Wednesday, July 29, 2009

Coin Bank

Cukup setahun, mummy dah ajar Zahra menabung.
jadinye tiap kali bila dia nampak or dapat coins, dia akan masukkan dlm tabung dia.

Sayang tabung dia ni, siap kiss lagi. Tu tandanye dia suka sangat.
Comelkan tabung dia.
Kawan2 Zahra ada tabung tak??!!
Kalau blom ada lagi, suh mummy & daddy belikan yer.
Raya pun dah nak dekat, leh collect duit raya nanti kan. =)

34 comments:

honeylanz said...

ac n ery pun ada tabung gak. cuma ac now dah tau guna coins tu g beli kt kedai runcit kt umah ni. so kena cepat2 masuk bank if dah byk..;)

mummysya said...

Aries'sya pon ada gak, tapi duk lah masuk keluar, dia masukkan dia keluarkan...

hehehehehe!!

~mama danish~ said...

danish pun ada tabung gak... tabung tuk dia buat main...

suka sgt masukkan duit syiling dalam tabung tuh... kalau x dpt masukkan naik angin!!! tabung nenek dia pun dia kira tabung dia gak... x kisah!!!

Nadia Dzai said...

mummy jgn pecahkan tabung zara yee ;p ;p

[-suziey-] said...

waaa nnti tabung dh penuh bole masuk ke tabung haji,....wee weeee:p

mummYaeesh said...

ala comeynye... tuan dgn tabung tu skali comey..hiks!

klu da penuh ni sure syg nak pecahkan..woohoo

yaeesh ada tabung..tp mummy dia tukang korek..lalalala

linahilmin said...

kan mummyyaeeesh kan, tuan comel, tabung pun comel!

same here, teach my son awal2 camni utk simpan coins dlm piggy bank.... tp adiknya, pandang jumpa coins, sibuk nak sumbat dlm mulut, bahaya tul!

Zuhaini said...

hihi.. tu dia.. sayang sungguh dengan tabung dia! :) comel nya zara..

alia x dak tabung.. setakat ni, kalau dia jumpa duit (coins) dalam handbeg saya, dia akan main "masukkan dan keluarkan".. hihi.. x reti lagi bab2 menabung nih..hihi :)

CT NORAMIZA said...

comelnya tabung zara, setuju tu, kalau dah byk, terus masuk bank!

LoVEaQshA said...

Cumilnyer tbung zara tue..
msti dh penuh simpanan zara kn!!~

Pndi zara kecik2 dh pndi menabung,amalan yg mulia..
Truskan smp dewasa yer zara sb nti leh jd jminan dn beklan utk zara nti..

Zara mkin bam2 la..Kiss ckit!!~

Zetty84 said...

Wah...dah pandai cayunk menabung erk...!!! Hihi, raya ni leh collect byk lagi coins...tp skang ni mana ada org bg coins dah...kutip duit colour merah jer tau...!!! ;p

sitisifir10 said...

Mmm..anak2 kami menabung juga tapi diorang menabung dalam tabung umi diorang...nnt dah penuh, kene la di bagikan 4 org.. :)

Rozita said...

aunty belum ada tabung la Zara~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai...pandainya simpan duit..nanti jangan lupa belanja auntie yer :)

CuTeMiUt78 said...

alahai so sweet la tabung Zara.. sama la mirul pun skkee menabung.. habis dia korek segala coin nak masuk kat tabung dia..

CiKaYu said...

oo..icha pun dah ada tabung...bagus ajo anak menabung dari kecik ni kan..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ala skrg raya org x kasi doet syiling dah ahahaha...aqil ader byk tabung taw..botol sos prego wakakaka

alahai zara sampai moncong2 nk buh wet lam tabung ekekeke

Mr. and Mrs. Mizan said...

bagusnya.. baru setahun dah ada tabung.. ni nak raya ni, sikit lg penuh la tabung tu..

Farah said...

waaah bagussnye anak dara ni..kecik2 dah pandai simpan duit...

tabung pon comel!

yati bg tips2 cemane nak start ajar anak menabung ni?sangat bagus la!

neezareef said...

soo cute la tabung zara...ade ternakan skali

my doter pn suke menabung tp x agak2 asek pow je duwet atok nenek bkn seposen singgit pn x ckp adehhh

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

zara ada tabung?
wah..malu nye..
aunti takde satu pon..haha..

p/s : akak, single ye mamat tu? haha..KIM SALAM ye..haruss kak..
hehehe( gatal gila)

azrina said...

bagus..bagus ..mummy zara nie ajar anak menabung dari kecik..kena amik contoh nie..

Nurhayati said...

honeylanz: bila dah besar dah bijak lain plak jadinya kan.. pandai lak nak korek tabung huhu

mummysya: sronoknye Aries'sya masuk kuar kan duit yer.. esok Zara mesti camtukan.. cute je.

mama danish: wah tak dapat masuk naik angin yer.. kira cam kalau tak dapat ape dia nak tu, melenting la.. bahaya ni, kang mintak tak dapat, mau dia guling2 kang.. ewah, tabung nenek pun belasah jua.. hihi sweet nye.

nadia: ha tu kalau tak leh bayar yuran sekolah zara, mmg tabung dia aku korek ahahah

suziey: tue la.. tukar tabung lak kan.. buh kat tabung haji.. bagi mummy n daddy dia tunaikan haji aminnnn

mummyaeesh: giler ape nak pecahkan.. mau mummy dia menjerit.. haha part tukang korek tu sangat setuju.. hihi

linahilmin: uish bahaya tu masuk mulut.. kena make sure kat umah takde menda kecik2 kat lantai kan.. takut dikutipnye masuk mulut lak..

zuhaini: mmg sayang bangat.. suka binatang2 ni.pencinta haiwan kot kan.. wah Alia pandai korek beg duit maknye ye.. nanti dah korek bawak kuar jgn bawak masuk balik tau.. Alia amik masuk dlm poket sendiri hihih jahatnye aku ngajar.

ct noramiza: tue la dahbanyak masuk bank mak dia hahaha

loveaqsha: takde la penuh lagi.. tunggu aunty penuhkan bole??!!

zetty: kertas pun bole gak.. tapi kertas bawak masuk tabung mak dia.. wah kaler merah ek.. reservedkan tuk zara raya nanti yer.. =)

sitisifir: bestnye menabung dlm tabung uminya.. bagus betul.

rozita: ala, tin2 kosong tak pakai pun leh jadikan tabung.. kan

elissmie: bole2.. blanjer nuha skali.

cutemiut: sama la ngan zara ni, pantang nampak handbag/purse mula la korek cari kot2 ada coin. sabar je la

cikayu: yeyyy leh geng ngan icha.. nanti dah penuh kita sama2 gi bank ye masukkan duit.. huyeeeiii

anna: alaaa.. bila kita soping/beli barangkan dapat skeleng tu.. leh ar sumbat dlm tabung.. orait ape botol sos prego, janji ada sumbat duit.. lagi besar tu dari tabung zara dan pasti lagi byk duit ado.. ha pe lago blanje kitaorg hihi

mrs mizan: harus ada, bila raya rajin datang umah orang nak collect duit raya anak haha giler

farah: hmm tips pertama, make sure Afif dah reti antara menda masuk mulut dan menda yang tak leh masuk mulut hihih kalau tak lepas lagi tu bahaya kang masuk coin dlm mulut, aku lak dipersalahkan.. ampunnn

neezareef: tue la bersama ternakan dia tuk menjayakan tabungan dia itu.amboi myra pandai pau toknek ye.. bagus la nanti duit dia cepat byk hehe

miss repunzal: zara ada tabung tuk simpanan mummy dia bole?! haha.. ha mamat single tu nanti akak sampaikan salam ye.. skang ni dia outstation.. gatal pada bujang takpe.. diharuskan haha

azrina: maceh.. harap2 sampai ke besar la dia suka menyimpan.. ;)

mEiZ SHA said...

alaaaaaaaaaaaaaaaa tomeinyer tbg ye...:)

manyak da lumn ie?auntie ninie nak g wit laye gak ti muat x nie cayang?
:P

atty's said...

pandainya zara menabung

Mama Mia said...

cutenya Zara kissng her tabung :)my vanessa got tabung also.Saving is a good habit.

Liyanaroxx said...

clever girl...
menabung ye zara?nnt dah besar leh jadik akauntan!
hehehehe

Drama Mama said...

tomeinyaaa tabung zara ada moooooo. tabung irfan black and white ja tak tomey, kena beli cam zara jugak la baru suka menabung kan

Mrs LVoe said...

eeeeee zaraaaaaaaaaa cute!

Haizales said...

Rania ada byk tabung..tabung unta, tabung cat, tabung kfc, tabung frog dan byk lagi..kite dah ajar waktu 6bulan ari tu...yang beshnyer grandma rania pun ikut menabung untuk Rania..ada tabung frog and tabung ayam lagi.ekekekekke, seronoknyer..nnti sis' Zara&baby Rania boleh tukar saham didik ke asb umur 12 tahun yek..yea!!

nurulzia said...

bagus ye..kecidah pandai menabung...

adda said...

bagus gak kan ajar anak menabung muda2 ni.. tak penah terfikir plak.. maybe tunggu syafi 2 taun kot baru ajar dia menabung.. skrg ni kalau nmpak duit syiling mesti nak masuk dlm mulut.. bahaya tul

Nurhayati said...

meiz: duit dlm tabung tak byk lagi.. nak suh aunty ninie penuhkan bole ke?! hihi

atty: harap2 pandai la menabung sampai ke besar kan

mama mia: wah vanessa pun ada gak.. leh geng ngan zara ni ;)

liyanaroxx: tu la cita2 mummy dia nak anak jadi accountant.. tolong capaikan cita mummy yang tak kesampaian tu.

drama mama: ha nanti mama belikan Irfan tabung baru ye.. yang kalerful.. meriah gitu.

mrs lvoe: thanks Sha!! sha pun kiut gak

Haizales: hebatnye Rania.. byk tul tabung dia.. bak sket tabung tu bole..hmm nanti kita sama2 bukak saham didik ye.. kiss bff

nurulzia: tue la kecik menabung dahbesar jgn korek lak..hihi

adda: haah kalau nak ajar menabung, make sure anak kita dah tak masukkan menda dlm mulut.. itu paling penting. ;)

ibnu marzuki al firdaus said...

http://www.offerstation.com/offers-promotions/55389/get-toy-story-3-merchandise-with-cimb-junior.htm