama akif
9. Sidratul Muntaha
10. mEiZ AraNda



Mummy ada jugak nak bagi sumthing pada bukan dlm list 10th.
Kalau nak sila email jugak yer.

1. Haizales
2. Adda
(dah lama bagi address, tak yah hihi)
3. MummyYaeesh
4. mamazana
(tak yah bagi, ada dah)


nantikan kemunculan parcel ini ek.. yeeehaaa

Monday, July 13, 2009

Silk Scarves

Koleksi scarf selain dari TR.
1 Burberry dan 4 Coach. Suka Coach sbb design dia kalerful.

Tapi pakai fesyen camtu gak, takde cantik cam korang bergaya bagai semua ;)

Has, cepat tambahkan koleksi scarfmu itu.. hihi



Sunday, July 12, 2009

merry-go-round

Smalam 1stime jejakkan diri ke IOI Mall..
tak tau plak besar cam OU, baru bukak new wing.

Nampak merry-go-round, layan 1-2 pusing. ;)

Dah besar nanti nak masukkan Zahra polo club le kan, leh ride pony.
Kalau ada anak2 uolss join polo club, inform me k.

Wednesday, July 8, 2009

I Love You, You Love Me

Barney - I Love You

I love you,
You love me,
We're a happy family,
with a great big hug,
and a kiss from me to you,
Won't you say you love me TOO!

I love you,
You love me,
We're best friends like friends should be,
With a great big hug,
And a kiss from me to you,
Won't you say you love me too





Collection yang ada

kena cari pasangan Zahra tuk Sehati Berdansa ni.. hihi
video

Friday, July 3, 2009

Nur Kasih

gambar dari www.tv3.com

Mlm ni jgn lupa tgk citer Nur Kasih. Tiap2 Jumaat di TV3 kul 9mlm.
Malam ni episod 6. Sangat2 best. Tak sabar nak tahu ape jadi setiap slot citer ni.
Cerita melayu berunsurkan Islam yang sejati. Keinsafan diri melanda weh hihi
Dari kita dok tgk citer tak habis2 orang kaya dengki, rebut harta sana sini, kita tukar selera plak yer.


Aku leh bagi rating 10/10.

Pelakon2 terdiri daripada:
Fizz Fairuz - AIDIL BIN HASSAN
Remy Ishak - ADAM BIN HASSAN
Tiz Zaqyah Razak - NUR AMINA BINTI ABU BAKAR
Ummi Nazeera - SITI SARAH BINTI ABU BAKAR
Sharifah Sofia - KATRINA ANNE CARLSON
Dato' Jalaludin Hassan
Liza Othman
dan ramai lagi


Tahniah buat Kabir Bhatia (Pengarah) & Mira Mustaffa (Cerita Asal)
dan juga semua tenaga produksi drama ni..
(kalau aku ada award, dah lama bagi hehe)