Thursday, June 4, 2015

Special Sports SPA


SPA Genius Aulad kalini lain sket,
buat aktiviti kat luar.
Slalu buat dlm skolah je.

Eventnya Ahad lepas,
buat kat Taman Botani.
Semua students kena register dulu
kat lobi.



Cuaca sangat panas dan bahang.
Dari pintu masuk taman ni,
nak ke tempat sukannya,
jauh gak berjalan huhuhu

Tapi walaupun jauh,
view sangat cantik,
penuh pokok menghijau
dan sangat mendamaikan.



Suka dia nak sukan,
asik je tanya bila bila.



Tak ramai lagi yg sampai.
Aliah rumah biru :)



Sementara menunggu start,
Zara & Ariq sibuk main
baling batu dalam sungai kecik tu.
Pastu teruja nampak ikan2 bagai.



Ada 4 warna pasukan rumah.
Comel je tgk budak2 ni semua.



Dah dekat nak start event,
Ariq sibuk nak duduk ngan Aliah.
Jenuh panggil dia taknak katanya.



Opening sukan,
teacher2 lepaskan belon.



Buat senamrobik beramai2.



1st game.
Nama game tak ingat,
tp itula,
tarik buah kelapa pakai hula hoop tu.



Aliah kemain lemah lembut tarik,
sabar je la.
Jenuh Mummy jerit.
Kalau tgk video mmg suara Mummy yg hover.

Ke-2 game, Taste Tounge.
Yang ni Aliah tak masuk.
Nak 7 org je satu team.
Game pasal budak2 ni kena tutup mata,
dan rasa apa makanan tu.
Makanan2 tu berdasarkan apa yg dorang
makan kat sekolah masa rehat :)

Game ke-3, jalan pakai terompah tempurung kelapa.
Parents kena guide anak masing2.
Aliah plak bila jalan bengkokkan kaki,
pastu landing badannya kat ai,
dah susah nak bergerak.
Tapi nasib menang no.1 haha



Game ke-4,
kena bawak air dalam tempurung,
masukkan dalam botol.



Game ni plak dia ceduk air sikit je,
dah Mummy jerit suh dia ceduk penuh :p

Hadiah2 yg menanti.



Rumah biru dapat no 3.



No.1 Rumah Kuning,
No.2 Rumah Hijau
No.4 Rumah Merah.

Amik goodies bag sorang satu.



Bergambar sblm balik.



Otw nak keluar,
lalu bendang.



Ingatkan pas habis sukan Aliah ni,
nak jalan2 lagi dlm Taman Botani ni,
tapi cuaca tak mengizinkan,
hujan turun.
Cepat2 balik.



Sapa suka nature mmg elok sangat la ke sini.
Sambil tu leh wat aktiviti sihat
ngan cycling bagai.
Next time kalau kitaorg nak dtg sini,
tunggu anak2 ni besar,
leh berbasikal sesama.
Tapi nak dtg skang punbole,
sbb dorang provide coach.
Tak de la penat nak jalan kaki.

Taman Botani ni menarik gak
selain dr kita kenal tumbuh-tumbuhan,
ada Taman Haiwan,
ada gak tempat memancing,
sapa kaki pancing tu.
Macam2 la ada,
sila tgk kat websitenya [link]
Nak tau harga tiket
pukul berapa bukak semua kat situ :)

1 comment:

annapeje said...

hololo homei nyer ahaha amboi no satu tue ...best nyer sukan mcm tue ..tempat pon best teringgin laks nk pg sbb ada bendang