Friday, July 3, 2009

Nur Kasih

gambar dari www.tv3.com

Mlm ni jgn lupa tgk citer Nur Kasih. Tiap2 Jumaat di TV3 kul 9mlm.
Malam ni episod 6. Sangat2 best. Tak sabar nak tahu ape jadi setiap slot citer ni.
Cerita melayu berunsurkan Islam yang sejati. Keinsafan diri melanda weh hihi
Dari kita dok tgk citer tak habis2 orang kaya dengki, rebut harta sana sini, kita tukar selera plak yer.


Aku leh bagi rating 10/10.

Pelakon2 terdiri daripada:
Fizz Fairuz - AIDIL BIN HASSAN
Remy Ishak - ADAM BIN HASSAN
Tiz Zaqyah Razak - NUR AMINA BINTI ABU BAKAR
Ummi Nazeera - SITI SARAH BINTI ABU BAKAR
Sharifah Sofia - KATRINA ANNE CARLSON
Dato' Jalaludin Hassan
Liza Othman
dan ramai lagi


Tahniah buat Kabir Bhatia (Pengarah) & Mira Mustaffa (Cerita Asal)
dan juga semua tenaga produksi drama ni..
(kalau aku ada award, dah lama bagi hehe)

23 comments:

busyuksayang said...

saya layan gak cite nie :D

Mrs Jaja said...

suka cite ni gak! mesti tgk punye tak penah missed...cite ni mcm jln cite dlm novel jek kan...tapi tak tau ape tajuk novel tu..

Aspa said...

BETUL BETUL BETUL, akak pn layan cite ni, sggup ketepi kn dulu tennis wimbledon,

neezareef said...

sy mmg follow cter nih..
mcm2 perasaan ade kan dlm cter nie..cam lst week masa diorg main bola pstu luke...pstu ayah meninggal..mcm2 la kan menarik tul cter nih..cuma x sabo arr nk tggu seminggu sekali je kan...

pelakon2 pn hebat2..dulu suke gak tgk tiz zaqyah blakon citer impian sunsilk tuh..

Farah said...

huwaaa suka jugak citer ni..tp asik miss je sbb ngaja tuisyen malam ni sampai kol 10...balik2 je dah abis....

Marisa said...

i pun layan juga ceta ni...

| eus | said...

i pn layan gak!!! bess aaaa.... sedey ade.. geram ade... sakit ati pn ade.. ehe.. leh emo tgok citer ni..

CuTeMiUt78 said...

eemm kekadang termiss gak tgk citer ni.. tapi jalan citer nya memang best kan

mrsharis said...

aku pun suka cite ni..tp menyampah tgk adam tu..aku rasa nur kasih tu seswaiii ngan abg c adam tuh kan..hehe

CT NORAMIZA said...

waaa bagusnye promote, ada share ke yati :) heheheheh...

honeylanz said...

suka jugak.. tp ter missed episod 3 & 4..hehhe..buat reminder kt hp la mlm ni..

Umi Nawfal.. said...

fuhh!! seb baik terbaca post nih.. nyaris2 terlupa.. tenks!!

[-suziey-] said...

ouh sy xlayan cite ni..best ek?

Mama 4H said...

huhuhu..asyik miss jerk nak tgk citer nih...dah tatau aper kisah....sedih2..nak tgk online tv3 tak best...lembabs..

CoNniE said...

tak dpt nak follow, tp kdg2 tgk jgk..

yang paling suke tgk gambar citer nie, gambar mcm gambar filem.. sgt cantekkkkk..

DaZzlingLilLy said...

i pon suka citer nih

Kamariah Idris said...

Yati..salam terjah..Kay pon layan citer ni..mmg best..slalu gaduh dgn hubby bila nak tgk citer ni..skrg ni dia pon duk tgk sama hehehe..

Sidratul Muntaha said...

hmm
lama dah tak layan tv
asyik layan hbo jer
tak pun starworld
pasan ade citer ni tpi mls nk tgk

mummysyafie said...

alamak..kiter tak layan citer ni, tapi mmg best errkk? sebab semua orang kata syok

merah hijau said...

sgt2 suke tgk cite ni.. byk emosi dan pengajaran yg blh kita amik dr cite ni.. tp yg tak bestnya, sakit wo nak tunggu seminggu sekali tu.. rasa mcm tak sabo2 jer cepat la hari jumaat.. cpt la.. ngantuk cam ne pun aku tp dek kerana penangan cite ni sanggup aku tak tido tu.. cite lain blh aku missed2 kan tp bkn cite ni.. mmg best...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

ishh best ke..nak kena tgk skali..

mummYaeesh said...

soheh mis telenovela uols ni..woohoo..tak smepat nak tgk tv..tgk desperate housewives jek every tues,10.30 pm at 8tv!tu pun kekadang termiss..hiks

ct rahani said...

mmg besh citer nih.. so far x penah missed lg tiap episod..